Kaukorakkautta

Going the Distance (2010)

| Blu-ray
  • 2

Kepeän romanttisen komedian pääosissa nähdään Drew Barrimore ja Justin Long.

Heta Kämäräinen
julkaistu 2011-02-23 / päivitetty 27.02. klo 19:07

KUVA 4

Siskosten neuvottelu
Siskosten neuvottelu 

KUVA 3

Edellisiltaa muistellen
Edellisiltaa muistellen 

KUVA 2

Katkera eronhetki
Katkera eronhetki 

KUVA 1

Rakkautta laineilla
Rakkautta laineilla 

Kaukorakkautta

Ohjaus Nanette Burstein
Näyttelijät Drew Barrymore, Justin Long, Charlie Day, Jason Sudeikis, Christina Applegate ja Ron Livingston
Maa Yhdysvallat
Pituus 102 min
Lisätietoja IMDb / Kuvien ©
  • Kuva 5
  • Ääni 5
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p4-5">4</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

Blu-ray

Kaukorakkautta vie katsojan mukanaan pohtimaan etäsuhteen ihanuutta ja sen kääntöpuolta. Herkullista aineksista ja nimekkäistä näyttelijöistä on onnistuttu leipomaan kepeä lopputulos, joka viihdyttää. Suurten tunteiden palo siitä kuitenkin jää puuttumaan.

Lähtöasetelma on kovin perinteinen. Vastaeronnut Garreth kohtaa ihanan Erinin New Yorkin yössä ja he rakastuvat päätäpahkaa. Suhteen eteen heitetään heti haaste. Journalismia opiskeleva Erin asuu Isossa Omessa vain kesän, jonka jälkeen hän muuttaa takaisin San Fransiscoon opiskelujensa takia. Musiikkituottajana työskentevä Garreth ei voi puolestaan jättää noin vaan työtään. Välimatkasta huolimatta pariskunta päättää kuitenkin kokeilla etäsuhdetta.

Kyyhkyläisparina nähdään Drew Barrimore ja Justin Long, jotka vielä syksyllä nähtiin yhdessä myös tosielämässä. Näyttelijöiden välillä onkin aistittavissa selvää kemiaa, joka siirtyy myös ruudun toiselle puolen. Erityisesti romanttiset kohtaukset on toteutettu varsin onnistuneesti. Siitä käy kiittäminen näyttelijöiden lisäksi myös ohjaaja Nanette Bursteinin työtä. Kaukorakkautta on hänelle esikoisohjaus fiktion saralta aiempien dokumenttielokuvien jälkeen.

Päähenkilöiden itsenäisyys tuodaan vahvasti esille tarinassa. Raastavasta etäisyydestä huolimatta kumpikaan heistä ei ole valmis luopumaan omista unelmistaan. Suurilta osin ennalta arvattavan tarinan eduksi voidaankin laskea realismi. Vain itsenäiset ihmiset pystyvät kestäviin suhteisiin. Elokuvissa ja tosielämässä.

Romanttinen komedia on vaikea genre, jossa liian usein sorrutaan kliseisiin. Kaukorakkauden teemassa olisi hyvät ainekset tälle lajityypille, mutta tässä tapauksessa jäädään valitettavan keskinkertaiselle tasolle. Etäsuhteen dilemmaan pureudutaan toki myös ystävien ja perheen näkökulmista, mutta vain pintaa raapaisten. Katsojan tunteisiin ei yritetä edes syvemmin vedota.

Kaukorakkautta on ihan kiva elokuva. Siinä on söpöjä näyttelijöitä, helposti nieltävä juoni ja muutama hauska vitsikin. Ilmaan jätetään myös leijumaan ajatus omien unelmien säilyttämisestä ja itsenäisen elämän tärkeydestä. Kokonaisuutena kyseessä on varsin kelpo valinta kevyen viihteen ystäville, mutta varteenotettavan draaman aineksia siitä on vaikea löytää.

Blu-ray: Warnerin julkaisu on teknisiltä ominaisuuksiltaan kiitettävää tasoa. Elokuva esitetään 1080p HD-laajakuvana 1.85:1 ja ääniraitana DTS HD Master Audio 5.1.

Levyllä on mukavasti lisämateriaalia perinteisten poistettujen kohtausten ja musiikkivideon lisäksi. Bonuksissa on mukana osiot “Opas etäsuhteeseen” (8 min), “Kuinka päästä täydellisille treffeille” (8 min) ja “The Cast Of ‘Going The Distance“ (10 min). Näiden kautta katsoja saa vinkkejä deittailuun ja samalla tutustuu tarkemmin elokuvan tekijöihin. Lisäksi elokuvan taustalle voi valita pyörimään ohjaajan kommenttiraidan. Blu-rayn mukana on myös DVD/Digital Copy.

Teksti: © 2011 Heta Kämäräinen

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2022
ISSN 1798-7202