Imagine That

Imagine That (2009)

| DVD
  • 3

Eddie Murphyn tähdittämä hyvän-tuulinen komedia vie mukanaan toden ja mielikuvituksen rajalle.

Heta Kämäräinen
julkaistu 2010-01-16 / päivitetty 12.11. klo 12:12

KUVA 3

Yhteys taikaviltin välityksellä
Yhteys taikaviltin välityksellä 

KUVA 2

Eddie Murphy uraputkessa
Eddie Murphy uraputkessa 

KUVA 1

Eddie Murphy ja Yara Shahidi
Eddie Murphy ja Yara Shahidi  

Imagine That

Ohjaus Karey Kirkpatrick
Näyttelijät Eddie Murphy, Thomas Haden Church, Yara Shahidi, Ronny Cox, Stephen Rannazzisi ja Nicole Ari Parker
Maa Yhdysvallat / Saksa
Pituus 103 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2009 Paramount Pictures, Nickelodeon Movies, Di Bonaventura Pictures, Goldcrest Pictures, Internationale Filmproduktion Stella-del-Sud Third ja Paramount Home Entertainment Finland.
  • Kuva 3
  • Ääni 3
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p4-5">4</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Imagine That on uutuuskomedia, joka tempaa katsojan mukaan mielikuvituksen maailmaan. Hyväntuulista elokuvaa tähdittävät komedioista jo pitkään mainetta niittänyt Eddie Murphy ja lapsinäyttelijälupaus Yara Shahidi.

Elokuva kertoo pienestä Olivia-tytöstä, jonka vanhemmat ovat hiljattain eronneet. Hän viettää aikaansa pääosin Tricia-äitinsä (Nicole Ari Parker) hoivissa, mutta myös Evan-isän vastuunkantoa kaivattaisiin enemmän. Evan on kuitenkin kiireinen liikemies, jolla on paljon vastuuta töissä. Lapsenhoito on Evanille outoa ja vie aikaa työnteolta. Evan saa tyttärensä hoidettavakseen viikoksi, jonka aikana kaikki muuttuu. Olivia vie taikaviltin avulla isänsä mukanaan omaan mielikuvitusmaailmaansa, jossa Kupida, Mopida ja Sopida-prinsessat asuvat. Prinsessat antavat Olivia kautta Evanille kullanarvoisia sijoitusvinkkejä, jotka auttavat häntä etenemään työssään. Evan joutuu samalla myös pohtimaan elämänarvojaan, menestymisen käsitettä ja suhdetta tyttäreensä.

Yara Shahidi Olivian roolissa on loistava. Hänet valittiin reilun 3000 lapsinäyttelijän joukosta ja valinta osui oikeaan. Shahidin ja Murphyn näyttelijäsuoritukset tukevat toisiaan. Myös muut elokuvaan valitut näyttelijät hoitavat työnsä hyvin, vaikka heidän roolinsa jäävät pieniksi pääosanäyttelijöiden rinnalla.

Imagine That on Karey Kirkpatrickin ensimmäinen ohjaustyö elokuvassa, jossa on ihmisnäyttelijöitä animoitujen sijaan. Aiemmin hän on käsikirjoittanut lukuisia elokuvia (muun muassa Kananlento, Yli aidan, Linnunradan käsikirja liftareille ja Spiderwickin kronikat) ja ohjannut yhden animaation (Yli aidan). Ohjaustyöstä paistaa hyvässä mielessä läpi ohjaajan tausta. Mielikuvituksen käyttäminen tämän elokuvan kohdalla on ensiarvoisen tärkeää.

Elokuvan käsikirjoittajien Ed Solomonin ja Chris Matheson ansioksi luettakoon, etteivät he ole sotkeneet mukaan imelää rakkaustarinaa erovanhempien välille. Se ei kuulu tähän elokuvaan eikä se olisi edes uskottavaa. Päälinjoiltaan elokuvan käsikirjoitus on tavanomainen, mutta sen etuna on mielikuvituksen taso. Elokuvassa mielikuvitusmaailma on Olivian tapa selviytyä erosta. Lapsen ajatukset välittyvät mielikuvitusystävien kautta lopulta myös isään. Tämä on tuotu tarinassa hyvin esille. Käsikirjoitus on eheä ja siitä välittyy hyvin mitä elokuvalla on haluttu kertoa.

