Kaikki hyvin

Everybody's Fine (2009)

| DVD
  • 3

Kirk Jonesin ohjaaman lämminhenkisen draaman pääosassa nähdään Robert De Niro.

Heta Kämäräinen
julkaistu 2010-07-29 / päivitetty 17.08. klo 09:09

KUVA 4

Kate Beckinsale
Kate Beckinsale 

KUVA 3

Drew Barrymore ja Robert De Niro
Drew Barrymore ja Robert De Niro 

KUVA 2

Matkalla
Matkalla 

KUVA 1

Robert De Niro
Robert De Niro 

Kaikki hyvin

Ohjaus Kirk Jones
Näyttelijät Robert De Niro, Drew Barrymore, Kate Beckinsale, Sam Rockwell, Lucian Maisel, Damian Young, James Frain
Maa Yhdysvallat
Pituus 99 min
Ikäraja 11 vuotta
Lisätietoja IMDb / Kuvien ©
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p3-5">3</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Kirk Jonesin ohjaama Kaikki hyvin on uusi versio Giuseppe Tornatoren elokuvasta Stanno Tutti Bene. Elokuva kertoo tarinan leskimiehestä, Frankista, joka totuttelee elämään ilman rakasta vaimoaan. Hän on kutsunut aikuiset lapset luokseen viikonlopun viettoon, mutta jokainen heistä peruu tulonsa viime hetkellä. Ensin Frank pettyy, mutta päättää nousta tilanteen yläpuolelle. Jos lapset eivät pääse tapaamaan häntä, hän menee heidän luokseen.

Kyseessä on matkakertomus, jossa kuljetaan yhtäältä halki Yhdysvaltojen ja toisaalta läpi muistojen. Tarinasta välittyy myös vahvasti ajatus siitä, että jossain vaiheessa elämää lapset kasvavat huolehtimaan vanhemmistaan. Myös leskimiehen yksinäisyys nostetaan esille entisen elämän kaipuun ja paremman huomisen toiveiden muodossa.

Elokuvassa pureudutaan myös täydellisen elämän käsitteeseen. Vanhemmat toivovat useimmiten lapsilleen täydellisen onnellista elämää, johon kuuluu menestyksekäs ura ja kuvakirjamainen perheidylli. Kuitenkin lopulta, todellisessa maailmassa, juuri elämän epätäydellisyys tekee siitä rikkaan.

Kokonaisrakenteeltaan tarina on perin yksinkertainen, mutta tässä tapauksessa se ei missään nimessä ole moite. Elokuvassa on paljon hienoja kohtauksia, joiden kautta syvennytään tarinan teemoihin. Lisäksi näennäisesti tavanomaisen dialogin uumeniin on kätketty paljon. Puhutuilla sanoilla ei ole merkitystä vaan niiden taakse piiloutuvilla tunteilla. Isän ja lasten väliset suhteet välittyvät mainiosti juuri onnistuneen dialogin kautta.

Elokuvaan on kirjoitettu mukaan vain muutamia henkilöitä, joista keskeisin on Robert De Niron näyttelemä Frank. Tarina etenee pitkälti Frankin vetämänä ja roolivalinta on osunut nappiin. Näyttelijäkonkari De Niro tekee tunteisiin vetoavan roolisuorituksen. Frankin lasten rooleissa nähdään Drew Barrimore, Kate Beckinsale ja Sam Rockwell. Tähän tarinaan ei jää kaipaamaan lisähenkilöitä, koska näiden neljän henkilön kautta välittyy hyvin elokuvan keskeinen sanoma: perhe on tärkeä.

Kaikki hyvin on onnistunut draama. Sen perhekeskeinen ajattelu nostaa pintaan kaipuun omia läheisiä kohtaan. Se saa myös miettimään elämän prioriteettejä. Kaikki on silloin hyvin, kun elämässä on rakkaita ihmisiä niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin. Elokuva pysäyttää katsojan tämän ajatuksen äärelle ja jättää jälkeensä hyvän mielen.

DVD: Walt Disneyn julkaisu on teknisesti hyvätasoinen. Äänet toistuvat (Dolby Digital 5.1) kirkkaasti ja kuva (2.35:1 -anamorfinen laajakuva) on terävä. Elokuvan ekstroina on kymmenenminuuttinen Paul McCartneyn haastattelu elokuvan loppukappaleen “I Want To”tekemisestä ja seitsemän elokuvasta poistettua kohtausta.

Teksti: © 2010 Heta Kämäräinen

Seuraa meitä

PINNALLA

Mahershala Ali ja Viggo Mortensen

Green Book

| 18.01.

Hassu, siirappinen tie-elokuva rasismin voittamisesta ei ole erityisen hyvä konsepti.

Lue lisää »
Clint Eastwood

The Mule

| 15.01.

Uusi alku vai viimeinen suora? Menneen maailman haurastunut hortonomi vaihtaa vararikossa puutarhapuolelta huumehommiin.

Lue lisää »
Lily Franky ja Kairi Jyo

Shoplifters - perhesalaisuuksia

| 27.12.

Varasteleva perhe pysyy yhdessä – japanilainen löytöperhedraama rikoksesta ja rakkaudesta kukoistaa kutsuvassa kurjuudessa.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

Matthias Schoenaerts ja Léa Seydoux

Kursk

| 14.12.

Sukellusveneonnettomuuden uhreja ja omaisia muistavassa tuomionluvussa syytettyinä seisovat sydämettömät sedät.

Lue lisää »
Michael B. Jordan ja Sylvester Stallone

Creed II

| 28.11.

Läski tummuu ja sydän turpoaa uuden sukupolven Rocky/Drago-revanssissa isien korkeammaksi kunniaksi.

Lue lisää »
Taron Egerton

Robin Hood

| 05.12.

Sherwoodin populistisankarin pointiton ja ponneton päivitys luokkapetturi-poikabändiläiseksi ryövää katsojan aikaa ja rahaa.

Lue lisää »

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

Saksanhirvet

Kosketuksissa

| DVD | 08.12.

Metafyysinen rakkaustarina teurastamossa ja unissa toisiaan etsivistä sieluista dominoi Berliinin elokuvajuhlia vuonna 2017.

Lue lisää »
Kurt Russell

The Christmas Chronicles

| Netflix | 10.12.

Ho ho ho ja hehkuviiniä pullo! Kurt Russellin valkoparta cowboy-ukki palauttaa uskon jouluun hyperglykeemisessä sesonkiseikkailussa.

Lue lisää »
Satu Silvo on Lumikungatar

Lumikuningatar

| DVD | 08.12.

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

Lue lisää »

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202