Jackass numero kaksi

Jackass Number Two (2006)

| DVD
  • 1

Jackass poppoon aivoton kohellus jatkuu toisella “elokuvalla”. Surullista on sekin, että lisämateriaalit ovat huomattavasti parempia kuin itse “elokuva”. Tarvitaanko tälläistä enää laisinkaan?

Lasse Lepola
julkaistu 2009-01-27 / päivitetty 17.06. klo 21:09

KUVA 3

Hei kaveri, sullon käärme persuksissa...
Hei kaveri, sullon käärme persuksissa... 

KUVA 2

Polttoraudalle uutta käyttöä
Polttoraudalle uutta käyttöä 

KUVA 1

Johnny Knoxville ottaa härkää sarvista...
Johnny Knoxville ottaa härkää sarvista... 

Jackass numero kaksi

Ohjaus Jeff Tremaine
Näyttelijät Johnny Knoxville, Bam Margera, Ryan Dunn, Steve-O, Jason "Wee Man" Acuña, Chris Pontius, Preston Lacy, Dave England, Ehren McGhehey
Maa Yhdysvallat
Pituus 95 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2006 Dickhouse Productions, Lynch Siderow Productions, MTV Films ja Paramount Pictures
  • Kuva 3
  • Ääni 3
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p3-5">3</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

MTV:ltä vuodesta 1999 alkaen tutuiksi käyneet velmut Johnny Knoxville, Bam Margera, Steve-O, Chris Pontius, Ryan Dunn & muut kumppanit tekevät paluun. Tarjolla olisi jälleen puolitoistatuntinen kohelluskimara vailla päätä ja häntää. Tekijät itse käyttävät toistuvasti sanaa ”elokuva” mutta elokuvalla on tämän tuotoksen kanssa hyvin vähän tekemistä. Itse asiassa ei mitään. Kyseessähän on ylipitkä tv-jakso tavallista pitemmillä alku- ja lopputeksteillä. Pääidea on näyttää henkisesti ja fyysisesti kipeää tekeviä temppuja, jotta meidän kuolevaisten ei samoja tarvitsisi koskaan yrittää. Muuta ideaa ei sitten olekaan.

Aikoinaan Jackass poppoon elokuva tuntui hyvältä ajatukselta. Odottelin huikeaa elämystä, kentien juonella varustettua stunttivyörytystä, joka olisi saanut suun vaahtoamaan. Sitten kun ensimmäistä Jackassia kotisohvalla katselin, niin olihan se pettymys huikea. Ei ollut myöskään yllätys, että jatkoa oli luvassa. Mikään ei luonnollisestikaan ole muuttunut vaan tyhmänrohkeita temppuja tehdään vino pino. Kuvaus, lavastus sun muut oikealle elokuvalle tyypilliset peruselementit ovat sitä tuttua käsivara touhua. Vihaisia härkiä juostaan pakoon, syötetään perhekalleuksia käärmeelle, otetaan sähköiskua persuksiin ja heilutaan vanhana ukkona kylän raitilla… kyllähän näitä on jo katseltu kyllästymiseen asti. Edes suomalaisikoni Ville Valon vilahdus ei nostata myötätuntoa. Hyvin nopeasti käy ilmi, että temput on tehty hätäisesti eikä suurinta osaa ole edes enää viitsitty suunnitella huolella.

Jackass numero kaksi (Jackass Number Two aka Jackass 2, 2006 Yhdysvallat) tarjoaa siis pussillisen vanhaa soopaa. Kun kahlaat ”elokuvan” läpi on aika siirtyä extravalikkoon, josta löytyy rutkasti lisää samaa kohellusta ja tekijöiden ylistystä vanhan jengin kokoamisesta. Tulee väistämättäkin mieleen, että on se elokuvan tekeminen vaan helppoa. Parempaa viihdettä etsiville voisin suositella Ryan Dunnin tähdittämää Homewrecker sarjaa, jossa on sentään jotain ajatusta.

teksti: © 2007 Lasse Lepola

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

Liam Neeson ja Laurence Fishburne

The Ice Road Lue arvio »

Shailene Woodley ja Callum Turner

Ole niin kiltti, älä rakasta häntä Lue arvio »

Samuli Jaskio ja Petri Poikolainen

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia Lue arvio »

Lashana Lynch ja Daniel Craig

007 No Time to Die Lue arvio »

Alséni Bathily ja Lyna Khoudri

Gagarine - Kiertoradalla Lue arvio »

Matt Damon

The Last Duel Lue arvio »

Seidi Haarla

Hytti nro 6 Lue arvio »

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2022
ISSN 1798-7202