Kaiken se kestää

Pour elle (2008)

| DVD
  • 4

Fred Cavayén ohjaama tiivistunnelmainen thrilleri kaiken kestävästä rakkaudesta.

Heta Kämäräinen
julkaistu 2009-10-03 / päivitetty 26.11. klo 02:02

KUVA 4

Vincent Lindon
Vincent Lindon 

KUVA 3

Vankilavierailulla
Vankilavierailulla 

KUVA 2

Diane Kruger ja Vincent Lindon
Diane Kruger ja Vincent Lindon 

KUVA 1

Diane Kruger
Diane Kruger 

Kaiken se kestää

Ohjaus Fred Cavayé
Näyttelijät Vincent Lindon, Diane Kruger, Lancelot Roch, Oliver Marchal, Hammon Graia, Liliane Rovére, Oliver Perrier
Maa Ranska
Pituus 92 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat Fidélité Films, Wild Bunch, TF1 Films Production, Jerico ja TPS Star
  • Kuva 4
  • Ääni 3
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p2-5">2</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Kaiken se kestää on ranskalaisen ohjaaja-käsikirjoittaja Fred Cavayén mallikkaasti rakennettu trilleri, joka pitää katsojan otteessaan alkumetreiltä aina hengästyttävään loppuunsa saakka.

Elokuvan päähenkilöinä ovat Lise (Diane Kruger) ja Julien (Vincent Lindon. He viettävät keskiluokkaisen onnellista avioelämää pienen Oscar-poikansa (Lancelot Roch) kanssa. Eräänä aamuna kaikki kuitenkin muuttuu. Poliisi ilmestyy heidän ovelleen ja pidättää Lisen epäiltynä murhasta. Kaikki todisteet viittaavat syyllisyyteen ja oikeus tuomitsee Lisen 20 vuodeksi vankilaan. Julien on vakuuttunut vaimonsa syyttömyydestä ja päättää saada hänet vapaaksi keinolla millä hyvänsä.

Elokuvan käsikirjoitus on hienosti rakennettu, vaikka tarinan juoni on sinänsä melko yksinkertainen. Tarinaa viedään eteenpäin tiivistunnelmaisilla kohtauksilla, yllättävillä käänteillä ja nerokkailla kuvavalinnoilla. Juoni pitää katsojan mielenkiinnon yllä eivätkä pienet uskottavuutta häiritsevät seikat pilaa katsomisnautintoa. Katsoja saa pikkuhiljaa tietää lisää henkilöistä, menneistä tapahtumista ja nykyhetkestä. Jännite säilyy koko tiivistahtisen elokuvan ajan. Myös kuvien värimaailmoilla leikitellään tarinaa eteenpäin vievänä elementtinä.

Katsoja pystyy samaistumaan hyvin tarinan henkilöihin, etenkin kun näyttelijät tekevät työnsä kiitettävästi. Ranskalaiselokuvista myös aiemmin mainetta niittänyt Vincent Lindon on osuva valinta epätoivoisen aviomiehen rooliin. Diane Krugerin edellinen elokuvarooli oli National Treasure: Salaisuuksien kirjassa , jossa hänen näyttelijäntaidoilleen ei juuri ollut käyttöä. Elokuvassa Kaiken se kestää Kruger on saanut kovan haasteen ja onnistuu täyttämään Lisen saappaat ansiokkaasti. Lapsinäyttelijä Lancelot Rochille Oscarin rooli on ensimmäinen. Hän onnistuu hyvin roolissaan, ja tämä tuskin jää hänen viimeiseksi elokuvakseen. Ohjaaja Cavayé on tehnyt näyttelöijöiden suhteen loistavaa työtä. Henkilöiden tunteet on onnistuttu välittämään tekojen kautta ja mahdollisimman vähällä dialogilla.

Elokuvan dialogi on kaiken kaikkiaan loistokasta. Sanotuilla sanoilla ei ole niinkään merkitystä vaan niiden takana olevat tunteet merkitsevät. Dialogi antaa tilaa kuvakerronnalle ja näyttelijöiden taidoille ilmaista tunteet sanattomasti. Katsoja saa tuntea elokuvan dialogin kautta valtavan tunteiden kirjon, johon liian harvassa elokuvassa pääsee nykyään käsiksi.

Kaiken se kestää on yhtä aikaa trilleri ja laadukas draama. Tämä elokuva antaa paljon sekä mies- että naiskatsojalle, mutta perinteisen romanttisen komedian ystävät saattavat tätä kavahtaa. Aika ajoin elokuvan uskottavuus on vaakalaudalla, mutta sen antaa helposti anteeksi. Kyseessä on viihteellinen, jännittävä ja koskettava elokuva kaiken ylittävästä rakkaudesta. Voisiko sen parempaa pakettia juurikaan rakentaa.

DVD: Pan Visionin julkaisu kuvaformaatti on anamorfinen laajakuva 2.35:1-kuvasuhteella. Ääniraitana kuullaan puolestaan perinteinen Dolby Digital 5.1. DVD on laadukasta perustasoa. Kuvan ansioiksi voi laskea monipuolisen värimaailman: erilaisilla väreillä on saatu rakennettua erilaisia tunnelmia tarinaan. Värit erottuvat kirkkaasti ja äänentasoissa ei ole huomauttamista. Lisämateriaalina elokuvan traileri.

Teksti: © 2009 Heta Kämäräinen

Seuraa meitä

PINNALLA

Charlize Theron, Nicole Kidman ja Margot Robbie

Bombshell - hiljaisuuden rikkojat

| 18.02.

Theron, Kidman ja Robbie sytyttävät MeToo-tulilangan dokudraamassa Fox Newsin ahdisteluskandaalista.

Lue lisää »
Krista Kosonen ja Pekka Strang

Koirat eivät käytä housuja

| 24.11.

Kosonen ja Strang vakuuttavat täysillä viiden tähden tummassa BDSM-romanssissa surusta ja suloisesta kivusta.

Lue lisää »
Taika Waititi, Roman Griffin Davis ja Sam Rockwell

Jojo Rabbit

| 15.01.

Optimistisen ihmisyyden natsisatiiri humoristisen hirveästä sankaripalvonnasta nauraa johtajaveitikan valheiden läpi.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

LUETUIMMAT – 6KK

ENSI-ILTA

BLU-RAY & STREAM

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2020
ISSN 1798-7202