Mad Money - Hulluna rahaa

Mad Money (2008)

| DVD
  • 2

Diane Keaton esittää vararikkoon joutuvaa varakasta rouvaa, joka keksii oivan tavan päästä veloistaan.

julkaistu 2009-03-10 / päivitetty 08.05. klo 21:09

KUVA 3

Queen Latifah, Diane Keaton ja Katie Holmes
Queen Latifah, Diane Keaton ja Katie Holmes 

KUVA 2

Diane Keaton ja Ted Danson
Diane Keaton ja Ted Danson 

KUVA 1

Queen Latifah, Diane Keaton ja Katie Holmes
Queen Latifah, Diane Keaton ja Katie Holmes 

Mad Money - Hulluna rahaa

Ohjaus Callie Khouri
Näyttelijät Diane Keaton, Queen Latifah, Katie Holmes, Ted Danson, Christopher McDonald, Adam Rothenberg
Maa Yhdysvallat
Pituus 104 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2008 Big City Pictures, Granada Entertainment, Grand Army Entertainment, Lightspeed Media, MMoney, MWP Productions, Millennium Films, Overture Films, Swingin' Productions ja Future Film
  • Kuva 3
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p1-5">1</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Mad Money – Hulluna rahaa (2008, Yhdysvallat) on kriitikon painajainen: sen unohtaa välittömästi elokuvan loputtua, eikä siitä oikein löydy mitään kiinnostavaa sanottavaa. Mad Money ei ole kauhistuttavan huono elokuva, mutta se on kyllä melkoisen tylsä ja täysin persoonaton.

Yksi amerikkalaisen elokuvan parhaisiin näyttelijöihin 70- ja 80-luvuilla kuulunut Diane Keaton (Annie Hall, Kummisetä) on harhaillut jälleen hyvin mitäänsanomattomaan rooliin. Tällä kertaa hän esittää Bridgettiä, varakasta kotirouvaa, joka eräänä päivänä huomaa miehensä Donin (Ted Danson) kanssa joutuneensa vararikkoon. Ei siis auta muu kuin etsiä töitä. Ongelmana on se, että harvat haluavat palkata ikääntyvää rouvaa, jolla on vähänlaisesti työkokemusta. Lopulta työpaikka kuitenkin löytyy liittovaltion keskuspankin siivoajana. Työpaikka alkaakin vaikuttaa pian yllättävän lupaavalta, kun Bridgetin mieleen tulee ovela juoni: putsata parempaan talteen tuhottavaksi menevät rahat! Kavereiksi operaatioon Bridget värvää kollegansa Jackien (Katie Holmes: Wonder Boys) ja Ninan (Queen Latifah: Aidosti outoa).

Rakenteeltaan ja kerronnaltaan Mad Money on perussujuvaa amerikkalaista elokuvaa, ja tarinaankin on yritetty ujuttaa kaikki, mitä tällaisen elokuvan resepti kuulemma vaatii: jännitystä, huumoria, muutama toisiaan täydentävä henkilöhahmo, romantiikkaa ja pari vinhaa juonenkäännettä. Silti kokonaisuus on unettava ja persoonaton. Jännitystä uupuu kosolti, henkilöhahmot ovat laimeita ja juoni ennalta arvattava ja kaavamainen. Hieman hauskuutta elokuvasta on hetkittäin aistittavissa, mutta hyvin vähän. Kolmikossa Keaton-Latifah-Holmes on jotain perin epätasapainoista ja yhteen sopimatonta.

On vaikea sanoa, kenelle Mad Money olisi sopiva elokuva ja mikä sen kohderyhmä on. Naiset saattavat löytää henkilöhahmoista jotain samaistumiskelpoista, ja huumori taitaa upota ennemminkin naisiin kuin miehiin, mutta taitaapa tämän hetken ohjelmistosta löytyä naisporukalle sopivampiakin elokuvia, kuten Vicky Christina Barcelona ja pian elokuvateattereihin saapuva Australia.

DVD: Future Filmin DVD-julkaisulla ei valitettavasti ole lainkaan lisämateriaaleja, ainoastaan tulevien DVD-elokuvien trailereita.

Kuvaformaattina on 2.35:1 anamorfinen laajakuva ja ääniraidaksi voi valita joko 5.1 DTS:n tai Dolby Digital 5.1:n.

Teksti © 2008 Antti Honkala

Seuraa meitä

PINNALLA

Mahershala Ali ja Viggo Mortensen

Green Book

| 18.01.

Hassu, siirappinen tie-elokuva rasismin voittamisesta ei ole erityisen hyvä konsepti.

Lue lisää »
Clint Eastwood

The Mule

| 15.01.

Uusi alku vai viimeinen suora? Menneen maailman haurastunut hortonomi vaihtaa vararikossa puutarhapuolelta huumehommiin.

Lue lisää »
Lily Franky ja Kairi Jyo

Shoplifters - perhesalaisuuksia

| 27.12.

Varasteleva perhe pysyy yhdessä – japanilainen löytöperhedraama rikoksesta ja rakkaudesta kukoistaa kutsuvassa kurjuudessa.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

Matthias Schoenaerts ja Léa Seydoux

Kursk

| 14.12.

Sukellusveneonnettomuuden uhreja ja omaisia muistavassa tuomionluvussa syytettyinä seisovat sydämettömät sedät.

Lue lisää »
Michael B. Jordan ja Sylvester Stallone

Creed II

| 28.11.

Läski tummuu ja sydän turpoaa uuden sukupolven Rocky/Drago-revanssissa isien korkeammaksi kunniaksi.

Lue lisää »
Taron Egerton

Robin Hood

| 05.12.

Sherwoodin populistisankarin pointiton ja ponneton päivitys luokkapetturi-poikabändiläiseksi ryövää katsojan aikaa ja rahaa.

Lue lisää »

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

Saksanhirvet

Kosketuksissa

| DVD | 08.12.

Metafyysinen rakkaustarina teurastamossa ja unissa toisiaan etsivistä sieluista dominoi Berliinin elokuvajuhlia vuonna 2017.

Lue lisää »
Kurt Russell

The Christmas Chronicles

| Netflix | 10.12.

Ho ho ho ja hehkuviiniä pullo! Kurt Russellin valkoparta cowboy-ukki palauttaa uskon jouluun hyperglykeemisessä sesonkiseikkailussa.

Lue lisää »
Satu Silvo on Lumikungatar

Lumikuningatar

| DVD | 08.12.

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

Lue lisää »

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202