Date Night

Date Night (2010)

| BLU-RAY
  • 3

Shawn Levyn ohjaaman, hulvattoman hauskan, komedian pääosissa nähdään Steve Carell ja Tina Fey.

Heta Kämäräinen
julkaistu 2010-09-02 / päivitetty 27.10. klo 09:09

KUVA 4

Takaa-ajajat
Takaa-ajajat 

KUVA 3

Tina Fey, Steve Carell ja Mark Wahlberg.
Tina Fey, Steve Carell ja Mark Wahlberg. 

KUVA 2

Poliisilaitoksella
Poliisilaitoksella 

KUVA 1

Tina Fey ja Steve Carell
Tina Fey ja Steve Carell 

Date Night

Ohjaus Shawn Levy
Näyttelijät Tina Fey, Steve Carell, Mila Kunis, Mark Wahlberg, James Franco, Ray Liotta, Mark Ruffalo
Maa Yhdysvallat
Pituus 88 min
Ikäraja 13 vuotta
Lisätietoja IMDb / Kuvien ©
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p4-5">4</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

BLU-RAY

Steve Carellin näyttelemä Phil Foster elää Claire-vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa New Jerseyssä. Perjantai-iltaisin pariskunnalla on tapana lähteä kaksin ulos paikalliseen ruokaravintolaan. Eräänä perjantaina he päättävät poiketa rutiinista ja lähteä syömään Manhattanille. Ikävä kyllä, ilman pöytävarausta pariskunta ei pääse sisään, mutta onnekkaan sattuman kautta heille tarjoutuu mahdollisuus varastaa toisen pariskunnan pöytävaraus. Tästä alkaa sekaannusten sarja ja illasta muodostuu ikimuistoinen.

Josh Klausner on Date Nightin erittäin onnistuneen käsikirjoituksen takana. Tarina on sinänsä perin yksinkertainen. Siinä seurataan pariskunnan illanviettoa, joka toki saa kovin kummallisia piirteitä. Hienoa tarinassa on, että se ottaa kevyesti komedian keinoin kantaa onnellisuuden käsitteeseen ja korostaa pitkän parisuhteen etuja. Se jos mikä on tärkeää hektisessä nykyhetkessä.

Vahvuukdeksi voidaan laskea myös onnistuneesti luodut henkilökuvat ja näyttelijävalinnat rooleihin. Steve Carell ja Clairea Tina Fey sopivat rooleihinsa täydellisesti ja tuovat jo omilla persoonillaan komediaa valkokankaalle. Heidän keskinäinen kemiansa toimii ja huomaa, että molemmat ovat tehneet töitä komedian parissa aiemminkin.

Elokuvassa nähdään myös muita hienoja roolisuorituksia, vaikka tarina eteneekin pääosin päähenkilöpariskunnan vetämänä. Esimerkiksi Mark Wahlberg tekee mainion roolin Fostereita hädässä auttavana Holbrookina. Shawn Levy on onnistunut ohjaustyössään mainiosti.

Date Night on hulvattoman hauska komedia. Se kertoo tuikitavallisen pariskunnan erikoisesta illasta ja sen tilannekomiikka saa hykertelemään naurusta. Liian tiukkapipoisesti elokuvaan ei kannata suhtautua, sillä elokuvan hienous piilee juuri sen keveydessä. Tätä elokuvaa voi suositella kaikille päättömän huumorin ystäville.

Blu-ray: FS Filmin julkaisu on teknisesti keskitasoinen. 2.35:1 kuvasuhde näyttää hyvältä, mutta blu-ray-tekniikalla päästäisiin terävämpäänkin lopputulokseen. Äänet toistuvat virheettömästi (5.1 DTS-HD MA).

Blu-raylla on mukavasti lisämateriaaleja. Mukana on perinteikkäästi traileri, poistettuja sekä epäonnistuneita kohtauksia (yhteensä 10 minuuttia) ja lyhytdokumentti elokuvan teosta ohjaajan näkökulmasta (21 minuuttia). Lisäksi eksroina nähdään Tina Feyn ja Steve Carellin kameratesti (3 minuuttia), lyhyt näyte ohjaustyöstä kameran käydessä (2.30 minuuttia) ja kuullaan näyttelijöiden omia ikäviä treffikokemuksia. Ekstrojen erikoisuutena ovat niin sanotut Live extrat, joista Live Look Up-painike vie katsojan IMDB:n nettisivuille, joilta voi lukea lisätietoja elokuvasta ja sen tekijöistä. Live Extrojen toinen osa, What’s new, on valitettavan vaikeakäyttöinen eikä ainakaan PS3-soittimen kautta pääse nauttimaan tämän ekstran antimista.

Teksti © 2010 Heta Kämäräinen

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202