Kaiken kaikkiaan Imagine That on valloittava elokuva. Se käsittelee toki vain pinnallisesti eroperheen arkea ja luo siitä kovin ruusuisen kuvan. Tämän antaa kuitenkin helposti anteeksi, koska elokuvaan on onnistuttu luomaan uskottava mielikuvitusmaailma. Siinä maailmassa asiat sujuvat ilman ongelmia. Elokuvalla halutaan kannustaa lapsia ja myös aikuisia ajattelemaan, ettei unelmointi maksa mitään. Mielikuvitusmaailmassa kaikki on mahdollista.

DVD: Paramountin DVD-julkaisun kuvan- ja äänenlaatu on hyvätasoista. Kuvaformaattina on 2.35:1 anamorfinen laajakuva. Ääniraitana DD 5.1.

DVD:llä on runsaasti lisämateriaalia. Elokuvan voi katsoa Karey Kirkpatrickin ja Yara Shahidin kommentoimana. Lisäksi kuvauspaikkoihin pääsee tutustumaan Yara Shahidin mukana ja eräässä lisämateriaalissa näyttelijät kertovat omasta suhteestaan mielikuvitusmaailmaan. Mukana on myös “Tähtipeite: Amerikan alkuperäiskansojen vaikutus”, jossa valotetaan kuinka intiaanilegenda auttoi elokuvan mielikuvitusmaailman luomisessa. “Mitä he todellisuudessa sanoivat?”-lisämateriaalissa näytetään puolestaan mitä kohtausten taustalla televisiossa aika ajoin pyörivissä uutislähetyksissä todella sanotaan. DVD:llä on myös poistettuja otoksia ja poisleikattuja kohtauksia.

Imagine That-DVD:n lisämateriaaleihin on panostettu tavallista huolellisemmin. Jokainen lisämateriaalin osa on kestoltaan sopivan lyhyt, jotta niihin jaksaa vielä elokuvan katsomisen jälkeen keskittyä. Lisämateriaalit syventävät elokuvakokemusta ja antavat tarinalle lisäarvoa.

Teksti: © 2010 Heta Kämäräinen

Seuraa meitä

PINNALLA

Mahershala Ali ja Viggo Mortensen

Green Book

| 18.01.

Hassu, siirappinen tie-elokuva rasismin voittamisesta ei ole erityisen hyvä konsepti.

Lue lisää »
Clint Eastwood

The Mule

| 15.01.

Uusi alku vai viimeinen suora? Menneen maailman haurastunut hortonomi vaihtaa vararikossa puutarhapuolelta huumehommiin.

Lue lisää »
Lily Franky ja Kairi Jyo

Shoplifters - perhesalaisuuksia

| 27.12.

Varasteleva perhe pysyy yhdessä – japanilainen löytöperhedraama rikoksesta ja rakkaudesta kukoistaa kutsuvassa kurjuudessa.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

Matthias Schoenaerts ja Léa Seydoux

Kursk

| 14.12.

Sukellusveneonnettomuuden uhreja ja omaisia muistavassa tuomionluvussa syytettyinä seisovat sydämettömät sedät.

Lue lisää »
Michael B. Jordan ja Sylvester Stallone

Creed II

| 28.11.

Läski tummuu ja sydän turpoaa uuden sukupolven Rocky/Drago-revanssissa isien korkeammaksi kunniaksi.

Lue lisää »
Taron Egerton

Robin Hood

| 05.12.

Sherwoodin populistisankarin pointiton ja ponneton päivitys luokkapetturi-poikabändiläiseksi ryövää katsojan aikaa ja rahaa.

Lue lisää »

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

Saksanhirvet

Kosketuksissa

| DVD | 08.12.

Metafyysinen rakkaustarina teurastamossa ja unissa toisiaan etsivistä sieluista dominoi Berliinin elokuvajuhlia vuonna 2017.

Lue lisää »
Kurt Russell

The Christmas Chronicles

| Netflix | 10.12.

Ho ho ho ja hehkuviiniä pullo! Kurt Russellin valkoparta cowboy-ukki palauttaa uskon jouluun hyperglykeemisessä sesonkiseikkailussa.

Lue lisää »
Satu Silvo on Lumikungatar

Lumikuningatar

| DVD | 08.12.

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

Lue lisää »

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202