Lemmikit ja urokset

Heavy Petting (2007)

| DVD
  • 2

Miten tehdä vaikutus Daphneen, jonka mustavalkoinen Babydoll koira on emännästään varsin mustasukkainen ja lopun aikaa muuten vain huomionkipeä…

Lasse Lepola
julkaistu 2009-01-27 / päivitetty 11.06. klo 18:06

KUVA 4

Malin Akerman ja Brendan Hines.
Malin Akerman ja Brendan Hines. 

KUVA 3

Malin Akerman ja Brendan Hines.
Malin Akerman ja Brendan Hines. 

KUVA 2

Babydoll.
Babydoll. 

KUVA 1

Malin Akerman ja Brendan Hines.
Malin Akerman ja Brendan Hines. 

Lemmikit ja urokset

Ohjaus Marcel Sarmiento
Näyttelijät Malin Akerman, Kevin Sussman, Brendan Hines
Maa Yhdysvallat
Pituus 90 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2007 SarcoFilms, LaSalleHolland ja Scanbox Entertainment
  • Kuva 3
  • Ääni 3
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p1-5">1</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Charlie (Brendan Hines) ei ole supliikkimiehiä, mutta silti hänen olisi tehtävä lähtemätön vaikutus naapuruston suosittuun naiseen nimeltä Daphne (Malin Akerman). Tämä on vielä helppo pala, mutta miten tehdä vaikutus Daphnen mustavalkoiseen Babydoll koiraan, joka on emännästään varsin mustasukkainen ja lopun aikaa muuten vain huomionkipeä. Ajan kuluessa Charlie huomaa kiinnostuneensa enemmän Daphnen koirasta kuin seksikkäästä omistajastaan. Mitenkähän tässä näin kävi?

Lemmikit ja urokset (2007, Yhdysvallat) on Hollywoodin viimeisimmän söpöliinin, ruotsalaissyntyisen Malin Akermanin (meikäläisittäin Åkerman) varaan rakennettu pienen budjetin romanttinen komedia lemmikeistä ja heidän omistajistaan. Elokuva jäljittelee vuosikymmen aiemmin valmistunutta Kaikenkarvaiset lemmikit (1996) komediaa, jonka viehätysvoima oli nimenomaan siinä, että se oli kuin tehty lemmikkienomistajien näkökulmasta. Nyt kun etenkin koirabuumi on ollut jo pidemmän aikaa myötätuulessa, on hämmästyttävää, ettei filmintekijät tartu hanakammin tähän saumaan.

Palataanpa Lemmikkeihin ja uroksiin. On vaikea sanoa, mikä on elokuvan valikoitu kohderyhmä, kun henkilöhahmot ovat näinkin pumpulimaisia ja tapahtumakäänteet kuin piirretyistä. Aivan perheen pienimille elokuva ei sovi, sillä Akerman esittelee suhteellisen estoitta kroppaansa (jotain rihmankiertämää sentään jää päälle). Varmimmin komedia sopineekin eläinrakkaille varhaisnuorille, vaikka pääosan esittäjät Akerman (27 Dresses) ja vielä täysin tuntematon Brendan Hines, ovat jo molemmat kolmenkymmenen ikävuoden paremmalla puolella.

Lemmikit ja urokset hyödyntää lemmikkiteemansa lopulta kohtalaisen hyvin, mutta kovin uskottavaa tarinasta ei ole saatu, joten henkilöihin ei voi samaistua parhaalla tahdollaankaan. Vasta toista pääosaa näyttelevän Akermanin viehätysvoima ei riitä alkua pidempään ja Hines vaikuttaa enemmänkin tärähtäneeltä kuin hauskalta. Sivuosaan palkatun koomikon, Kevin Sussmanin (Ugly Betty) otteet ovat vajaan puolitoistatuntisen komedian parasta antia. Erikoismainintana alkutekstien ajan soiva Slovakian sinfoniaorkesterin tunnusmusiikki. Orkesterin musisointia olisi toivonut hyödynnettävän laajemmassa skaalassa, vaikka muuten Lemmikit ja urokset on hyvinkin musiikkipitoinen elokuva.

DVD:n kuvasuhde on anamorfinen widescreen 1:78.1 Ääniraitoja on kaksi: vanha dolby 2.0 ja uudempi 5.1 mutta kummallakaan ei suurta nautintoa saa aikaiseksi.

Ekstroja ei trailereiden lisäksi ole.

Teksti © 2008 Lasse Lepola

Seuraa meitä

PINNALLA

Mahershala Ali ja Viggo Mortensen

Green Book

| 18.01.

Hassu, siirappinen tie-elokuva rasismin voittamisesta ei ole erityisen hyvä konsepti.

Lue lisää »
Clint Eastwood

The Mule

| 15.01.

Uusi alku vai viimeinen suora? Menneen maailman haurastunut hortonomi vaihtaa vararikossa puutarhapuolelta huumehommiin.

Lue lisää »
Lily Franky ja Kairi Jyo

Shoplifters - perhesalaisuuksia

| 27.12.

Varasteleva perhe pysyy yhdessä – japanilainen löytöperhedraama rikoksesta ja rakkaudesta kukoistaa kutsuvassa kurjuudessa.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

Matthias Schoenaerts ja Léa Seydoux

Kursk

| 14.12.

Sukellusveneonnettomuuden uhreja ja omaisia muistavassa tuomionluvussa syytettyinä seisovat sydämettömät sedät.

Lue lisää »
Michael B. Jordan ja Sylvester Stallone

Creed II

| 28.11.

Läski tummuu ja sydän turpoaa uuden sukupolven Rocky/Drago-revanssissa isien korkeammaksi kunniaksi.

Lue lisää »
Taron Egerton

Robin Hood

| 05.12.

Sherwoodin populistisankarin pointiton ja ponneton päivitys luokkapetturi-poikabändiläiseksi ryövää katsojan aikaa ja rahaa.

Lue lisää »

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

Saksanhirvet

Kosketuksissa

| DVD | 08.12.

Metafyysinen rakkaustarina teurastamossa ja unissa toisiaan etsivistä sieluista dominoi Berliinin elokuvajuhlia vuonna 2017.

Lue lisää »
Kurt Russell

The Christmas Chronicles

| Netflix | 10.12.

Ho ho ho ja hehkuviiniä pullo! Kurt Russellin valkoparta cowboy-ukki palauttaa uskon jouluun hyperglykeemisessä sesonkiseikkailussa.

Lue lisää »
Satu Silvo on Lumikungatar

Lumikuningatar

| DVD | 08.12.

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

Lue lisää »

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202