Hurjapäät - Tokio Drift

The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006)

| DVD
  • 2

Hurjapäät sarjan kolmas osa kertoo kaahaukseen hurahtaneesta Sean Boswellista, joka matkaa olosuhteiden pakosta Tokioon…

Lasse Lepola
julkaistu 2009-01-26 / päivitetty 11.06. klo 19:07

KUVA 2

Hurjapäät - Tokio Drift
Hurjapäät - Tokio Drift 

KUVA 1

Lucas Black
Lucas Black 

Hurjapäät - Tokio Drift

Ohjaus Justin Lin
Näyttelijät Lucas Black, Brandon Brendel, Bow Wow, Sung Kang, Nathalie Kelly
Maa Yhdysvallat
Pituus 104 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2006 Universal Pictures, Original Film ja Relativity Media.
  • Kuva 4
  • Ääni 5
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p4-5">4</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Hurjapäät sarjan kolmas ja edellisistä irrallinen jatko-osa Hurjapäät – Tokio Drift (The Fast and the Furious: Tokyo Drift, 2006 Yhdysvallat) kertoo kaahaukseen hurahtaneesta Sean Boswellista, jota esittää Hollywoodin uusin nousukas Lucas Black. Sarjan ystäville muutos aikaisemmissa osissa luimuilleeseen Paul Walkeriin ei ole järin suuri. Alkutekstien jälkeen tämä jenkkinuori kaasuttelee poliisin haaviin ”sen viimeisen kerran”. Niinpä Seanille jää vaihtoehdoksi muutto isän helmoihin. Ainut huonompi juttu on, että isukki asuu maapallon toisella laidalla, Japanissa.

Ennätysnopeaan Sean löytää itsensä Tokionkin vauhtipiireistä. Paikallisten suhareiden erikoisuus, driftaaminen, tuottaa ulkopuoliselle gaijinille ongelmia. Auton luistatus ahtailla kulkuväylillä pitäisi oppia nopeasti. Peltiä ryttääntyykin melkoisesti ennen kuin oppipojasta tulee mestari. Tottahan toki kuvaan astuu myös vaarallinen nainen ja vielä vaarallisempi poikaystävä Yakuza yhteyksineen.

Taiwanilaisen Justin Linin ohjaama Tokio Drift luokitellaan toimintaelokuvaksi, mutta kyseessä on ennemminkin puhdas kaahailupätkä. Kaikkien juonenkäänteiden perimmäinen tarkoitus on esitellä uusi, toistaan hurjempi ralli. Näyttelytaidot eivät paina puntarissa, ei liioin dialogi. Autojen kuvaaminen erilaisin kamerakulmin on silti ihailtavan hienoa: Vauhti välittyy nojatuoliin saakka ja kumin käryn miltei haistaa. Etenkin alun romuralli pääsisi kaikkien aikojen ajokohtausten top vitoseen jos se minusta olisi kiinni.

Elokuvaa filmattiin oikeastikin Japanin pääkaupungissa, mutta ylenmääräiset digitehosteet saavat Tokion näyttämään suurelta studiolta. Joskus lopputulosta on vaan ihan turha silotella tietokoneella. Nyt Tokion erilaiset maisemat eivät erotu edukseen eikä kulttuurien törmäämisestä saada aikaiseksi yhtään sen enempää.

DVD<:/b> Universalin hyvätasoinen kiekko on täynnä lisämateriaalia, jopa suomeksi tekstitettyinä. Se ken haluaa, voi mm. opiskella driftausta ohjeiden kera. Elokuvan äänimaailma on myös suunniteltu huolella ja pärinät ovat kotiteatterista kuultuna järeä kokemus. Nämä avut ja yksittäiset hienot kohtaukset huomioiden itse kokonaisuus jää kovin tyhjänpäiväiseksi. Sarjan ykkösosan tunnelmaan on pitkä matka, vaikka lopussa fiilistellään oikein olan takaa: Viimeisessä kohtauksessa ratin takana istuu kukas muukaan kuin Vin Diesel. Mukava yllätys.

teksti: © 2006 Lasse Lepola

Seuraa meitä

PINNALLA

Mahershala Ali ja Viggo Mortensen

Green Book

| 18.01.

Hassu, siirappinen tie-elokuva rasismin voittamisesta ei ole erityisen hyvä konsepti.

Lue lisää »
Clint Eastwood

The Mule

| 15.01.

Uusi alku vai viimeinen suora? Menneen maailman haurastunut hortonomi vaihtaa vararikossa puutarhapuolelta huumehommiin.

Lue lisää »
Lily Franky ja Kairi Jyo

Shoplifters - perhesalaisuuksia

| 27.12.

Varasteleva perhe pysyy yhdessä – japanilainen löytöperhedraama rikoksesta ja rakkaudesta kukoistaa kutsuvassa kurjuudessa.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

Matthias Schoenaerts ja Léa Seydoux

Kursk

| 14.12.

Sukellusveneonnettomuuden uhreja ja omaisia muistavassa tuomionluvussa syytettyinä seisovat sydämettömät sedät.

Lue lisää »
Michael B. Jordan ja Sylvester Stallone

Creed II

| 28.11.

Läski tummuu ja sydän turpoaa uuden sukupolven Rocky/Drago-revanssissa isien korkeammaksi kunniaksi.

Lue lisää »
Taron Egerton

Robin Hood

| 05.12.

Sherwoodin populistisankarin pointiton ja ponneton päivitys luokkapetturi-poikabändiläiseksi ryövää katsojan aikaa ja rahaa.

Lue lisää »

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

Saksanhirvet

Kosketuksissa

| DVD | 08.12.

Metafyysinen rakkaustarina teurastamossa ja unissa toisiaan etsivistä sieluista dominoi Berliinin elokuvajuhlia vuonna 2017.

Lue lisää »
Kurt Russell

The Christmas Chronicles

| Netflix | 10.12.

Ho ho ho ja hehkuviiniä pullo! Kurt Russellin valkoparta cowboy-ukki palauttaa uskon jouluun hyperglykeemisessä sesonkiseikkailussa.

Lue lisää »
Satu Silvo on Lumikungatar

Lumikuningatar

| DVD | 08.12.

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

Lue lisää »

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202