Hitman

Hitman (2007)

| DVD
  • 3

Geenimanipuloitu, tappavan tyylikäs ja epäinhimillisen osumatarkkuuden omaava palkkamurhaaja – joka tunnetaan vain nimellä ”Agentti 47” – eliminoi strategisia kohteita huippusalaiselle organisaatiolle…

julkaistu 2008-03-10 / päivitetty 27.10. klo 14:02

KUVA 4

Timothy Olyphant
Timothy Olyphant 

KUVA 3

Timothy Olyphant
Timothy Olyphant 

KUVA 2

Timothy Olyphant ja Olga Kurylenko
Timothy Olyphant ja Olga Kurylenko 

KUVA 1

Timothy Olyphant
Timothy Olyphant 

Hitman

Ohjaus Xavier Gens
Näyttelijät Timothy Olyphant, Dougray Scott, Olga Kurylenko, Robert Knepper, Ulrich Thomsen, Henry Ian Cusick, James Faulkner
Maa Ranska / Yhdysvallat
Pituus 93 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2007 Twentieth Century-Fox Film Corporation, Europa Corp., Anka Film, Daybreak Productions, Dune Entertainment ja Prime Universe Productions
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p3-5">3</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Videopeleistä tehdyt elokuvat ovat tähän mennessä olleet melkoisen ponnettomia esityksiä. Tällaisen elokuvan menestymisen ehtona on, että pelin vannoutuneet fanit hyväksyvät sovituksen. Sillä sehän on vuorenvarmaa, että elokuva tulee kriitikkojen murskaamaksi. Hitman (2007 Ranska, Yhdysvallat) tuo hieman valoa tämän genren synkän tunnelin päähän. Eidoksen menestyneestä videopelistä suurelle kankaalle sovitettu elokuva on pakattu täyteen toimivia mättökohtauksia. Ja on mukaan vielä saatu jonkin tasoinen juonikin, vaikka se melko plaisuksi jääkin. Elokuvassa seurataan vain numerokoodilla 47 tunnettua palkkatappajaa.

47 saa Toimistolta määräyksen eliminoida Venäjän presidentti Mikhail Belicoff. Onnistuneelta näyttänyt salamurha osoittautuu kuitenkin menneen oudosti pieleen. Kauan 47:n perässä ollut Interpolin Mike Whittier sekä Venäjän salaisen poliisin Yuri Marklov pääsevät lähemmäksi häntä kuin koskaan ennen. Agentti 47 huomaa olevansa myös omien metsästyksen kohteena. Siitäkös alkaa hurja pakomatka ja takaa-ajo.

Elokuvan ärsyttävin seikka on kiistämättä mukaan ängetty Nika (Olga Kurylenko). Nika on Belicoffin vakiprostituoitu, jonka hengen 47 säästää, koska tämä tuntuu tietävän äitimaan asioista melko paljon. Syy miksi kyseinen roolihenkilö on elokuvan ylivoimaisesti ärsyttävin voidaan esittää kysymyksien muodossa. Miksi? Miksi pitää joka elokuvaan änkeä se pakollinen naikkonen? Miksi tälläisessäkin elokuvassa täytyy olla romantiikan vivahteita? Miksi?

Timothy Olyphant (Die Hard 4.0, Deadwood) on ilmeettömänä neljäseiskana omaksunut roolihahmonsa olemuksen loistavasti. Hyvän suorituksen tekee myös Mike Whittieriä esittävä Dougray Scott (Vaarallinen tehtävä II). Muut näyttelijät tekevät hekin myös ihan mukiinmenevää työtä. Rooleissa nähdään muun muassa Henry Ian Cusick (Lost), sekä Yuri Marklovia tulkitseva Robert Knepper (Pako).

Hitman on onnistunutta ja menevää toimintaa täynnä oleva elokuva. Valaisu on koko elokuvan ajan niin loistavasti toteutettua, ja se tuo mieleen alkuperäisen videopelin, että se ansaitsee erikoismaininnan. Parissa kohdassa onnistuneesti huumoriakin viljelevä elokuva ei kuitenkaan nosta päätään muiden toimintarainojen joukosta. Elokuvaa voidaan kuitenkin pitää onnistuneena ja jopa hyvänä videopelin filmatisointina.

Dvd:n lisämateriaali: Koosteet: ”In The Crosshairs”, “Digital Hits”, “Instruments of Destruction” ja “Settling the Score”, Poistettuja kohtauksia (mm. vaihtoehtoinen loppu), Epäonnistuneita otoksia.

Teksti © 2008 Tomi Jokinen

Seuraa meitä

PINNALLA

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

Free Guy

| 10.08.

Kesän todellisessa yllättäjässä pelimies kyllästyy vähäpätöiseen sivurooliin.

Lue lisää »

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia

| 21.09.

Sokea ja sosiaalisesti eristynyt cinefiili rullaa oman elämänsä kasarisankarina hakemaan höttöisen hattaran sijaan aitoa läheisyyttä.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

The Ice Road

| 26.08.

Vaikka jää pettää rekkakuski-Neesonin rutiininomaisen toimintatrillerin alta, vihainen harmaakarhu ei osoita hiipumisen merkkejä.

Lue lisää »

Ole niin kiltti, älä rakasta häntä

| 03.09.

Säädyllisen siirappisessa murhenäytelmässä toimittaja löytää kiihkeästä romanssista kertovan kirjeen ja rakastuu.

Lue lisää »

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia

| 21.09.

Sokea ja sosiaalisesti eristynyt cinefiili rullaa oman elämänsä kasarisankarina hakemaan höttöisen hattaran sijaan aitoa läheisyyttä.

Lue lisää »

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

Caleb Landry Jones ja Henry Hughes

The Outpost Lue arvio »

Gerard Butler

Greenland Lue arvio »

Russell Crowe

Rattiraivo Lue arvio »

Gugu Mbatha-Raw ja Gemma Arterton

Kesämaa Lue arvio »

Devin France

Wendy Lue arvio »

Inja Zalta, Emilia Ares ja Ronen Rubinstein

Follow Me Lue arvio »

Josephine Langford ja Hero Fiennes Tiffin

After We Collided Lue arvio »

Ellen Hollman

Army of One Lue arvio »

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2021
ISSN 1798-7202