Hannah Montana: The Movie

Hannah Montana: The Movie (2009)

| DVD
  • 4

Hannah Montana: The Movie kertoo Miley Stewartista, joka yrittää sovittaa yhteen koulun, ystävät ja salaisen tähteytensä.

Heta Kämäräinen
julkaistu 2009-09-29 / päivitetty 30.09. klo 23:11

KUVA 4

Miley Cyrus
Miley Cyrus 

KUVA 3

Emily Osment ja Miley Cyrus
Emily Osment ja Miley Cyrus 

KUVA 2

Lucas Till ja Miley Cyrus
Lucas Till ja Miley Cyrus 

KUVA 1

Billy Ray Cyrus, Jason Earles ja Miley Cyrus
Billy Ray Cyrus, Jason Earles ja Miley Cyrus 

Hannah Montana: The Movie

Ohjaus Peter Chelsom
Näyttelijät Miley Cyrus, Emily Osment, Lucas Till ja Billy Ray Cyrus
Maa Yhdysvallat
Pituus 104 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2009 It's a Laugh Productions, Millar Gough Ink ja Walt Disney Studios Motion Pictures
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p4-5">4</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Life’s a climb, but the view is great.

Ohjaaja Peter Chelsom tuo valkokankaalle elokuvan Hannah Montana The Movie. Elokuvan pääosassa on Miley Stewart (Miley Cyrus), joka yrittää sovittaa yhteen koulun, ystävät ja salaisen poptähteytensä Hannah Montanana. Päivisin hän on tavallinen tyttö ja iltaisin supertähti suurilla keikkalavoilla. Kun Hannah Montanan suosio alkaa imeä kokonaan Mileyn mukanaan, päättää hänen isänsä Robbie Ray Stewart (Billy Ray Cyrus) viedä teinitähden takaisin kotiin Tenneseen Crowley Cornersiin, jotta tytön jalat palaisivat takaisin maan pinnalle. Maaseudulla Miley joutuu valinnan eteen: jatkaako elämää Hannah Montanana vai palatako kokonaan takaisin taviselämään.

Ennen elokuvaa Hannah Montana on tullut tunnetuksi tv-sarjan myötä, joka on kerännyt huikeat katsojaluvut ympäri maailmaa. Suositussa, alunperin Disney Channelin sarjassa, keskitytään kuvaamaan Mileyn arkea tavallisena tyttönä kotona ja koulussa. Hannah Montanan keikoilta näytetään sarjassa vain pätkiä. Mileyn paras ystävä Lilly Truscott (Emily Osment), veli Jackson (Jason Earle) ja isä ovat sarjassa keskeisiä henkilöitä Mileyn ohella. Vaikka Miley on poptähti, hänelle on tärkeämpää elämä sen ulkopuolella. Pääosaa näyttelevä Miley Cyrus on oikeastikin teinilaulajatähti. Elokuvassa hän laulaa 12 uutta kappaletta, joten uusi levy myynee hyvin elokuvan jälkimainingeissa.

Elokuvan alussa näkökulma on toinen kuin tv-sarjassa. Aikaa on kulunut ja Hannah Montanasta on tullut Mileylle muuta elämää tärkeämpää. Menestyksen kuvaamisessa käytetään julkisuudesta tuttuja henkilöitä. Hannah Montanan manageria näyttelee Ruma Betty-sarjasta tuttu piinkova liikenainen Vita (Vanessa Williams). Lisäksi elokuvassa on hauska kohtaus, jossa Hannah taistelee kenkäparista (jota tietenkin on vain enää yksi pari jäljellä) huippumalli Tyra Banksin kanssa. Kuvat käsirysystä päätyvät tietenkin seuraavan päivän lööppeihin.

Elämä julkkiksena esitetään elokuvassa ihannoitavana ja lähes ongelmattomana, joka tekee tarinasta osittain epäuskottavan. Vaikka kyseessä on lastenelokuva, siinä olisi hyvä laittaa päähenkilö välillä koville ja vaikeiden valintojen äärelle. Kaikki käy kuitenkin elokuvassa turhan helposti, etenkin kun elokuvan varrella toistellaan usein ajatusta: “elämä on kipuamista, mutta maisemat ovat upeat”. Tuo lause ei saa täydellistä täyttymystä elokuvan edetessä. Ainoa henkilö, joka aiheuttaa pientä harmia Hannah Montanan arjessa, on juorulehden toimittaja Oswald Granger (Peter Gunn).

