Love Guru

Love Guru (2008)

| DVD
  • 1

Mike Myers näyttelee uudessa hindu-piirien boikotoimassa komediassaan Guru Pitkaa, joka selvittelee ammatikseen julkkisten lemmenhuolia. Eräänä päivänä Guru Pitka saa tehtäväkseen selvitellä jääkiekko…

julkaistu 2008-01-05 / päivitetty 22.09. klo 15:03

KUVA 4

Sir Ben Kingsley
Sir Ben Kingsley 

KUVA 3

Meagan Good ja Justin Timberlake
Meagan Good ja Justin Timberlake 

KUVA 2

John Oliver, Jessica Alba, Mike Myers, Manu Narayan ja Verne Troyer
John Oliver, Jessica Alba, Mike Myers, Manu Narayan ja Verne Troyer 

KUVA 1

Mike Myers ja Jessica Alba
Mike Myers ja Jessica Alba 

Love Guru

Ohjaus Marco Schnabel
Näyttelijät Mike Myers, Justin Timberlake, Jessica Alba, Sir Ben Kingsley
Maa Yhdysvallat / Kanada / Saksa
Pituus 87 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2008 Michael De Luca Productions, Nomoneyfun Films, Paramount Pictures, Spyglass Entertainment ja FS Film.
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p4-5">4</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Mike Myers esittää Guru Pitkaa, Amerikassa syntynyttä, mutta Intiassa Guru Tugginmypudhalta (Oscar-voittaja Ben Kingsley) koulutuksensa saanutta hengenmiestä, joka parantelee julkkisten lemmenongelmia kuin Dr. Phil konsanaan. Menestyksestään huolimatta Pitka on pahasti jäämässä toisen amerikkalaisen gurun, Deepak Chopran varjoon julkisuudessa, niinpä tämä epäilyttävästi maallistunut parantaja pohtii kuumeisesti uusia temppuja imagonsa kiillottamiseksi.

Kuin tilauksesta hänen luokseen saapuu kaunis jääkiekkojoukkueen omistaja Jane Bullard (Jessica Alba), joka toivoo Pitkalta apua tähtipelaajansa rakkaushuoliin. Korkean profiilin keikka puhaltaa guruumme uutta puhtia, ja hän käykin innolla työhönsä. Edessä onkin rankanpuoleinen työrupeama, sillä jääkiekkomaailmassa riittää lemmen gurulle haasteita.

Saturday Night Liven kautta elokuviin siirtynyt kanadalaiskoomikko Mike Myers on (tai ei ole) naurattanut yleisöä pääasiallisesti Shrek, Wayne’s World ja Austin Powers-elokuvilla. Parhaimmillaan oivaltavan ja ratkiriemukkaan koomikon tavaramerkkinä on ollut alapäähuumorin vakaumuksellinen tehoviljely, eikä hänen uusin komediansa Love Guru pyri millään tavoin uudistamaan vanhaa, hyväksi koettua kaavaa. Pikemminkin päinvastoin.

Love Guru on nimittäin kyllästetty seksiin ja erilaisiin ruumiintoimintoihin liittyvillä vitseillä, mutta varsinaiseksi ongelmaksi sitä ei voi tälläkään kertaa kutsua (olivathan esim. pari ensimmäistä Austin Powers-elokuvaa täysin vastustamattomia vessahuumorista huolimatta). Ongelmaksi nousee sitä vastoin puhditon ja tylsähkö käsikirjoitus, jonka lukemattomat vitsit eivät useimmiten jaksa naurattaa, eikä katsojaa saada kiinnostumaan päähenkilöiden välisistä suhteista. Tuloksena on satunnaisia nauruja kalasteleva tusinakomedia, jota ei todellakaan tulla muistamaan Myersin uran parhaimmistoon kuuluvana.

Keskeiseksi ongelmaksi nousee myös elokuvan päähenkilö, itse Guru Pitka, joka ei Austin Powersin ja Wayne’s Worldin Waynen tapaan ole lainkaan pidettävä tai sympaattinen hahmo, joten hänenkin harhailut alkavat puolen tunnin jälkeen haukotuttaa. Tällainen komedia kuolee ilman kantavaa päähenkilöä.

Kaikesta huolimatta on kuitenkin täysin mahdollista, että jotkut Mike Myers-fanit tulevat ihastumaan Love Guruun. Käsikirjoitus on tungettu täyteen vitsejä, ja jotkut yksittäiset gagit onnistuvat kyllä naurattamaan. Myersin huumori on perustavanlaatuista, mutta helposti tunnistettavaa, joten eiköhän osa yleisöstä kävele elokuvateatterista ulos hymy kasvoillaan. Olkoonkin pieni osa.

Teksti © 2008 Antti Honkala

DVD: FS Filmin DVD-julkaisu on elokuvaa parempi. DD 5.1 ääniraita ja 2.40:1 anamorfinen laajakuva ovat sitä perushyvää DVD-tasoa, joka riittää tällaiselle hömppäkomedialla mainiosti.

Lisämateriaaliakin löytyy kivasti. Mukana on kolme dokumenttia: Inside look (9 min.), One hellava elephant (5 min.) ja Hockey training for actors (8 min.).

Lisäksi mukana on 14 minuuttia poistettuja/pidennettyjä kohtauksia, neljän minuutin kooste pilalle menneistä otoksista ja kooste nimeltään Back in the booth with Trent and Jay (5 min).

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2023
ISSN 1798-7202