Legion

Legion (2010)

| Blu-ray
  • 2

Jumala on luopunut toivostaan ihmisten suhteen ja lähettää enkeliarmeijansa tuhoamaan maanpäällisen.

Nanna Yli-Hukka
julkaistu 2010-09-23 / päivitetty 27.10. klo 08:08

KUVA 4

Charles S. Dutton, Lucas Black, Dennis Quaid, , Tyrese Gibson
Charles S. Dutton, Lucas Black, Dennis Quaid, , Tyrese Gibson 

KUVA 3

Arkkienkeli Michael (Paul Bettany)
Arkkienkeli Michael (Paul Bettany) 

KUVA 2

Dennis Quaid kohtaa maailmanlopun
Dennis Quaid kohtaa maailmanlopun 

KUVA 1

Täti aurinkoinen (Kaye Wade)
Täti aurinkoinen (Kaye Wade) 

Legion

Ohjaus Scott Charles Stewart
Näyttelijät Paul Bettany, Dennis Quaid, Adrianne Palicki, Tyrese Gibson, Lucas Black, Willa Holland, Kate Walsh, Kevin Durand
Maa Yhdysvallat
Pituus 100 min
Ikäraja 15 vuotta
Lisätietoja IMDb / Kuvien ©
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p3-5">3</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

Blu-ray

Jumala on luopunut toivostaan ihmisten suhteen ja lähettää enkeliarmeijansa tuhoamaan maanpäällisen. Arkkienkeli Michael (Paul Bettany) kuitenkin vastustaa Jumalan suunnitelmaa, sillä erään rähjäisen bensa-aseman tarjoilija (Adrianne Palicki) kantaa kohdussaan seuraavaa messiasta – ihmiskunnan pelastajaa. Michael valjastaa toisilleen tuntemattomat ihmiset taisteluun Jumalan armeijaa vastaan.

Scott Stewartin käsikirjoittama ja ohjaama maailmanloppua maalaileva Legion on idealtaan hieno, mutta jonka toteutus valitettavasti ontuu. Efektimiehenä paremmin tunnetun Stewartin käsikirjoitus vaikuttaa keskeneräiseltä tehden tarinasta heikon. Elokuva hajoaa kuin huonosti rakennettu palikkatorni.

Kerronnallisesti Legion on sekoitus Terminaattoreita, joissa ihmiskunnan tulevaisuus on yhden lapsen varassa. Ideoita on lainattu runsaalla kädellä myös elokuvasta Hyökkäys poliisiasemalle. Kaikki on siis kertaalleen pureskeltua. Myös maailmanlopun teema tuntuu loppuun kulutetulta.

Tapahtumat sijoittuvat yhteen paikkaan, Mojaven autiomaassa sijaitsevaan Paradise Fallsiin. Toisilleen tuntemattomat ihmiset ovat eristyksissä muusta maailmasta ja kohtaavat enkeliarmeijan helvetistä, tai siis taivaasta. Mielenkiinto ei säily kiehtovasta ideastaan huolimatta ja juonikin sortuu ennalta-arvattuuteen. Kauhuelokuvaksi Legion on tylsä ja varsin yksitoikkoinen.

Roolihahmot ovat kiinnostavia ja pidettäviä, mutta heikon dialogin vuoksi ne jäävät pinnallisiksi. Hahmoihin yritetään saada syvyyttä toiminnan välissä nähtävien tuskallisten pitkien vuorokeskustelujen avulla. Hyvä yritys, vaikkakin aivan turha.

Monista puutteista huolimatta Legionista löytyy pari hienoa piirrettä. Riivatut ihmiset ovat miltei pelottavia, ne muistuttavat pitkälti 30 Days of Nightin vampyyreita. Toimintakohtaukset ovat tehokkaita, vaikka pääasiassa keskitytäänkin ampumiseen. Myös Michaelin ja Gabrielin välinen suuri taistelu vakuuttaa. Visuaaliset ideat ja niiden toteutukset ovatkin ensiluokkaista.

Legion on hyvä esimerkki elokuvasta, jonka traileri kertoo kaiken. Se näyttää kaikki kohokohdat, jolloin yllätyksille ei jää varaa. Trailerin katsottuasi olet nähnyt elokuvan. Stewart on yrittänyt parhaansa, valitettavasti rahkeet eivät vain ole riittäneet tämän parempaan.

Blu-ray: Sony Pictures Entertainmentin julkaisun 2.40:1 formaatti on tarkka, värimaailma toistuu luonnollisena. 5.1 Dolby Digital toistuu jykevänä niin vuorokeskusteluissa kuin toiminnassakin.

Lisämateriaalissa kurkistetaan pääosanesittäjiin ja heidän roolihahmoihinsa, nähdään elokuvan erikoistehosteiden, visuaalisten tehosteiden ja parhaimpien kohtausten tekoa. Myös maailmanlopun päänäyttämön, Paradise Fallsin, suunnittelu tulee tutuksi.

Blu-rayssa on myös movieIQ ja BD-live -toiminto, jonka avulla saa ajankohtaista nippelitietoa elokuvasta, sen näyttelijöistä ja elokuvassa soivista musiikkikappaleista. Toiminto vaatii internet-yhteyden.

Teksti: © 2010 Nanna Yli-Hukka

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202