Diane Keaton esittää vararikkoon joutuvaa varakasta rouvaa, joka keksii oivan tavan päästä veloistaan.
Mad Money – Hulluna rahaa (2008, Yhdysvallat) on kriitikon painajainen: sen unohtaa välittömästi elokuvan loputtua, eikä siitä oikein löydy mitään kiinnostavaa sanottavaa. Mad Money ei ole kauhistuttavan huono elokuva, mutta se on kyllä melkoisen tylsä ja täysin persoonaton.
Yksi amerikkalaisen elokuvan parhaisiin näyttelijöihin 70- ja 80-luvuilla kuulunut Diane Keaton (Annie Hall, Kummisetä) on harhaillut jälleen hyvin mitäänsanomattomaan rooliin. Tällä kertaa hän esittää Bridgettiä, varakasta kotirouvaa, joka eräänä päivänä huomaa miehensä Donin (Ted Danson) kanssa joutuneensa vararikkoon. Ei siis auta muu kuin etsiä töitä. Ongelmana on se, että harvat haluavat palkata ikääntyvää rouvaa, jolla on vähänlaisesti työkokemusta. Lopulta työpaikka kuitenkin löytyy liittovaltion keskuspankin siivoajana. Työpaikka alkaakin vaikuttaa pian yllättävän lupaavalta, kun Bridgetin mieleen tulee ovela juoni: putsata parempaan talteen tuhottavaksi menevät rahat! Kavereiksi operaatioon Bridget värvää kollegansa Jackien (Katie Holmes: Wonder Boys) ja Ninan (Queen Latifah: Aidosti outoa).
Rakenteeltaan ja kerronnaltaan Mad Money on perussujuvaa amerikkalaista elokuvaa, ja tarinaankin on yritetty ujuttaa kaikki, mitä tällaisen elokuvan resepti kuulemma vaatii: jännitystä, huumoria, muutama toisiaan täydentävä henkilöhahmo, romantiikkaa ja pari vinhaa juonenkäännettä. Silti kokonaisuus on unettava ja persoonaton. Jännitystä uupuu kosolti, henkilöhahmot ovat laimeita ja juoni ennalta arvattava ja kaavamainen. Hieman hauskuutta elokuvasta on hetkittäin aistittavissa, mutta hyvin vähän. Kolmikossa Keaton-Latifah-Holmes on jotain perin epätasapainoista ja yhteen sopimatonta.
On vaikea sanoa, kenelle Mad Money olisi sopiva elokuva ja mikä sen kohderyhmä on. Naiset saattavat löytää henkilöhahmoista jotain samaistumiskelpoista, ja huumori taitaa upota ennemminkin naisiin kuin miehiin, mutta taitaapa tämän hetken ohjelmistosta löytyä naisporukalle sopivampiakin elokuvia, kuten Vicky Christina Barcelona ja pian elokuvateattereihin saapuva Australia.
DVD: Future Filmin DVD-julkaisulla ei valitettavasti ole lainkaan lisämateriaaleja, ainoastaan tulevien DVD-elokuvien trailereita.
Kuvaformaattina on 2.35:1 anamorfinen laajakuva ja ääniraidaksi voi valita joko 5.1 DTS:n tai Dolby Digital 5.1:n.
Teksti © 2008 Antti Honkala
Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.
Lue lisää »Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?
Lue lisää »Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.
Lue lisää »Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.
Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.
PÄÄTOIMITTAJA