Maata meren alla

(2009)

| DVD
  • 3

Maata meren alla on kasvutarina aikuistumisesta, perhesiteistä, rakkauden kaipuusta ja hyväksytyksi tulemisesta.

Heta Kämäräinen
julkaistu 2009-06-26 / päivitetty 11.07. klo 14:02

KUVA 3

Annika Ernst, Ismail Sahin ja Amira Khalifa
Annika Ernst, Ismail Sahin ja Amira Khalifa 

KUVA 2

Amira Khalifa
Amira Khalifa 

KUVA 1

Amira Khalifa ja Marja Packalén
Amira Khalifa ja Marja Packalén 

Maata meren alla

Ohjaus Lenka Hellsted
Näyttelijät Amira Khalifa, Marja Packalén, Matti Ristinen, Leena Uotila, Annika Ernst, Ismail Sahin, Jarkko Niemi
Maa Suomi
Pituus 81 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat ©2009 Flying Moon Filmproduktion, Silva Mysterium Oy, Yleisradio (YLE) ja Sandrew Metronome
  • Kuva 3
  • Ääni 3
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p3-5">3</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Maata meren alla kertoo Idasta (Amira Khalifa), joka haluaa itsenäistyä. Hän asuu adoptioäitinsä Katin (Marja Packalén) kanssa suomalaisessa pikkukaupungissa. Ompelijaksi kouluttautunut Ida hakee töitä huonolla menestyksellä ja on muutenkin tympääntynyt tylsään elämäänsä. Idan ystävä Ville (Matti Ristinen) rohkaisee Idaa kokeilemaan siipiään ulkomailla. Silloin Idalle muistuu mieleen tuttavat Berliinistä, jotka joskus vuosia sitten vierailivat Suomessa heidän luonaan. Hän päättää tehdä vastavierailun ja samalla osoittaa äidilleen, että pärjää myös omillaan. Elokuva on kasvutarina aikuistumisesta, perhesiteistä, rakkauden kaipuusta ja hyväksytyksi tulemisesta.

Päähenkilö Idan kuuluisi olla elokuvassa arka ja syrjään vetäytynyt tyttö suomalaisesta pikkukaupungista. Amira Khalifa näyttelee kuitenkin roolin turhan itsevarmalla otteella. Ida puhuu sujuvaa englantia, ajaa sujuvan itsevarmasti Berliinissä autolla ja tutustuu rohkeasti uusiin ihmisiin. Näyttelijäsuoritus ei ole uskottava. Sen sijaan Marja Packalén näyttelee hyvin roolinsa äitinä. Lisäksi Berliinissä asuvaa Anitaa näyttelevä Annika Ernst sopii rooliinsa mainiosti. Hän näyttelee onnistuneesti saksalaista naista, joka yrittää saada uuden ystävänsä Idan kotiutumaan vieraaseen ympäristöön. Elokuvan dialogi on napakkaa ja toimivaa. Sanojen takaa on löydettävissä piilomerkityksiä. Dialogi ei myöskään alleviivaa nähtyä vaan antaa näyttelijöille tilaa tunteiden ilmaisuun.

Ohjaaja Lenka Hellstedin aiempi ohjaustyö Minä ja Morrison on eräänlainen kasvutarina sekin. Samoin kuin Maata meren alla elokuvassa, myös Minä ja Morrisonissa on keskipisteessä aikuiset nuoret. Elokuvallisesti Minä ja Morrison on kuitenkin onnistuneempi teos kuin seuraajansa. Maata meren saavuttaa kuitenkin ihan kivan keskitason. Se ei ole huikea, mutta jättää kuitenkin jälkeensä hyvän mielen.

DVD: Elokuvan kuvasuhde on 1.85:1 ja ääniraitana Dolby Digital 5.1 ja Dolby Surround 2.0.

Lisämateriaalina elokuvassa on traileri, making of-kooste ja musavideo. Lisämateriaali on keskinkertainen. Making of-koosteeseen jäi kaipaamaan suomalaisia tekstityksiä saksalaisten yhteistyökumppaneiden kommentteihin.

Teksti: © 2009 Heta Kämäräinen

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202