High School Conspiracy, The

Assassination Of A High School President (2009)

| DVD
  • 2

Keskinkertaisen teinikomedian pääosissa nähdään Mischa Barton, Reese Daniel Thompson ja Bruce Willis.

Heta Kämäräinen
julkaistu 2010-04-14 / päivitetty 15.05. klo 14:02

KUVA 4

Kadonneiden koepapereiden jäljillä.
Kadonneiden koepapereiden jäljillä. 

KUVA 3

Rehtorin puhuttelussa
Rehtorin puhuttelussa 

KUVA 2

Mischa Barton
Mischa Barton 

KUVA 1

Mischa Barton ja Reese Daniel Thompson
Mischa Barton ja Reese Daniel Thompson 

High School Conspiracy, The

Ohjaus Brett Simon
Näyttelijät Mischa Barton, Reese Daniel Thompson, Nick Blaemire, Zachary Booth, Bruce Willis, Josh Caras
Maa Yhdysvallat
Pituus 89 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2008 Vertigo Entertainment, Yari Film Group (YFG) ja Nordisk Film.
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p1-5">1</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Brett Simonin ohjaama The High School Conspiracy (2009) vie katsojan keskelle High School-maailman juonittelua ja valheita.

Bobby Funke (Reese Daniel Thompson) haluaisi olla St. Donovanin High Schoolin lehden tähtitoimittaja. Epäonnekseen hän ei kuitenkaan saa juttujaan koskaan valmiiksi määräaikaan mennessä. Päätoimittaja Valerie (Zoë Kravitz) antaa hänelle viimeisen mahdollisuuden. Bobby saa tehtäväkseen kirjoittaa artikkelin koulun oppilastoimikunnan puheenjohtajasta ja koripallojoukkueen kapteenista Paul Mooresta (Patrick Taylor). Mikäli juttu onnistuu, Bobby saa suosituskirjeen, jonka avulla hänelle aukeaa mahdollisuus päästä journalistiikan kesäkurssille. Samaan aikaan koulun loppukokeet varastetaan eikä täydellisen koulun keulakuvan osuutta asiaan voi sulkea pois laskuista. Lisäksi sokea rakkaus Paul Mooren tyttöystävään Francescaan (Mischa Barton) sekoittaa Bobbyn “journalistista” arvostelukykyä.

OC-televisiosarjassa läpimurtoroolinsa tehnyt Mischa Barton on niukassa koulupuvussaan ja korkokengissään upea ilmestys, mutta häntä on liki mahdotonta mieltää lukioikäiseksi. Myös Bruce Willisin valinta rehtorin rooliin vaikuttaa markkinointikikalta. Elokuvaan on valittu kelvollisia näyttelijöitä, joista kukaan ei yllä huikeaan roolisuoritukseen. Tämä ei kylläkään ole näyttelijöiden, vaan pikemminkin kokemattoman ohjaajan ja mitäänsanomattoman tarinan, syytä.

Elokuvan käsikirjoittajat Tim Calpin ja Kevin Jakubowski eivät ole sortuneet monimutkaisiin juonenkäänteisiin vaan he ovat tehneet tarinasta kertakaikkisen ennalta-arvattavan. Ajatus eräänlaisesta salapoliisitarinasta, jossa selvitetään kadonneiden koepapereiden arvoitusta, on sinällään hyvä. Tarinan jännitteiden rakentaminen on kuitenkin jäänyt puolitiehen. Lisäksi tarinan komediallisuus perustuu moneen kertaan käytettyihin navan alapuolisiin vitseihin. Elokuva ei onnistu tuomaan genreensä mitään uutta.

Kaiken kaikkiaan The High School Conspiracy on valitettavan keskinkertainen elokuva. Se on hyvä valinta jos haluaa valmiiksi nähdä valmiiksi pureskellun tarinan sunnuntai-illan iloksi. Tämän elokuvan parissa eivät aivot joudu rasitukseen, sen voin taata.

DVD: Nordiks Filmin julkaisu on teknisesti hyvälaatuinen. Elokuva esitetään 16:9 anamorfisena laajakuvana ja ääniraitana kuullaan Dolby Digital 5.1. Kuva on häiriötöntä ja värikylläistä. Myös äänet toistuvat moitteettomasti. Elokuvan lisämateriaalina on ainoastaan trailereita Nordisk Filmin muista elokuvista.

Teksti: © 2010 Heta Kämäräinen

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202