Kohtaamisia

Kohtaamisia (2009)

| DVD
  • 3

Saara Cantellin käsikirjoittama ja ohjaama draama valinnoista ja valintojen vaikeuksista.

Nanna Yli-Hukka
julkaistu 2011-01-21 / päivitetty 22.01. klo 12:12

KUVA 4

Rosa Salomaa
Rosa Salomaa 

KUVA 3

Elena Spirina &  Maryann Guuled
Elena Spirina & Maryann Guuled 

KUVA 2

Tiitus Rantala & Meri Nenonen
Tiitus Rantala & Meri Nenonen 

KUVA 1

Anneli Sauli & Jenni Banerjee
Anneli Sauli & Jenni Banerjee 

Kohtaamisia

Ohjaus Saara Cantell
Näyttelijät Anneli Sauli, Jenni Banerjee, Meri Nenonen, Rosa Salomaa, Johanna af Schultén, Maryann Guuled, Elena Spirina, Tiitus Rantala
Maa Suomi
Pituus 86 min.
Ikäraja 7 vuotta
Lisätietoja IMDb / Kuvien ©

Martta (Anneli Sauli) ei paljasta salaisuuttaan sukulaisilleen. Noora (Rosa Salomaa) yrittää kasvattaa itselleen siipiä ja Meri (Meri Nenonen) puolestaan oppii olemaan varovainen toiveidensa kanssa. Olga (Elena Spirina) ja Fardusa (Maryann Guuled) etsivät parempaa tulevaisuutta, kun taas Emmi (Jenni Banerjee) hukkaa omat mahdollisuutensa valitsemalla aina väärin. Anu (Johanna af Schultén) törmää menneisyyden haamuun parkkipaikalla. Jokainen edellä mainituista naisista saa huomata, että yksi ainoa kohtaaminen voi muuttaa heidän elämänsä suunnan.

Lyypekin elokuvafestivaaleilla palkittu Saara Cantellin käsikirjoittama ja ohjaama elokuva Kohtaamisia on kertomus valinnoista ja valintojen vaikeuksista. Se kertoo hetkestä, jolloin on mahdollista muuttaa oman elämänsä suunta. Elokuva seuraa seitsemää naista ja näyttää seitsemän tarinaa, jotka sivuavat toisiaan. Se kuvaa tämän päivän suomalaisen naisen arkielämän haasteita ja ongelmia.

Draaman pääosassa nähdään erilaisia naisia erilaisine taustoineen: on nuorta ja vanhaa, leskeä ja eronnutta, onnellista ja onnetonta. Heidän arkinen elämänsä kohtaa ja nitoutuu toisiinsa palapelin tavoin.

Elokuva pitää sisällään vahvoja naisnäyttelijöitä, joista kukin tekee omalta osaltaan väkevän roolisuorituksen. Suurimmassa roolissa nähdään hyvin vahvat ja erilaiset tunnetilat, jotka on saatu vangittua tunnelmallisella kuvauksella. Kirjavien tunneskaalojen avulla katsoja kokee samaistumisen tunteen.

Kohtaamisia seuraa näyttelijöitä, tapahtumia ja tilaa pyrkimyksenä näyttää hetki juuri sellaisena, millainen se juuri sinä hetkenä on. Marita Hällfors tekee kameran takana uskomatonta työtä herkällä kuvaustekniikallaan. Jokainen kohtaus on kuvattu yhdellä kuvalla, ilman leikkausta. Katsojalla välittyy siten aitous, aivan kuin oltaisiin sivustakatsojan roolissa ja seurataan tilanteiden kehittymistä. Kamera seuraa keskittyneesti jokaista hahmoa tarkastellen heidän elämäänsä yksityiskohtaisesti, mutta kuitenkaan paljastamatta liikaa. Käsivaralla kuvatut kohtaukset pitävät vahvasti otteessaan alusta loppuun asti.

Elokuvasta ei tahdo löytyä moittimisen sanaa, kokonaisuudessaan se on varsin hieno. Se on episodimainen, jossa juoni seuraa useamman eri ihmisen elämää hyvinkin läheltä. Jotain jää kuitenkin uupumaan, että Kohtaamisia olisi elokuvana ylitse muiden. Lopputekstien aikana mielessä on vain yksi kysymys: tässäkö tämä oli?

Kohtaamisia on vahvojen tunteiden elokuva, joka koskettaa, naurattaa ja mietityttää. Se saa katsojan ajattelemaan omaan elämäänsä ja sitä, voisiko sen suuntaa kenties muuttaa tekemällä jotain toisin.

DVD: DVD:n kuvaformaatti on anamorfinen laajakuva 1.85:1-kuvasuhteella, ääniraitana Dolby Digital 2.0/suomi. DVD sisältää Making of -koosteen sekä trailerin.

Teksti: © 2010 Nanna Yli-Hukka

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202