Lesbovampyyrien tappajat

Lesbian Vampire Killers (2009)

| Blu-ray
  • 3

Kaksimielisessä kauhukomediassa pyhä vesi ja puuvaarnat saavat kyytiä lesbovampyyrien havitellessa kaulalihaa.

Nanna Yli-Hukka
julkaistu 2009-11-04 / päivitetty 12.11. klo 20:08

KUVA 4

Isän kädestä
Isän kädestä 

KUVA 3

Skandinaaviset kansankulttuurintutkijat
Skandinaaviset kansankulttuurintutkijat 

KUVA 2

Ranskalainen suudelma
Ranskalainen suudelma 

KUVA 1

Lesbovampyyrien tappajat
Lesbovampyyrien tappajat 

Lesbovampyyrien tappajat

Ohjaus Phil Claydon
Näyttelijät James Corden, Mathew Horne, Paul McGann, MyAnna Buring
Maa Iso-Britannia
Pituus 88 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2009 AV Pictures
  • Kuva 4
  • Ääni 3
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p2-5">2</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

Blu-ray

Vuosisatoja sitten vampyyrikuningatar Carmilla (Silvia Colloga) langetti kirouksen Cragwitchin kylän ylle: jokaisesta tyttölapsesta tulee vampyyrilesbo täytettyään 18 vuotta. Jimmy (Mathew Horne) on taas kerran jätetty ja Fletch (James Corden) on puolestaan saanut potkut. Ystävykset päättävät paeta ongelmiaan maaseudun rauhaan keskelle ei mitään, Cragwitchiin. He tapaavat pakettiautollisen kuvankauniita ruotsalaisia kansankulttuurintutkijoita. Bilettäminen vapaamielisten kaunottarien kanssa jää kuitenkin lyhyeen, sillä kylän lesbovampyyrit ovat päättäneet iskeä hampaansa ruotsalaisnaaraiden kaulalihaan. Ainoa, joka kirouksen voi purkaa, on Carmillaa uhanneen paroni Wolfgan Maclarenin viimeinen jälkeläinen…

Lesbovampyyrien tappajat on kaksimielinen kauhukomedia, joka huokuu Hammer-studioiden klassisten b-leffojen traditioita. Nimensä perusteella filmi on harhaanjohtava, sillä se ei kerro lesboista, jotka lahtaavat vampyyreitä. Se on kahden nysverön tarina, jotka sattumalta joutuvat keskelle hornankattilaa suojellakseen kuvankauniita naisia verenimijöiltä.

Elokuvan ohjaaja Phil Claydon (Alone) on yhdistänyt kauhun ja komedian varsin onnistuneesti. Lesbovampyyrien tappajat on tehty sarjakuvamaisella sävyllä, jossa kikkaillaan ehkä liikaakin nopeutuksilla, nopeilla otoilla ja zoomauksilla. Elokuvasta löytyy viittauksia aikansa klassikoihin, kuten Evil Dead 2, Lost Boys, Dracula ja Dracula – pimeyden ruhtinas. Claydon ei kuitenkaan pyri parodioimaan kauhuelokuvia genrestä huolimatta.

Paul Hupfield ja Stewart Williams ovat kirjoittaneet jokseenkin toimivan tarinan, jota ei pidä ottaa vakavasti. Käsikirjoitus jää valitettavasti toisarvoiseksi seikaksi tässä seksistisessä ja lapsellisessa elokuvassa. Valkokankaalla vilisee kauniita naisia pitkine säärineen ja isoine rintoineen, on viekoittelevaa tikkunekun nuolemista, keskenään suutelevia puolialastomia vampyyreitä ja kerran vilahtava tissi. Teini-ikäiseen miesvaltaiseen kohdeyleisöön edellä mainitut herkut tulevat uppoamaan kuin veitsi sulaan voihin.

Siellä täällä nähdään vaihtelevaa slapstick-komediaa ja splatteria. Filmi on rakennettu seuraavan kaavan mukaiseksi: kiroilu, vampyyrin purenta, kiroilu, lahtaus, hieman pikkutuhmaa ja kiroilu. Saman toisto ei kuitenkaan naurata pitkään, hymy hyytyy ennen kuin elokuva on ehtinyt edes kunnolla alkaa.

Britti-tv:stä tutut James Corden ja Mathew Horne ovat kuin Stan Laurel ja Oliver Hardy, ainakin ulkoisesti jos ei muuten. Corden on parivaljakosta se hauskempi: hän on tukeva, vulgaari, alapääjuttuja viljelevä juntti. Horne on puolestaan säälittävä, hintelä nysverö, jolla on mukamas jotain viisasta sanottavaa, vaikka näin ei kuitenkaan ole. Paul McGannin esittämä pappi tuo elokuvaan vanhan ajan manaajahenkeä, Silvia Colloca vampyyrikuningattarena ja hänen vampyyrihaareminsa ovat puolestaan karkkia silmille.

Lesbovampyyrien tappajat on elokuva, joka myy jo pelkästään nimensä ansiosta. Nimensä perusteella se pitänee myös katsoa, mutta tarpeeksi madalletuin odotuksin. Elokuvassa viljellään kliseitä toisensa perään, mutta tästä huolimatta siitä löytyy kuitenkin se koukuttava momentti. Oikeissa olosuhteissa se on mukiinmenevä 88 minuuttinen.

Blu-ray: Sandrew Metronomin Blu-ray-julkaisun kuvasuhde 2.35:1 on terävä ja värit oikeassa suhteessa. Ääniraita Dolby Digital 5.1. on pienoinen pettymys, sillä volyymia saa laittaa muutamaan otteeseen suuremmalle. Tämä korostuu varsinkin extroja katsottaessa, jossa ääni tuntuu katoavan kaivoon.

Levyltä löytyy lisämateriaalina parin trailerin lisäksi “B-Roll“, joka valottaa mitä kulissien takana oikein tapahtuu, ja kuinka kaikki oikein tehdään. Tämän lisäksi nähdään näyttelijöiden, tuottajan ja ohjaajan pienimuotoiset haastattelut, jossa valotetaan elokuvan taustoja ja tekotapaa.

Lisämateriaalia ei valitettavasti ole tekstitetty suomeksi.

Teksti: © 2009 Nanna Yli-Hukka

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

Liam Neeson ja Laurence Fishburne

The Ice Road Lue arvio »

Shailene Woodley ja Callum Turner

Ole niin kiltti, älä rakasta häntä Lue arvio »

Samuli Jaskio ja Petri Poikolainen

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia Lue arvio »

Lashana Lynch ja Daniel Craig

007 No Time to Die Lue arvio »

Alséni Bathily ja Lyna Khoudri

Gagarine - Kiertoradalla Lue arvio »

Matt Damon

The Last Duel Lue arvio »

Seidi Haarla

Hytti nro 6 Lue arvio »

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2022
ISSN 1798-7202