It's a Boy Girl Thing

It's a Boy Girl Thing (2006)

| DVD
  • 3

Nell ja koulun football joukkueen pelinrakentaja Woody eivät voi sietää toisiaan, vaikka ovat naapureita. Homma saa käänteen kun kaksikon päälle lankeaa mystinen kirous: Woody on nyt Nell ja toisin pä…

Lasse Lepola
julkaistu 2009-01-26 / päivitetty 11.06. klo 19:07

KUVA 4

Samaire Armstrong.
Samaire Armstrong. 

KUVA 3

Samaire Armstrong.
Samaire Armstrong. 

KUVA 2

Kevin Zegers ja Samaire Armstrong.
Kevin Zegers ja Samaire Armstrong. 

KUVA 1

Samaire Armstrong ja Kevin Zegers.
Samaire Armstrong ja Kevin Zegers. 

It's a Boy Girl Thing

Ohjaus Nick Hurran
Näyttelijät Samaire Armstrong, Kevin Zegers, Brooke D'Orsay, Mpho Koaho, Sharon Osbourne, Maury Chaykin
Maa Kanada / Iso-Britannia
Pituus 95 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2006 Icon Entertainment International, Prospero Pictures, Rocket Pictures, Scion Films ja Scanbox Entertainment.
  • Kuva 3
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p2-5">2</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Hyviä arvosanoja koulussa nakuttava Nell ja koulun football joukkueen pelinrakentaja Woody eivät voi sietää toisiaan, vaikka ovat naapureita. Homma saa käänteen kun hikipinko ja hurmuri joutuvat tekemään koulunsa ryhmätyötä paikallisessa museossa. Mystinen maya patsas langettaa kaksikon päälle melkoisen kirouksen ja seuraavana aamuna identiteetit ovat vaihtuneet täydellisesti: Woody on nyt Nell ja toisin päin.

Sukupuolen vaihtoleikkejä on tehty elokuvissa jo maailman sivu, mutta useimmat niistä perustuvat vain kepeään leikittelyyn, jossa mies vetää maskit naamaansa ja pukeutuu mekkoon, syystä tai toisesta. Tunnetuimpia roolivaihdoksia ovat mm. Piukat paikat (1959) tai hieman uudempaa tekoa oleva Mrs. Doubtfire – Isä sisäkkönä (1993). Totaalisia vaihdoksia – siis sellaisia joissa kropatkin vaihtavat omistajaa – onkin sitten harvemmalti. Ensimmäisenä tulee mieleen Apua olen muuttunut naiseksi (1991) jossa seksistinen naistenmies herää eloon naisen ruumiissa. Vähän samaan tapaan käynnistyy It’s a Boy Girl Thing (2006, Kanada / Iso-Britannia) jossa siis pojasta tulee tyttö ja tytöstä poika. Aiheesta saa revittyä yllättävänkin paljon hauskoja hetkiä.

Brittimuusikko Elton John on ollut miesystävänsä kera tuottamassa leffaa ja täytyy kyllä rehellisyyden nimissä todeta, että kädenjälki näkyy. Positiivisessa mielessä. Pääosan esittäjät, Suomessa vielä suhteellisen tuntemattomat Samaire Armstrong (Nell) ja Kevin Zegers (Woody) tulkitsevat pikkutarkasti vastakkaisen kropan vangiksi jääneiden lukiolaisten roolit. Nell kävelee ja istuu kuin mies ja Woody itkeä pillahtelee tuon tuosta kuin epävarma nuori nainen. Vaikka tapahtumat sijoittuvat Yhdysvaltoihin, niin muutoin elokuva on pääosin Kanadalaista tuotantoa, joten sivuosissa nähdään pitkästä aikaa uusia kasvoja. Tämä on hienoa, sillä varmaankin kaikki ovat jo kyllästyneet high school kohellusten vakiokaartiin, etunenässä Seann William Scottiin (American Pie komediat) ja kumppaneihin. Mukaan on saatu houkuteltua myös Sharon ”Ozzyn vaimo” Osbourne, joka suoriutuu ensimmäisestä elokuvaroolistaan hienosti. Eikä markkinoinninkaan kannalta lainkaan huono veto.

It’s a Boy Girl Thing alkaa vauhdikkaasti ja matkan varrelle on ripoteltu hyviä vitsejä ja oivalluksia tasaisesti. Tästä huolimatta kyseessä on melko ennalta-arvattava ja vahvalla siirapilla kuorrutettu komedia. Loppukohtaus on jo ällöttävän makea. Turhat mutkat on muutenkin kautta linjan vedetty viivasuoriksi lainkaan häpeilemättä tai selittelemättä. On jo vähintäänkin tragikoomista katsottavaa kun pökkelö kivipatsas noituu pikkuasiasta kinastelevan pariskunnan mennen tullen tai kun vieraaseen ruumiiseen joutunut umpitollo futari saa Yalen yliopiston rehtorin vakuuttuneeksi hip hop tarinoillaan. Onneksi It’s a Boy Girl Thing ei sisällä tämän enempää yliluonnollista vaan tyytyy naureskelemaan sukupuoliasioille ja high school stereotypioille, joita löytyykin elokuvasta kiitettävästi.

Kaiken kaikkiaan It’s a Boy Girl Thing on teinikomedia, jonka kohdeyleisö ei löydy ikähaarukasta 20+. Teinikansaan roolivaihdokset ja pikkutuhmat tissien vilauttelut uppoavat luultavasti paremmin. Ja kyllähän varttuneempikin väki tämän läpi katselee, sillä huonompiakin koulukiemuroita on nähty.

DVD: Ekstroissa ei ole kehumista. Trailereiden lisäksi levylle on tarttunut kevyt featurette, jonka erikoisuus on se, että siinä esiintyviä henkilöitä ei ole viitsitty esitellä lainkaan. Elton John kuitenkin puhuu mukavia ja muu tuotantoporukka kehuu toisiaan. Erityisesti kehutaan elokuvan soundtrackia, joka ei ainakaan kovin suuria väristyksiä allekirjoittaneessa saanut aikaan, vaikka Black Eyed Peas taustalla puhkui ”Let’s get it started”.

Teksti © 2008 Lasse Lepola

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202