Invasion, The - tunkeutujat

The Invasion (2007)

| DVD
  • 2

Maahan pudonneen NASAn avaruushökötyksen mukana putoaa planeetallemme jotain muutakin kuin vain miljoonien arvoisia metallinpalasia.

julkaistu 2008-03-11 / päivitetty 27.10. klo 14:02

KUVA 4

Jeremy Northam ja Jackson Bond
Jeremy Northam ja Jackson Bond 

KUVA 3

Nicole Kidman ja Jackson Bond
Nicole Kidman ja Jackson Bond 

KUVA 2

Daniel Craig ja Nicole Kidman
Daniel Craig ja Nicole Kidman 

KUVA 1

Nicole Kidman
Nicole Kidman 

Invasion, The - tunkeutujat

Ohjaus Oliver Hirschbiegel
Näyttelijät Nicole Kidman, Daniel Craig, Jeremy Northam, Jackson Bond, Jeffrey Wright, Veronica Cartwright
Maa Yhdysvallat / Australia
Pituus 99 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2007 Warner Bros. Pictures, Village Roadshow Pictures, Silver Pictures, Vertigo Entertainment ja Oliver Pictures
  • Kuva 3
  • Ääni 3
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p2-5">2</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Jälleen uusintaversioilla rahastus jatkuu ja Don Siegelin Invasion of the Body Snatchers (1956, USA) on tällä kertaa likaisen aktin kohteena. The Invasion (2007, USA/Australia) on jo neljäs elokuva ja kolmas remake, joka perustuu Jack Finneyn tarinaan. The Body Snatchers julkaistiin ensimmäistä kertaa lehdessä jatkokertomuksena vuonna 1954 ja romaanina vuonna 1955. Aiemmat uusintaversiot ovat alkuperäisen kanssa samanniminen elokuva (1978, USA) ohjaajana Philip Kaufman sekä hieman muunneltu versio Body Snatchers (1993, USA) tulkitsijana Abel Ferrara. The Invasion perustuu Finneyn teokseen aikaisempia versioita löyhemmin.

Tarina on samanlainen kuin edeltäjissäänkin: maahan pudonneen NASAn avaruushökötyksen mukana putoaa planeetallemme jotain muutakin kuin vain miljoonien arvoisia metallinpalasia. Nimittäin tarttuva virus, joka muuntaa ihmisen nukkuessa tunteettomaksi klooniksi entisestä itsestään. Carol Bennel (Nicole Kidman: The Others) huomaa yhdessä poikansa Oliverin (Jackson Bond) kanssa joidenkin ihmisten alkavan käyttäytyä kummallisesti. Kun oudosti käyttäytyvien ihmisten määrä nopeasti lisääntyy, on invaasioepäilylle aihetta. Carolin onnistuu vakuuttaa myös ystävänsä Ben Driscoll (Daniel Craig: Casino Royale) invaasiosta, joka ryhtyy edistämään vastalääkkeen kehittelyä.

The Invasion ei pysty kasvattamaan jännitystä riittävästi, jotta onnistuisi viemään katsojan mukanaan. Tämä johtuu suurimmilta osin siitä, että kerronta ei pidä otteessaan aivan alkua lukuunottamatta. Tarinan eteenpäin vienti on isomman osan aikaa hivenen liian hidasta. Silloinkin, kun ei ole mitään tähdellistä kerrottavaa, kohtausta pakosti venytetään. Käsikirjoituskin on sitä mitä on. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että The Invasion olisi täysin hukassa. Elokuvassa on osittain toimivaa jännitystä. Joskus. Luojan kiitos. Pätkän jaksaa katsoa loppuun asti, mutta ponnisteluja se kuitenkin vaatii. Ohjaaja Oliver Hirschbiegel ei onnistu säilyttämään Perikadossa ollutta erinomaista kosketustaan. Vaikka hän kovasti yrittääkin, jää se pelkäksi yritykseksi.

Body Snatchers yritetään tuoda nykyaikaan ja muuttaa ajankohtaiseksi tekemällä edellisistä versioista eriävä käsikirjoitus. Yritys on kuitenkin alkuhurmoksen jälkeen tuhoontuomittu ja tyssää kuin kananlento. Tulos ei vastaa odotuksia ja homma menee reisille. Vähän niinkuin Ikelläkin. Kidman ja Craig tekevät perustyötä, mutta eivät kuitenkaan niin hyvää, että olisivat miljoonapalkkansa ansainneet. Ns. pahista, Tucker Kaufmania, esittävä Jeremy Northam (Enigma) jää myös mitäänsanomattomaksi. The Invasionin tuottajapuolikin on täynnä nimimiehiä kuten Joel Silver, joten parempaa olisi voinut odottaa.

Sen kuuluisan viimeisen silauksen puuttuminen loisti elokuvasta. Mitä se sitten on, mikä siitä puuttuu? Jokaisen osa-alueensa summiahan elokuvat ovat, mutta kyllä The Invasion tyssäsi jo käsikirjoitusvaiheessa. Olipahan turha, mutta tulipahan katottua.

Dvd lisämateriaali: Dokumentti: We’ve been snatched before: invasion in media history. 3 lyhytdokumenttia: The Invasion: A New Story, The Invasion: On the Set ja The Invasion: Snatched.

Teksti © 2008 Tomi Jokinen

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

Liam Neeson ja Laurence Fishburne

The Ice Road Lue arvio »

Shailene Woodley ja Callum Turner

Ole niin kiltti, älä rakasta häntä Lue arvio »

Samuli Jaskio ja Petri Poikolainen

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia Lue arvio »

Lashana Lynch ja Daniel Craig

007 No Time to Die Lue arvio »

Alséni Bathily ja Lyna Khoudri

Gagarine - Kiertoradalla Lue arvio »

Matt Damon

The Last Duel Lue arvio »

Seidi Haarla

Hytti nro 6 Lue arvio »

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2022
ISSN 1798-7202