Eläintohtori 5

Dr. Dolittle 5 (2009)

| DVD
  • 1

Eläintohtori 5-elokuva on karvainen seikkailu Hollywoodissa. Pääosassa nähdään Kyla Pratt Maya Dolittlen roolissa.

Heta Kämäräinen
julkaistu 2009-06-17 / päivitetty 11.07. klo 14:02

KUVA 4

Tagan Moss ja talk shown juontajat
Tagan Moss ja talk shown juontajat 

KUVA 3

Älykäs apina
Älykäs apina 

KUVA 2

Kyla Pratt ja Brandon Jay McLaren
Kyla Pratt ja Brandon Jay McLaren 

KUVA 1

Kyla Pratt ja Lucky
Kyla Pratt ja Lucky 

Eläintohtori 5

Ohjaus Alex Zamm
Näyttelijät Kyla Pratt, Tegan Moss, Brandon Jay McLaren, Karen Holness
Maa Yhdysvallat
Pituus 83 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2009 Davis Entertainment ja FS Film
  • Kuva 3
  • Ääni 3
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p2-5">2</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Eläintohtori 5:n pääosassa on Maya Dolittle (Kyla Pratt), jolla on hämmästyttävä kyky puhua eläimille. Hän on perinyt tämän lahjan isältään (Eddie Murphy), jonka edesottamuksia saimme seurata elokuvissa Eläintohtori 1 ja 2. Eläintohtorin viidennessä osassa Maya on juuri saanut tietää, että on päässyt opiskelemaan eläinlääketieteelliseen. Koulutus vaikuttaa kuitenkin Mayan silmissä pitkältä ja vaivanloiselta tieltä auttaa eläimiä. Hän haluaisi tehdä eläinten hyväksi heti jotain. Tähän tarjoutuu pian tilaisuus, kun kuuluisa perijätär Tiffany Monaco (Tegan Moss) saa kuulla Mayan kyvystä ja kutsuu hänet selvittämään oman lemmikkikoiransa ongelmaa. Tiffanyn kanssa Maya saa mahdollisuuden päästä juontamaan talk show-ohjelmaa ”Eläinpuhujat”. Mayan äiti, Lisa Dolittle (Karen Holness), ei hyväksy tyttärensä Hollywood-uraa vaan haluaisi, että Maya valitsisi sen sijaan eläinlääkärin uran. Maya joutuukin miettimään mitä hän tulevaisuudeltaan todella haluaa.

Ihmisroolien lisäksi elokuvassa näyttelee paljon eläimiä. Mayan koira Lucky kulkee joka paikkaan omistajansa varjona. Myös kaikilla muilla elokuvan henkilöillä on oma lemmikki, joka kuvastaa heidän persoonaansa. Hienostoneito Tiffanyllä on chihuahua, Mayaan ihastuvalla kiltillä Brandonilla (Brandon Jay McLaren) Lassiena tunnettu pitkäkarvainen collie, rap-artistilla lippispäinen pitkäkarvainen kani ja treenatulla näyttelijämiehellä sika. Lemmikit ovat omistajilleen tärkeä osa elämää niin kuin oikeassakin elämässä. Henkilö- ja eläinhahmot jäävät elokuvassa valitettavasti paperinohuiksi. Tunneskaala säilyy koko elokuvan ajan kovin valjulla tasolla. Elokuvassa on niin sanottuja vaikeita valintojakin, mutta ne selviävät liian helposti. Kestohymy on reaktio kaikkiin tunteisiin eikä se ole kovin uskottavaa.

Alex Zammin ohjaamassa elokuvassa dialogilla alleviivataan kuvassa näkyvää. Esimerkiksi otettakoon eräs kohtaus, jossa Maya katsoo yliopiston esittelyvideota. Siinä kerrotaan eläinlääkärikoulutuksen kestävän seitsemän vuotta. Videon loputtua Maya vielä toistaa ääneen kaiken jo edellä kuullun. Samaa keinoa käytetään myös henkilöiden välisessä keskustelussa. Kun toinen ensin sanoo jotain, toinen toistaa hänen sanansa. Kuvan olisi syytä olla elokuvassa eräs kerrontakeino. Jää toivomisen varaan, että tässä elokuvassa asioita kerrottaisiin myös näyttelijöiden toiminnan kautta ilman sanoja.

Elokuva ei tuo mitään uutta edeltäjiinsä verrattuna. Eläimille puhuminen oli hauska uusi vivahde ykkös- ja kakkososassa, mutta viidennen osan kohdalla asia ei naurata tai herätä kovin suuria tunteita. Elokuvan loppu enteilee, että seuraavaakin osaa voi jäädä odottamaan. Sen elokuvan rahoituksen soisi kylläkin tuoreemmille elokuvaideoille. Eläintohtorin seikkailut alkaa olla jo nähty.

DVD: Eläintohtorin tekninen taso on perushyvä. Elokuvan 2.35:1 anamorhinen laajakuva näyttää hyvältä, mutta kuvavalinnat ovat tylsiä. Ääniraitana Dolby Digital 5.1. Äänisuunnittelu tavoittaa tavanomaisen tason ilman yllätyksellisyyttä.

Lisämateriaalina on koosteet: “Tiffany’s Tricked Out Cell Phone”, “No Business Like Show Business” ja “Star Tours: Dolittle Style”. Koosteissa on kohtauspätkiä elokuvasta ja näyttelijöiden haastatteluja. Lisämateriaali on tylsähkö jatke elokuvaan.

Teksti © 2009 Heta Kämäräinen

Seuraa meitä

PINNALLA

Charlize Theron, Nicole Kidman ja Margot Robbie

Bombshell - hiljaisuuden rikkojat

| 18.02.

Theron, Kidman ja Robbie sytyttävät MeToo-tulilangan dokudraamassa Fox Newsin ahdisteluskandaalista.

Lue lisää »
Krista Kosonen ja Pekka Strang

Koirat eivät käytä housuja

| 24.11.

Kosonen ja Strang vakuuttavat täysillä viiden tähden tummassa BDSM-romanssissa surusta ja suloisesta kivusta.

Lue lisää »
Taika Waititi, Roman Griffin Davis ja Sam Rockwell

Jojo Rabbit

| 15.01.

Optimistisen ihmisyyden natsisatiiri humoristisen hirveästä sankaripalvonnasta nauraa johtajaveitikan valheiden läpi.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

Saara Pakkasvirta, Leena Uotila ja Seela Sella

Teräsleidit

| 05.01.

Väsyneen vanhuuden kahleet katkeavat tien päällä, kun näyttelijälegendat saavat viinaa, vientiä ja vastauksia.

Lue lisää »
Taika Waititi, Roman Griffin Davis ja Sam Rockwell

Jojo Rabbit

| 15.01.

Optimistisen ihmisyyden natsisatiiri humoristisen hirveästä sankaripalvonnasta nauraa johtajaveitikan valheiden läpi.

Lue lisää »
Michael B. Jordan ja Jamie Foxx

Just Mercy

| 05.02.

Marvel-starat vasaroivat oikeudenmukaisuuden repsottavaa vaakaa tasapainoon 80-luvun rasistisessa Alabamassa.

Lue lisää »

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2020
ISSN 1798-7202