Elokuvaan jäi kaipaamaan tv-sarjan vauhdikkuutta. Elokuva sisältää toki joitain vauhdikkaita kohtauksia, joista parhaimmistoon kuuluu Crowley Cornersin bändi-illassa Mileyn esittämä “Hoedown Throwdown”. Miley usutetaan väkisin lavalla, jossa hän esiintyy ja saa koko yleisön mukaan tanssimaan lauluun liittyvää tanssia. Elokuva on kuitenkin paikoitellen kovin hidastempoinen ja hieman liian pitkä lastenelokuvaksi. Jää toivomisen varaan, että käsikirjoittaja olisi pystynyt tiivistämään elokuvan tarinan alle puoleentoista tuntiin.

Pienistä elokuvallisista puutteistaan huolimatta, Hannah Montana The Movie on tämän vuoden lastenelokuvatapaus, joka ihailijoiden täytyy nähdä. Elokuva valottaa tosifaneille Mileyn taustaa maalaistyttönä. Myös Mileyn äidittömyyttä käsitellään syvemmälti elokuvassa kuin tv-sarjassa. Isän rooli kasvattajana korostuu ja myös isoäiti esitellään tärkeänä henkilönä Mileyn elämässä. Elokuva antaa myös lapsille ja aikuisillekin ajattelemisen aihetta. Tärkeintä elämässä ei ole niinkään suuret saavutukset vaan perhe ja ystävät.

DVD: Walt Disneyn DVD-julkaisu on teknisesti hyvätasoinen. 2.35:1 anamorfinen laajakuva on selkeä ja kuvakulmat on valittu taitavasti. Elokuvan ääniraita Dolby Digital 5.1 tarjoilee tasaisen hyvää tasoa. Äänentasot säilyvät sopivilla tasoilla oli kyse sitten puheesta tai musiikista.

DVD:llä on runsaasti lisämateriaalia.

Takaisin kotiin-lisämateriaalissa elokuvan näyttelijät Miley, Emily ja Billy Ray esittelevät kotikaupunkinsa suosikkipaikkoja. Miley vie katsojan mukanaan kotikaupunkiinsa Nashvilleen, Billy Ray Tenneseen ja Emily Los Angelisiin. Katsoja pääsee tutustumaan näyttelijöiden mukana elämään kulissien takana ja saa todeta,että jopa itse Hannah Montana on oikeasssa elämässä kovin tavallinen tyttö.

Olisi pitänyt mennä elokuvakouluun-osion isäntänä toimii Jason Earles, joka näyttelee elokuvassa Mileyn hupsua veljeä. Jason haastattelee tässä lisämateriaalissa elokuvan näyttelijöitä, tuotantotiimin jäseniä ja kiertelee kuvauspaikoilla. Haastattelijan valinta on osuva, koska hupsuttelevan Jasonin tyyli on mukaansatempaava ja pitää katsojan otteessaan. Elokuvan voi katsoa myös ohjaaja Peter Chelsomin kommenttiraidalla. Kommenttiraita valottaa lisää sitä kuinka elokuva on tehty. Katsoja pääsee näiden lisämateriaalejen kautta tutustumaan elokuvan tekoon. DVD:llä on mukana myös perinteiset mokaotokset ja elokuvasta poistetut kohtaukset.

Harmillista, että DVD:llä ei ole kaikkia lisämateriaaleja verrattuna Blu-Ray-versioon. Blu-Ray:ssa on lisänä The hoedown throwdown-jokaiseen kotiin, 7 musiikkivideota ja sing along-versio. Blu-ray-soitin liittyneekin pikkuhiljaa sekä isien että lasten lahjatoivelistoille formaatin erityisominaisuuksien ansiosta. DVD:kin ansaitsee kuitenkin erityismaininnan lisämateriaalin monipuolisuudesta. Lisämateriaali täydentää elokuvaa ja tekee siitä kokonaisvaltaisen katsomisnautinnon Hannah Montana-faneille.

Teksti: © 2009 Heta Kämäräinen

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202