Corpse Bride

Corpse Bride (2005)

| DVD
  • 2

1800-luvulle sijoittuva animaatio seuraa Victor-nimistä nuorta miestä (äänenä Johnny Depp), joka on päätynyt manalaan.

julkaistu 2006-02-25 / päivitetty 27.10. klo 14:02

KUVA 2

Corpse Bride
Corpse Bride 

KUVA 1

Corpse Bride
Corpse Bride 

Corpse Bride

Ohjaus Tim Burton
Näyttelijät Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Emily Watson, Albert Finney, Tracey Ullman, Joanna Lumley, Christopher Lee
Maa Iso-Britannia / Yhdysvallat
Pituus 76 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2005 Warner Bros. Pictures, Tim Burton Animation Co., Laika Entertainment, Patalex Productions ja Will Vinton Studios
  • Kuva 4
  • Ääni 3
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p2-5">2</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Victorin ja Victorian vanhemmat ovat järjestäneet parille sopuavioliiton. Nuoret eivät sen pahemmin vastustele, mutta tapahtumat saavat yllättävän käänteen, kun Victor päätyy ”vahingossa” naimisiin kuolleen kanssa. Tästä alkaa varsinainen tarina, jossa seikkaillaan kuolleiden ja elävien maailmojen välillä. Tekijät ovat tehneet selkeän linjanvedon kahden maailman välille. Elävää maailmaa tuodaan esille jäykkänä ja kuolleena, kun taas varsinainen kuollut maailma on vauhdikas ja elinvoimainen. Upeasti toteutettu väritys ja musiikki tukevat tätä.

Elokuvan yksi parhaista puolista – jota ei kuitenkaan hyödynnetä loppuun asti – on sen uskomaton näyttelijäkaarti. Rooleissa nähdään sekä varsinaisia niminäyttelijöitä kuten Johnny Depp, Helena Bonham Carter ja Emily Watson että tuntemattomampia luonnenäyttelijöitä kuten Albert Finney, Paul Whitehouse ja Stacy Ullman. Enemmän raikkaita hahmoja näille näyttelijöille olisi piristänyt jo paljon.

Ohjaaja Tim Burtonille elokuva on paluuta Painajainen ennen joulua -elokuvan maailmaan – hänen rakkaus stop motion–animaatioon ei näytä koskaan kuolevan. Vaikka lisämateriaali elokuvan DVD–versiossa ei päätä huimaa, ekstrat tarjoilevat kuitenkin melko mielenkiintoisia näkymiä stop motionin tekoon, Danny Elfamin sävellystyöhön ja näyttelijäkaartin työskentelyyn. Levyllä ei ole mitään turhaa, mutta ei myöskään mitään ylellisen erikoista.

Elokuvan ehkä suurin haittapuoli on kuitenkin sen kesto. 70 minuutin kestoon ei välttämättä mahdu niin paljon henkilöhahmojen kehittelyä tai monitasoista tarinankuljetusta kuin mitä ylimääräiset kymmenen minuuttia olisivat tuoneet elokuvalle. Näin elokuva jää lopulta aika mitään sanomattomaksi ja hieman harmilliseksi pettymykseksi.

teksti: © 2006 Otto Kylmälä

Seuraa meitä

PINNALLA

Mahershala Ali ja Viggo Mortensen

Green Book

| 18.01.

Hassu, siirappinen tie-elokuva rasismin voittamisesta ei ole erityisen hyvä konsepti.

Lue lisää »
Clint Eastwood

The Mule

| 15.01.

Uusi alku vai viimeinen suora? Menneen maailman haurastunut hortonomi vaihtaa vararikossa puutarhapuolelta huumehommiin.

Lue lisää »
Lily Franky ja Kairi Jyo

Shoplifters - perhesalaisuuksia

| 27.12.

Varasteleva perhe pysyy yhdessä – japanilainen löytöperhedraama rikoksesta ja rakkaudesta kukoistaa kutsuvassa kurjuudessa.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

Matthias Schoenaerts ja Léa Seydoux

Kursk

| 14.12.

Sukellusveneonnettomuuden uhreja ja omaisia muistavassa tuomionluvussa syytettyinä seisovat sydämettömät sedät.

Lue lisää »
Michael B. Jordan ja Sylvester Stallone

Creed II

| 28.11.

Läski tummuu ja sydän turpoaa uuden sukupolven Rocky/Drago-revanssissa isien korkeammaksi kunniaksi.

Lue lisää »
Taron Egerton

Robin Hood

| 05.12.

Sherwoodin populistisankarin pointiton ja ponneton päivitys luokkapetturi-poikabändiläiseksi ryövää katsojan aikaa ja rahaa.

Lue lisää »

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

Saksanhirvet

Kosketuksissa

| DVD | 08.12.

Metafyysinen rakkaustarina teurastamossa ja unissa toisiaan etsivistä sieluista dominoi Berliinin elokuvajuhlia vuonna 2017.

Lue lisää »
Kurt Russell

The Christmas Chronicles

| Netflix | 10.12.

Ho ho ho ja hehkuviiniä pullo! Kurt Russellin valkoparta cowboy-ukki palauttaa uskon jouluun hyperglykeemisessä sesonkiseikkailussa.

Lue lisää »
Satu Silvo on Lumikungatar

Lumikuningatar

| DVD | 08.12.

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

Lue lisää »

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202