Kill Switch

Kill Switch (2008)

| DVD
  • 1

Kill Switch on nopeita leikkauksia, loputonta tappelua, Seagalin omaa ähinää ja muita typeryyksiä.

julkaistu 2009-03-01 / päivitetty 08.05. klo 21:09

KUVA 4

Steven Seagal.
Steven Seagal. 

KUVA 3

Isaac Hayes ja Steven Seagal
Isaac Hayes ja Steven Seagal 

KUVA 2

Holly Dignard.
Holly Dignard. 

KUVA 1

Steven Seagal.
Steven Seagal. 

Kill Switch

Ohjaus Jeff King
Näyttelijät Steven Seagal, Holly Dignard, Chris Thomas King, Michael Filipowich, Isaac Hayes, Karyn Michelle Baltzer, David Patrick Green
Maa Yhdysvallat
Pituus 96 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2008 Cinetel Films, Insight Film Studios, Steamroller Productions ja Warner Home Video Finland.
  • Kuva 3
  • Ääni 3
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p00-5">00</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Aloitetaanpa pienellä leffavisalla: mikä Steven Seagalin elokuva sai Suomessa viimeksi teatterilevityksen? Elokuva nimeltään Exit Wounds, vuosi oli 2001. Sen jälkeen mies on näytellyt 21 elokuvassa, yhdestäkään ei kenelläkään ole paljoa sanottavaa. Kill Switch jatkaa ikävä kyllä tätä samaa B-elokuvien sarjaa.

Seagal esittää Jakob Kingiä, legendaarista kyttää (taas), joka (taas) tunnetaan kovista otteistaan. Hänen käsissään epäillyt kuolevat tai saavat selkäänsä, ja tämä tuntuu olevan kaikkien mielestä hienoa ja ihailtavaa. Pian jopa Kingin kyvyt venytetään äärimmilleen, kun sarjamurhaaja alkaa riehua ympäri Memphisiä ja King säntää hänen peräänsä. Parikseen King saa FBI-agentti Frankie Millerin (Holly Dignard).

Seagalin elokuvat ovat muuttuneet 2000-luvulla perinteisistä toiminta-elokuvista yököttäviksi väkivalta-ilotteluiksi, joissa ideana on näyttää mahdollisimman paljon mahdollisimman graafista väkivaltaa. Luovuus ei ole enää hyve. Homma perustuu siihen oletukseen, että katsoja pitää nimenomaan siitä, kun veri ja hampaat lentävät – tässäkin tapauksessa kirjaimellisesti. Ja surullista kyllä, näitäkin katsojia löytyy.

Kill Switch (2008, Yhdysvallat, Kanada) on 90-minuutin sarja nopeita leikkauksia, loputtomia tappelukohtauksia, Seagalin omaa ähinää ja muita typeryyksiä. Juonelliset typeryydet ja suorastaan ahdistavan tahmea dialogi on Seagalin omaa syytä, hän kun on itse käsikirjoittanut elokuvan. Aikoinaan Seagalin elokuvan saattoi edes jossain määrin pelastaa Seagalin itse suunnittelemat hienot taistelukoreografiat, joista hän oli kuuluisa, mutta 2000-luvulla nekin ovat kadonneet. Itse asiassa Kill Switchissä tappelut on (taas) leikattu ja kuvattu niin, että Seagalin kasvoja ei näy juuri koskaan. Kaikille lienee tässä vaiheessa jo selvää, ettei Seagalista ole enää hoitamaan elokuvateon fyysistä puolta itse, vaan stunt-miehet hoitavat nykyään ne vaativat hommat.

Surullista tässä on se, että Seagal teki aikoinaan varsin hyviä toiminta-elokuvia. Nico, Katujen laki ja Vaikeasti tapettava olivat lajityyppinsä sisällä oikeasti onnistuneita elokuvia. Nyt Seagalista ja hänen urastaan on jäljellä enää muisto.

DVD: Warner Bros.in DVD-levyllä ei ole valitettavasti trailerin lisäksi minkäänlaisia lisämateriaaleja. Kuvaformaattina on 1.85:1 anamorfinen laajakuva ja äänenä 5.1 Dolby Digital.

Teksti © 2009 Antti Honkala

Seuraa meitä

PINNALLA

Mahershala Ali ja Viggo Mortensen

Green Book

| 18.01.

Hassu, siirappinen tie-elokuva rasismin voittamisesta ei ole erityisen hyvä konsepti.

Lue lisää »
Clint Eastwood

The Mule

| 15.01.

Uusi alku vai viimeinen suora? Menneen maailman haurastunut hortonomi vaihtaa vararikossa puutarhapuolelta huumehommiin.

Lue lisää »
Lily Franky ja Kairi Jyo

Shoplifters - perhesalaisuuksia

| 27.12.

Varasteleva perhe pysyy yhdessä – japanilainen löytöperhedraama rikoksesta ja rakkaudesta kukoistaa kutsuvassa kurjuudessa.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

Matthias Schoenaerts ja Léa Seydoux

Kursk

| 14.12.

Sukellusveneonnettomuuden uhreja ja omaisia muistavassa tuomionluvussa syytettyinä seisovat sydämettömät sedät.

Lue lisää »
Michael B. Jordan ja Sylvester Stallone

Creed II

| 28.11.

Läski tummuu ja sydän turpoaa uuden sukupolven Rocky/Drago-revanssissa isien korkeammaksi kunniaksi.

Lue lisää »
Taron Egerton

Robin Hood

| 05.12.

Sherwoodin populistisankarin pointiton ja ponneton päivitys luokkapetturi-poikabändiläiseksi ryövää katsojan aikaa ja rahaa.

Lue lisää »

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

Saksanhirvet

Kosketuksissa

| DVD | 08.12.

Metafyysinen rakkaustarina teurastamossa ja unissa toisiaan etsivistä sieluista dominoi Berliinin elokuvajuhlia vuonna 2017.

Lue lisää »
Kurt Russell

The Christmas Chronicles

| Netflix | 10.12.

Ho ho ho ja hehkuviiniä pullo! Kurt Russellin valkoparta cowboy-ukki palauttaa uskon jouluun hyperglykeemisessä sesonkiseikkailussa.

Lue lisää »
Satu Silvo on Lumikungatar

Lumikuningatar

| DVD | 08.12.

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

Lue lisää »

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202