Madagascarin pingviinit

(2008)

| DVD
  • 1

Pingviinit ovat saaneet oman animaatiosarjan Madagascarin maineen vanavedessä.

Heta Kämäräinen
julkaistu 2010-03-22 / päivitetty 27.10. klo 18:06

KUVA 3

Taisteluasemissa
Taisteluasemissa 

KUVA 2

Jääkuution paloittelu mielessä
Jääkuution paloittelu mielessä 

KUVA 1

Kippari, Kowalski, Rico ja Alokas
Kippari, Kowalski, Rico ja Alokas 

Madagascarin pingviinit

Maa Yhdysvallat
Pituus 115 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2008 DreamWorks Animation ja Paramount Home Entertainment
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p2-5">2</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Elokuvista Madagascar ja Madagascar 2 tutut pingviinit Kippari, Kowalski, Rico ja Alokas nähdään nyt omassa animaatiosarjassaan.

Madagascarin pingviinejä mainostetaan DVD:n takakannessa harhaajohtavasti täyspitkänä elokuvana, vaikka kyseessä on 10-osainen sarja. DVD:lle on koottu aiemmin televisiosarjamuodossa nähdyt jaksot Kuumatka, Väijytys, Röörit tukossa, Kalassa, Neulakammo, Kämppikset, Verkossa, Roger raivona, Saukko villiintyy ja Kissa vieköön. Kunkin jakson pituus on 10 minuuttia. Jaksot on mahdollista katsoa missä järjestyksessä hyvänsä, sillä tarinalla ei ole jatkuvuutta

Madagascarin pingviinit-julkaisun keskeisiä hahmoja ovat päähenkilöiden lisäksi Kuningas Julien (kissamaki), suloinen pikku Mort (Microcebus lehilahytsara) ja Maurice (kissamaki). Kaikki hahmot ovat tuttuja myös Madagascar-elokuvista. Ääninäyttelijöiden työstä on tehty helppoa, sillä dialogi ei sisällä minkäänlaisia piilomerkityksiä.

Kaiken kaikkiaan kyseessä on puhtaasti rahastusjulkaisu, joka ratsastaa Madagascar-elokuvien maineella. Madagascarin pingviinien tarinat ovat kehnosti kirjoitettuja, niissä on huonoa huumoria ja ne sisältävät paljon väkivaltaa. Yhdessä jaksossa esimerkiksi vitsit pohjauvat siihen, miten hyvin pingviini pystyy oksentamaan vatsaan joutuneita esineitä. Kun oksentaminen ei onnistu, sille syötetään muun muassa kissan ulostetta tilanteen helpottamiseksi. Madagascariin pingviinit antaa paljon esimerkkejä huonosta käytöksestä, jonka vuoksi en voi suositella sitä lapsille. Tämä on sinänsä sääli, sillä alkuperäinen Madagascar-elokuva oli varsin viihdyttävä, koko perheen animaatioelokuva.

DVD: Paramountin julkaisu on teknisesti hyvätasoinen. Kuvaformaatti nähdään anamorfinen 1.78:1-laajakuva ja ääniformaattina kuullaan DD 5.1.

Lisämateriaalina levyllä on trailerit elokuvista Näin koulutat lohikäärmeesi, Ikuisesti Shrek, Madagascar ja Madagascarin pingviinit . Lisäksi bonusmateriaalina on Dreamworksin elokuvajukeboxi, jossa on valittavissa musiikkivideoita elokuvista Shrek, Mehiläisen elokuva, Kung Fu Panda, Madacascar ja Yli aidan. Jukeboxi nostaa hieman sinänsä yhdentekevän julkaisun viihdearvoa.

Teksti: © 2010 Heta Kämäräinen

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202