Dolan's Cadillac

Dolan's Cadillac (2009)

| DVD
  • 2

Opettaja kostaa vaimonsa murhan Nevadan autiomaassa puisevassa King-filmatisoinnissa.

Anton Vanha-Majamaa
julkaistu 2009-08-05 / päivitetty 03.10. klo 01:01

KUVA 2

Christian Slater ja Greg Bryk
Christian Slater ja Greg Bryk 

KUVA 1

Wes Bentley
Wes Bentley 

Dolan's Cadillac

Ohjaus Jeff Beesley
Näyttelijät Wes Bentley, Christian Slater, Emmanuelle Vaugier
Maa Iso-Britannia / Yhdysvallat
Pituus 85 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2009 Cadillac Prairie Productions, 101122273 Saskatchewan ja Minds Eye Entertainment
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p00-5">00</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Dolan's Cadillac

Stephen Kingin kirjallinen tuotanto hakee laajuudessaan vertaistaan, ja elokuviksi Kingin tekstejä on sovitettu kymmenkaupalla. Painajaisia ja unikuvia -novellikokoelmassa julkaistun Dolan’s Cadillacin filmatisointi on huti, vaikka sitä markkinoidaan Usvan ja 1408:n perinteen jatkajana.

Elizabeth (Emmanuelle Vaugier) todistaa aavikolla ratsastaessaan murhan, kun julma ihmiskauppaaja Dolan (Christian Slater) antaa aseensa laulaa. Rikollispomo lähtee naisen perään, eikä aviomies Robinsonkaan (Wes Bentley) kykene suojelemaan vaimoaan. Nainen kuolee, ja Robinson valahtaa helvettiin. Kovia kokenut mieli alkaa punoa kostosuunnitelmaa, jossa keskeisenä osana toimii elokuvan nimen mukaisesti Dolanin huipputurvallinen custom-kaara.

Jeff Beesley ohjaa rutiinilla, eikä saa kliseisestä tarinasta juuri jännitystä rutistettua. Katsoja sympatisoi kovia kokenutta Robinsonia, ja Dolan on yksioikoisen julma sosiopaatti. Lopun kaksintaistelussa on yritystä, mutta näyttelijöiden puolivillaiset suoritukset vesittävät kokemuksen. Bentley on näyttelijänä yksipuolinen ja ilmeetön, eikä Slaterin noloja maneereita ole saatu kuriin.

Elokuvasta huomaa, että pohjalla on novelli: kyseessä on simppeli kostotarina, joka ei sen kauemmas kurkota. Richard Doolingin käsikirjoitus ei tuo mukaan juurikaan omaa, jolloin lopputulos on arvostelijan kannalta epämieluisa. Mitään sanottavaa kun ei juuri ole.

Kingin faneille elokuvaa on kai turha suositella – he katsovat sen joka tapauksessa. Muut voivat suhtautua varauksella, sillä dialogin ja hahmokuvauksen puolesta Kingin kynä ei tässä ole terävimmillään.

DVD: Future Filmin julkaiseman DVD:n kuvaformaatti on anamorfinen 2.35:1 laajakuva, ja ääniraidan virkaa toimittavat Dolby Digital 5.1 ja DTS. Julkaisu on laadukas: kuva on virheetön ja tarkka, ja ääniraita toistuu moitteetta.

Ei lisämateriaalia.

Teksti: © 2009 Anton Vanha-Majamaa

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202