Jackass numero kaksi

Jackass Number Two (2006)

| DVD
  • 1

Jackass poppoon aivoton kohellus jatkuu toisella “elokuvalla”. Surullista on sekin, että lisämateriaalit ovat huomattavasti parempia kuin itse “elokuva”. Tarvitaanko tälläistä enää laisinkaan?

Lasse Lepola
julkaistu 2009-01-27 / päivitetty 17.06. klo 21:09

KUVA 3

Hei kaveri, sullon käärme persuksissa...
Hei kaveri, sullon käärme persuksissa... 

KUVA 2

Polttoraudalle uutta käyttöä
Polttoraudalle uutta käyttöä 

KUVA 1

Johnny Knoxville ottaa härkää sarvista...
Johnny Knoxville ottaa härkää sarvista... 

Jackass numero kaksi

Ohjaus Jeff Tremaine
Näyttelijät Johnny Knoxville, Bam Margera, Ryan Dunn, Steve-O, Jason "Wee Man" Acuña, Chris Pontius, Preston Lacy, Dave England, Ehren McGhehey
Maa Yhdysvallat
Pituus 95 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2006 Dickhouse Productions, Lynch Siderow Productions, MTV Films ja Paramount Pictures
  • Kuva 3
  • Ääni 3
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p3-5">3</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

MTV:ltä vuodesta 1999 alkaen tutuiksi käyneet velmut Johnny Knoxville, Bam Margera, Steve-O, Chris Pontius, Ryan Dunn & muut kumppanit tekevät paluun. Tarjolla olisi jälleen puolitoistatuntinen kohelluskimara vailla päätä ja häntää. Tekijät itse käyttävät toistuvasti sanaa ”elokuva” mutta elokuvalla on tämän tuotoksen kanssa hyvin vähän tekemistä. Itse asiassa ei mitään. Kyseessähän on ylipitkä tv-jakso tavallista pitemmillä alku- ja lopputeksteillä. Pääidea on näyttää henkisesti ja fyysisesti kipeää tekeviä temppuja, jotta meidän kuolevaisten ei samoja tarvitsisi koskaan yrittää. Muuta ideaa ei sitten olekaan.

Aikoinaan Jackass poppoon elokuva tuntui hyvältä ajatukselta. Odottelin huikeaa elämystä, kentien juonella varustettua stunttivyörytystä, joka olisi saanut suun vaahtoamaan. Sitten kun ensimmäistä Jackassia kotisohvalla katselin, niin olihan se pettymys huikea. Ei ollut myöskään yllätys, että jatkoa oli luvassa. Mikään ei luonnollisestikaan ole muuttunut vaan tyhmänrohkeita temppuja tehdään vino pino. Kuvaus, lavastus sun muut oikealle elokuvalle tyypilliset peruselementit ovat sitä tuttua käsivara touhua. Vihaisia härkiä juostaan pakoon, syötetään perhekalleuksia käärmeelle, otetaan sähköiskua persuksiin ja heilutaan vanhana ukkona kylän raitilla… kyllähän näitä on jo katseltu kyllästymiseen asti. Edes suomalaisikoni Ville Valon vilahdus ei nostata myötätuntoa. Hyvin nopeasti käy ilmi, että temput on tehty hätäisesti eikä suurinta osaa ole edes enää viitsitty suunnitella huolella.

Jackass numero kaksi (Jackass Number Two aka Jackass 2, 2006 Yhdysvallat) tarjoaa siis pussillisen vanhaa soopaa. Kun kahlaat ”elokuvan” läpi on aika siirtyä extravalikkoon, josta löytyy rutkasti lisää samaa kohellusta ja tekijöiden ylistystä vanhan jengin kokoamisesta. Tulee väistämättäkin mieleen, että on se elokuvan tekeminen vaan helppoa. Parempaa viihdettä etsiville voisin suositella Ryan Dunnin tähdittämää Homewrecker sarjaa, jossa on sentään jotain ajatusta.

teksti: © 2007 Lasse Lepola

Seuraa meitä

PINNALLA

Laura Birn ja Tommi Korpela

Tyhjiö

| DVD | 01.02.

Tyhjiö on hilpeä viilto nykypäivän suomalaisen viihdekulttuurieliitin kantapäihin.

Lue lisää »
Satu Silvo on Lumikungatar

Lumikuningatar

| DVD | 08.12.

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

Lue lisää »
KiKi Layne ja Stephan James

If Beale Street Could Talk

| 13.02.

Harlemin runollisessa sielunmessussa rakkaus ei suojele rakenteelliselta rasismilta.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

LUETUIMMAT – 6KK

ENSI-ILTA

BLU-RAY & STREAM

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202