Lemmikit ja urokset

Heavy Petting (2007)

| DVD
  • 2

Miten tehdä vaikutus Daphneen, jonka mustavalkoinen Babydoll koira on emännästään varsin mustasukkainen ja lopun aikaa muuten vain huomionkipeä…

Lasse Lepola
julkaistu 2009-01-27 / päivitetty 11.06. klo 18:06

KUVA 4

Malin Akerman ja Brendan Hines.
Malin Akerman ja Brendan Hines. 

KUVA 3

Malin Akerman ja Brendan Hines.
Malin Akerman ja Brendan Hines. 

KUVA 2

Babydoll.
Babydoll. 

KUVA 1

Malin Akerman ja Brendan Hines.
Malin Akerman ja Brendan Hines. 

Lemmikit ja urokset

Ohjaus Marcel Sarmiento
Näyttelijät Malin Akerman, Kevin Sussman, Brendan Hines
Maa Yhdysvallat
Pituus 90 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2007 SarcoFilms, LaSalleHolland ja Scanbox Entertainment
  • Kuva 3
  • Ääni 3
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p1-5">1</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Charlie (Brendan Hines) ei ole supliikkimiehiä, mutta silti hänen olisi tehtävä lähtemätön vaikutus naapuruston suosittuun naiseen nimeltä Daphne (Malin Akerman). Tämä on vielä helppo pala, mutta miten tehdä vaikutus Daphnen mustavalkoiseen Babydoll koiraan, joka on emännästään varsin mustasukkainen ja lopun aikaa muuten vain huomionkipeä. Ajan kuluessa Charlie huomaa kiinnostuneensa enemmän Daphnen koirasta kuin seksikkäästä omistajastaan. Mitenkähän tässä näin kävi?

Lemmikit ja urokset (2007, Yhdysvallat) on Hollywoodin viimeisimmän söpöliinin, ruotsalaissyntyisen Malin Akermanin (meikäläisittäin Åkerman) varaan rakennettu pienen budjetin romanttinen komedia lemmikeistä ja heidän omistajistaan. Elokuva jäljittelee vuosikymmen aiemmin valmistunutta Kaikenkarvaiset lemmikit (1996) komediaa, jonka viehätysvoima oli nimenomaan siinä, että se oli kuin tehty lemmikkienomistajien näkökulmasta. Nyt kun etenkin koirabuumi on ollut jo pidemmän aikaa myötätuulessa, on hämmästyttävää, ettei filmintekijät tartu hanakammin tähän saumaan.

Palataanpa Lemmikkeihin ja uroksiin. On vaikea sanoa, mikä on elokuvan valikoitu kohderyhmä, kun henkilöhahmot ovat näinkin pumpulimaisia ja tapahtumakäänteet kuin piirretyistä. Aivan perheen pienimille elokuva ei sovi, sillä Akerman esittelee suhteellisen estoitta kroppaansa (jotain rihmankiertämää sentään jää päälle). Varmimmin komedia sopineekin eläinrakkaille varhaisnuorille, vaikka pääosan esittäjät Akerman (27 Dresses) ja vielä täysin tuntematon Brendan Hines, ovat jo molemmat kolmenkymmenen ikävuoden paremmalla puolella.

Lemmikit ja urokset hyödyntää lemmikkiteemansa lopulta kohtalaisen hyvin, mutta kovin uskottavaa tarinasta ei ole saatu, joten henkilöihin ei voi samaistua parhaalla tahdollaankaan. Vasta toista pääosaa näyttelevän Akermanin viehätysvoima ei riitä alkua pidempään ja Hines vaikuttaa enemmänkin tärähtäneeltä kuin hauskalta. Sivuosaan palkatun koomikon, Kevin Sussmanin (Ugly Betty) otteet ovat vajaan puolitoistatuntisen komedian parasta antia. Erikoismainintana alkutekstien ajan soiva Slovakian sinfoniaorkesterin tunnusmusiikki. Orkesterin musisointia olisi toivonut hyödynnettävän laajemmassa skaalassa, vaikka muuten Lemmikit ja urokset on hyvinkin musiikkipitoinen elokuva.

DVD:n kuvasuhde on anamorfinen widescreen 1:78.1 Ääniraitoja on kaksi: vanha dolby 2.0 ja uudempi 5.1 mutta kummallakaan ei suurta nautintoa saa aikaiseksi.

Ekstroja ei trailereiden lisäksi ole.

Teksti © 2008 Lasse Lepola

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202