Keikkaa pukkaa

Get Him to the Greek (2010)

| DVD
  • 3

Russell Brand ja Jonah Hill riehuvat musiikkibisnestä ja julkkiskulttuuria parodioivassa komediassa.

julkaistu 2010-12-27 / päivitetty 27.12. klo 20:08

KUVA 3

Russell Brand ja Rose Byrne
Russell Brand ja Rose Byrne 

KUVA 2

Jonah Hill ja Sean 'P. Diddy' Combs
Jonah Hill ja Sean 'P. Diddy' Combs 

KUVA 1

Jonah Hill ja Russell Brand
Jonah Hill ja Russell Brand 

Keikkaa pukkaa

Ohjaus Nicholas Stoller
Näyttelijät Russell Brand, Jonah Hill, Rose Byrne, Elizabeth Moss, Sean Combs, Aziz Ansari
Maa Yhdysvallat
Pituus 109 min
Ikäraja 13 vuotta
Lisätietoja IMDb / Kuvien ©
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p2-5">2</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Musiikkibisnestä ja julkisuutta parodioiva Keikkaa pukkaa palauttaa päätähti Russell Brandin esittämän rokkistarahahmon, Aldous Snow’n, takaisin parrasvaloihin. Räävitön hahmo esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2008 elokuvassa Forgetting Sarah Marshall, ja nyt hahmo sekoilee omassa spin-off-elokuvassaan. Aldous Snow’n edellisestä valkokangaskeikasta tuttuja nimiä ovat myös ohjaaja Nicholas Stoller ja Jonah Hill, joka tosin nähdään tällä kertaa täysin eri roolissa.

Jonah Hill ja Russell Brand muodostavat elokuvan dynaamisen parivaljakon. Hill on Aaron Green, suuressa levy-yhtiössä työskentelevä Aldous Snow-fani, joka saa idean tuoda ihailemansa rokkarin comeback-keikalle Los Angelesin Greek-teatteriin, jossa parhaat päivänsä ohittanut Snow veti menestyskeikan kymmenen vuotta aikaisemmin. Aaronin tiukka pomo Sergio (Sean ”P. Diddy” Combs) yllättäen näyttääkin ehdotukselle vihreää valoa, ja Aaron lähetetään noutamaan Snow’ta Lontoosta Los Angelesiin keikkaa varten. Vuosikymmenen aikana juhlimisesta on kuitenkin ehtinyt tulla Snow’n uusi kokopäivätyö, eikä matkantekoon varatut 72 tuntia taida riittää.

Elokuva tuntuu lukuisista julkkiscameoista (itsenään esiintyvät muun muassa Metallica-rumpali Lars Ulrich, Harry Potter-tähti Tom Felton, TV-persoonat Meredith Vieira ja Billy Bush, sekä popparit Pink ja Christina Aguilera) huolimatta hysteeriseltä yhden miehen show’lta. Brand pajattaa aitoudestaan huolimatta tekaistulta kuulostavalla brittiaksentillaan ja koheltaa paikasta toiseen rocktähden itsevarmuudella. Missä tahansa muussa viitekehyksessä Brandin ylivilkkaus alkaisi ärsyttää, mutta kukkoilevana rocktähtenä hillitön koomikko on varsin luonteva.

Rap-artisti Sean ”P. Diddy” Combs tekee yllättävän hauskan pikkuroolin levy-yhtiön pomona, jolle taloudellisen voiton puolelle jääminen on tärkeintä. Combs tekee omasta imagostaan karikatyyrin, jolle hän repliikeissään naureskelee. Samantyyppisen pilakuvan pop-prinsessojen julkisuuskuvasta maalaa Aldousin tyttöystävää esittävä Rose Byrne.

Kuuluisuuden kiroja ja nykyaikana villinä riehuvaa paparazzi-kulttuuria antaumuksella piikittelevä Keikkaa pukkaa keskittyy yhteiskuntakritiikin sijasta kuitenkin sen tyypillisen alapäähuumorin viljelemiseen, eikä erityisen älykkäisiin herjoihin milloinkaan päästä. Sama teema toistuu myös Aldous Snow’n reipashenkisissä kappaleissa, joiden esittäminen käy Brandilta kuin luonnostaan.

DVD: Universalin julkaisussa kuvasuhteena 1.85:1 anaforminen laajakuva, ja ääniraitana 5.1 Dolby Digital. Ekstroina nähdään mokaotoksia ja kommenttiraita, jossa ääneen pääsevät tähdet Jonah Hill, Russell Brand, Rose Byrne ja Elizabeth Moss, ohjaaja Nicholas Stoller sekä tuottaja Rodney Rothman.

Teksti: © 2010 Kreeta Korhola

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202