Mad Money - Hulluna rahaa

Mad Money (2008)

| DVD
  • 2

Diane Keaton esittää vararikkoon joutuvaa varakasta rouvaa, joka keksii oivan tavan päästä veloistaan.

julkaistu 2009-03-10 / päivitetty 08.05. klo 21:09

KUVA 3

Queen Latifah, Diane Keaton ja Katie Holmes
Queen Latifah, Diane Keaton ja Katie Holmes 

KUVA 2

Diane Keaton ja Ted Danson
Diane Keaton ja Ted Danson 

KUVA 1

Queen Latifah, Diane Keaton ja Katie Holmes
Queen Latifah, Diane Keaton ja Katie Holmes 

Mad Money - Hulluna rahaa

Ohjaus Callie Khouri
Näyttelijät Diane Keaton, Queen Latifah, Katie Holmes, Ted Danson, Christopher McDonald, Adam Rothenberg
Maa Yhdysvallat
Pituus 104 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2008 Big City Pictures, Granada Entertainment, Grand Army Entertainment, Lightspeed Media, MMoney, MWP Productions, Millennium Films, Overture Films, Swingin' Productions ja Future Film
  • Kuva 3
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p1-5">1</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Mad Money – Hulluna rahaa (2008, Yhdysvallat) on kriitikon painajainen: sen unohtaa välittömästi elokuvan loputtua, eikä siitä oikein löydy mitään kiinnostavaa sanottavaa. Mad Money ei ole kauhistuttavan huono elokuva, mutta se on kyllä melkoisen tylsä ja täysin persoonaton.

Yksi amerikkalaisen elokuvan parhaisiin näyttelijöihin 70- ja 80-luvuilla kuulunut Diane Keaton (Annie Hall, Kummisetä) on harhaillut jälleen hyvin mitäänsanomattomaan rooliin. Tällä kertaa hän esittää Bridgettiä, varakasta kotirouvaa, joka eräänä päivänä huomaa miehensä Donin (Ted Danson) kanssa joutuneensa vararikkoon. Ei siis auta muu kuin etsiä töitä. Ongelmana on se, että harvat haluavat palkata ikääntyvää rouvaa, jolla on vähänlaisesti työkokemusta. Lopulta työpaikka kuitenkin löytyy liittovaltion keskuspankin siivoajana. Työpaikka alkaakin vaikuttaa pian yllättävän lupaavalta, kun Bridgetin mieleen tulee ovela juoni: putsata parempaan talteen tuhottavaksi menevät rahat! Kavereiksi operaatioon Bridget värvää kollegansa Jackien (Katie Holmes: Wonder Boys) ja Ninan (Queen Latifah: Aidosti outoa).

Rakenteeltaan ja kerronnaltaan Mad Money on perussujuvaa amerikkalaista elokuvaa, ja tarinaankin on yritetty ujuttaa kaikki, mitä tällaisen elokuvan resepti kuulemma vaatii: jännitystä, huumoria, muutama toisiaan täydentävä henkilöhahmo, romantiikkaa ja pari vinhaa juonenkäännettä. Silti kokonaisuus on unettava ja persoonaton. Jännitystä uupuu kosolti, henkilöhahmot ovat laimeita ja juoni ennalta arvattava ja kaavamainen. Hieman hauskuutta elokuvasta on hetkittäin aistittavissa, mutta hyvin vähän. Kolmikossa Keaton-Latifah-Holmes on jotain perin epätasapainoista ja yhteen sopimatonta.

On vaikea sanoa, kenelle Mad Money olisi sopiva elokuva ja mikä sen kohderyhmä on. Naiset saattavat löytää henkilöhahmoista jotain samaistumiskelpoista, ja huumori taitaa upota ennemminkin naisiin kuin miehiin, mutta taitaapa tämän hetken ohjelmistosta löytyä naisporukalle sopivampiakin elokuvia, kuten Vicky Christina Barcelona ja pian elokuvateattereihin saapuva Australia.

DVD: Future Filmin DVD-julkaisulla ei valitettavasti ole lainkaan lisämateriaaleja, ainoastaan tulevien DVD-elokuvien trailereita.

Kuvaformaattina on 2.35:1 anamorfinen laajakuva ja ääniraidaksi voi valita joko 5.1 DTS:n tai Dolby Digital 5.1:n.

Teksti © 2008 Antti Honkala

Seuraa meitä

PINNALLA

Charlize Theron, Nicole Kidman ja Margot Robbie

Bombshell - hiljaisuuden rikkojat

| 18.02.

Theron, Kidman ja Robbie sytyttävät MeToo-tulilangan dokudraamassa Fox Newsin ahdisteluskandaalista.

Lue lisää »
Krista Kosonen ja Pekka Strang

Koirat eivät käytä housuja

| 24.11.

Kosonen ja Strang vakuuttavat täysillä viiden tähden tummassa BDSM-romanssissa surusta ja suloisesta kivusta.

Lue lisää »
Taika Waititi, Roman Griffin Davis ja Sam Rockwell

Jojo Rabbit

| 15.01.

Optimistisen ihmisyyden natsisatiiri humoristisen hirveästä sankaripalvonnasta nauraa johtajaveitikan valheiden läpi.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2020
ISSN 1798-7202