High School Conspiracy, The

Assassination Of A High School President (2009)

| DVD
  • 2

Keskinkertaisen teinikomedian pääosissa nähdään Mischa Barton, Reese Daniel Thompson ja Bruce Willis.

Heta Kämäräinen
julkaistu 2010-04-14 / päivitetty 15.05. klo 14:02

KUVA 4

Kadonneiden koepapereiden jäljillä.
Kadonneiden koepapereiden jäljillä. 

KUVA 3

Rehtorin puhuttelussa
Rehtorin puhuttelussa 

KUVA 2

Mischa Barton
Mischa Barton 

KUVA 1

Mischa Barton ja Reese Daniel Thompson
Mischa Barton ja Reese Daniel Thompson 

High School Conspiracy, The

Ohjaus Brett Simon
Näyttelijät Mischa Barton, Reese Daniel Thompson, Nick Blaemire, Zachary Booth, Bruce Willis, Josh Caras
Maa Yhdysvallat
Pituus 89 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2008 Vertigo Entertainment, Yari Film Group (YFG) ja Nordisk Film.
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p1-5">1</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Brett Simonin ohjaama The High School Conspiracy (2009) vie katsojan keskelle High School-maailman juonittelua ja valheita.

Bobby Funke (Reese Daniel Thompson) haluaisi olla St. Donovanin High Schoolin lehden tähtitoimittaja. Epäonnekseen hän ei kuitenkaan saa juttujaan koskaan valmiiksi määräaikaan mennessä. Päätoimittaja Valerie (Zoë Kravitz) antaa hänelle viimeisen mahdollisuuden. Bobby saa tehtäväkseen kirjoittaa artikkelin koulun oppilastoimikunnan puheenjohtajasta ja koripallojoukkueen kapteenista Paul Mooresta (Patrick Taylor). Mikäli juttu onnistuu, Bobby saa suosituskirjeen, jonka avulla hänelle aukeaa mahdollisuus päästä journalistiikan kesäkurssille. Samaan aikaan koulun loppukokeet varastetaan eikä täydellisen koulun keulakuvan osuutta asiaan voi sulkea pois laskuista. Lisäksi sokea rakkaus Paul Mooren tyttöystävään Francescaan (Mischa Barton) sekoittaa Bobbyn “journalistista” arvostelukykyä.

OC-televisiosarjassa läpimurtoroolinsa tehnyt Mischa Barton on niukassa koulupuvussaan ja korkokengissään upea ilmestys, mutta häntä on liki mahdotonta mieltää lukioikäiseksi. Myös Bruce Willisin valinta rehtorin rooliin vaikuttaa markkinointikikalta. Elokuvaan on valittu kelvollisia näyttelijöitä, joista kukaan ei yllä huikeaan roolisuoritukseen. Tämä ei kylläkään ole näyttelijöiden, vaan pikemminkin kokemattoman ohjaajan ja mitäänsanomattoman tarinan, syytä.

Elokuvan käsikirjoittajat Tim Calpin ja Kevin Jakubowski eivät ole sortuneet monimutkaisiin juonenkäänteisiin vaan he ovat tehneet tarinasta kertakaikkisen ennalta-arvattavan. Ajatus eräänlaisesta salapoliisitarinasta, jossa selvitetään kadonneiden koepapereiden arvoitusta, on sinällään hyvä. Tarinan jännitteiden rakentaminen on kuitenkin jäänyt puolitiehen. Lisäksi tarinan komediallisuus perustuu moneen kertaan käytettyihin navan alapuolisiin vitseihin. Elokuva ei onnistu tuomaan genreensä mitään uutta.

Kaiken kaikkiaan The High School Conspiracy on valitettavan keskinkertainen elokuva. Se on hyvä valinta jos haluaa valmiiksi nähdä valmiiksi pureskellun tarinan sunnuntai-illan iloksi. Tämän elokuvan parissa eivät aivot joudu rasitukseen, sen voin taata.

DVD: Nordiks Filmin julkaisu on teknisesti hyvälaatuinen. Elokuva esitetään 16:9 anamorfisena laajakuvana ja ääniraitana kuullaan Dolby Digital 5.1. Kuva on häiriötöntä ja värikylläistä. Myös äänet toistuvat moitteettomasti. Elokuvan lisämateriaalina on ainoastaan trailereita Nordisk Filmin muista elokuvista.

Teksti: © 2010 Heta Kämäräinen

Seuraa meitä

PINNALLA

Mahershala Ali ja Viggo Mortensen

Green Book

| 18.01.

Hassu, siirappinen tie-elokuva rasismin voittamisesta ei ole erityisen hyvä konsepti.

Lue lisää »
Clint Eastwood

The Mule

| 15.01.

Uusi alku vai viimeinen suora? Menneen maailman haurastunut hortonomi vaihtaa vararikossa puutarhapuolelta huumehommiin.

Lue lisää »
Lily Franky ja Kairi Jyo

Shoplifters - perhesalaisuuksia

| 27.12.

Varasteleva perhe pysyy yhdessä – japanilainen löytöperhedraama rikoksesta ja rakkaudesta kukoistaa kutsuvassa kurjuudessa.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

Matthias Schoenaerts ja Léa Seydoux

Kursk

| 14.12.

Sukellusveneonnettomuuden uhreja ja omaisia muistavassa tuomionluvussa syytettyinä seisovat sydämettömät sedät.

Lue lisää »
Michael B. Jordan ja Sylvester Stallone

Creed II

| 28.11.

Läski tummuu ja sydän turpoaa uuden sukupolven Rocky/Drago-revanssissa isien korkeammaksi kunniaksi.

Lue lisää »
Taron Egerton

Robin Hood

| 05.12.

Sherwoodin populistisankarin pointiton ja ponneton päivitys luokkapetturi-poikabändiläiseksi ryövää katsojan aikaa ja rahaa.

Lue lisää »

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

Saksanhirvet

Kosketuksissa

| DVD | 08.12.

Metafyysinen rakkaustarina teurastamossa ja unissa toisiaan etsivistä sieluista dominoi Berliinin elokuvajuhlia vuonna 2017.

Lue lisää »
Kurt Russell

The Christmas Chronicles

| Netflix | 10.12.

Ho ho ho ja hehkuviiniä pullo! Kurt Russellin valkoparta cowboy-ukki palauttaa uskon jouluun hyperglykeemisessä sesonkiseikkailussa.

Lue lisää »
Satu Silvo on Lumikungatar

Lumikuningatar

| DVD | 08.12.

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

Lue lisää »

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202