Legion

Legion (2010)

| Blu-ray
  • 2

Jumala on luopunut toivostaan ihmisten suhteen ja lähettää enkeliarmeijansa tuhoamaan maanpäällisen.

Nanna Yli-Hukka
julkaistu 2010-09-23 / päivitetty 27.10. klo 08:08

KUVA 4

Charles S. Dutton, Lucas Black, Dennis Quaid, , Tyrese Gibson
Charles S. Dutton, Lucas Black, Dennis Quaid, , Tyrese Gibson 

KUVA 3

Arkkienkeli Michael (Paul Bettany)
Arkkienkeli Michael (Paul Bettany) 

KUVA 2

Dennis Quaid kohtaa maailmanlopun
Dennis Quaid kohtaa maailmanlopun 

KUVA 1

Täti aurinkoinen (Kaye Wade)
Täti aurinkoinen (Kaye Wade) 

Legion

Ohjaus Scott Charles Stewart
Näyttelijät Paul Bettany, Dennis Quaid, Adrianne Palicki, Tyrese Gibson, Lucas Black, Willa Holland, Kate Walsh, Kevin Durand
Maa Yhdysvallat
Pituus 100 min
Ikäraja 15 vuotta
Lisätietoja IMDb / Kuvien ©
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p3-5">3</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

Blu-ray

Jumala on luopunut toivostaan ihmisten suhteen ja lähettää enkeliarmeijansa tuhoamaan maanpäällisen. Arkkienkeli Michael (Paul Bettany) kuitenkin vastustaa Jumalan suunnitelmaa, sillä erään rähjäisen bensa-aseman tarjoilija (Adrianne Palicki) kantaa kohdussaan seuraavaa messiasta – ihmiskunnan pelastajaa. Michael valjastaa toisilleen tuntemattomat ihmiset taisteluun Jumalan armeijaa vastaan.

Scott Stewartin käsikirjoittama ja ohjaama maailmanloppua maalaileva Legion on idealtaan hieno, mutta jonka toteutus valitettavasti ontuu. Efektimiehenä paremmin tunnetun Stewartin käsikirjoitus vaikuttaa keskeneräiseltä tehden tarinasta heikon. Elokuva hajoaa kuin huonosti rakennettu palikkatorni.

Kerronnallisesti Legion on sekoitus Terminaattoreita, joissa ihmiskunnan tulevaisuus on yhden lapsen varassa. Ideoita on lainattu runsaalla kädellä myös elokuvasta Hyökkäys poliisiasemalle. Kaikki on siis kertaalleen pureskeltua. Myös maailmanlopun teema tuntuu loppuun kulutetulta.

Tapahtumat sijoittuvat yhteen paikkaan, Mojaven autiomaassa sijaitsevaan Paradise Fallsiin. Toisilleen tuntemattomat ihmiset ovat eristyksissä muusta maailmasta ja kohtaavat enkeliarmeijan helvetistä, tai siis taivaasta. Mielenkiinto ei säily kiehtovasta ideastaan huolimatta ja juonikin sortuu ennalta-arvattuuteen. Kauhuelokuvaksi Legion on tylsä ja varsin yksitoikkoinen.

Roolihahmot ovat kiinnostavia ja pidettäviä, mutta heikon dialogin vuoksi ne jäävät pinnallisiksi. Hahmoihin yritetään saada syvyyttä toiminnan välissä nähtävien tuskallisten pitkien vuorokeskustelujen avulla. Hyvä yritys, vaikkakin aivan turha.

Monista puutteista huolimatta Legionista löytyy pari hienoa piirrettä. Riivatut ihmiset ovat miltei pelottavia, ne muistuttavat pitkälti 30 Days of Nightin vampyyreita. Toimintakohtaukset ovat tehokkaita, vaikka pääasiassa keskitytäänkin ampumiseen. Myös Michaelin ja Gabrielin välinen suuri taistelu vakuuttaa. Visuaaliset ideat ja niiden toteutukset ovatkin ensiluokkaista.

Legion on hyvä esimerkki elokuvasta, jonka traileri kertoo kaiken. Se näyttää kaikki kohokohdat, jolloin yllätyksille ei jää varaa. Trailerin katsottuasi olet nähnyt elokuvan. Stewart on yrittänyt parhaansa, valitettavasti rahkeet eivät vain ole riittäneet tämän parempaan.

Blu-ray: Sony Pictures Entertainmentin julkaisun 2.40:1 formaatti on tarkka, värimaailma toistuu luonnollisena. 5.1 Dolby Digital toistuu jykevänä niin vuorokeskusteluissa kuin toiminnassakin.

Lisämateriaalissa kurkistetaan pääosanesittäjiin ja heidän roolihahmoihinsa, nähdään elokuvan erikoistehosteiden, visuaalisten tehosteiden ja parhaimpien kohtausten tekoa. Myös maailmanlopun päänäyttämön, Paradise Fallsin, suunnittelu tulee tutuksi.

Blu-rayssa on myös movieIQ ja BD-live -toiminto, jonka avulla saa ajankohtaista nippelitietoa elokuvasta, sen näyttelijöistä ja elokuvassa soivista musiikkikappaleista. Toiminto vaatii internet-yhteyden.

Teksti: © 2010 Nanna Yli-Hukka

Seuraa meitä

PINNALLA

Mahershala Ali ja Viggo Mortensen

Green Book

| 18.01.

Hassu, siirappinen tie-elokuva rasismin voittamisesta ei ole erityisen hyvä konsepti.

Lue lisää »
Clint Eastwood

The Mule

| 15.01.

Uusi alku vai viimeinen suora? Menneen maailman haurastunut hortonomi vaihtaa vararikossa puutarhapuolelta huumehommiin.

Lue lisää »
Lily Franky ja Kairi Jyo

Shoplifters - perhesalaisuuksia

| 27.12.

Varasteleva perhe pysyy yhdessä – japanilainen löytöperhedraama rikoksesta ja rakkaudesta kukoistaa kutsuvassa kurjuudessa.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

Matthias Schoenaerts ja Léa Seydoux

Kursk

| 14.12.

Sukellusveneonnettomuuden uhreja ja omaisia muistavassa tuomionluvussa syytettyinä seisovat sydämettömät sedät.

Lue lisää »
Michael B. Jordan ja Sylvester Stallone

Creed II

| 28.11.

Läski tummuu ja sydän turpoaa uuden sukupolven Rocky/Drago-revanssissa isien korkeammaksi kunniaksi.

Lue lisää »
Taron Egerton

Robin Hood

| 05.12.

Sherwoodin populistisankarin pointiton ja ponneton päivitys luokkapetturi-poikabändiläiseksi ryövää katsojan aikaa ja rahaa.

Lue lisää »

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

Saksanhirvet

Kosketuksissa

| DVD | 08.12.

Metafyysinen rakkaustarina teurastamossa ja unissa toisiaan etsivistä sieluista dominoi Berliinin elokuvajuhlia vuonna 2017.

Lue lisää »
Kurt Russell

The Christmas Chronicles

| Netflix | 10.12.

Ho ho ho ja hehkuviiniä pullo! Kurt Russellin valkoparta cowboy-ukki palauttaa uskon jouluun hyperglykeemisessä sesonkiseikkailussa.

Lue lisää »
Satu Silvo on Lumikungatar

Lumikuningatar

| DVD | 08.12.

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

Lue lisää »

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202