City Island

City Iland (2009)

| DVD
  • 3

Perheen ongelmia puidaan yllättävän toimivassa, lämminhenkisessä draamakomediassa.

Anton Vanha-Majamaa
julkaistu 2010-02-15 / päivitetty 15.02. klo 09:09

KUVA 3

Joyce (Julianna Margulies)
Joyce (Julianna Margulies) 

KUVA 2

Vince (Andy Garcia) ja Marlon
Vince (Andy Garcia) ja Marlon 

KUVA 1

Rizzon perhe
Rizzon perhe 

City Island

Ohjaus Raymond De Felitta
Näyttelijät Andy Garcia, Julianna Margulies, Steven Strait, Emily Mortimer, Alan Arkin
Maa Yhdysvallat
Pituus 99 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2009 CineSon Entertainment, Medici Entertainment, Lucky Monkey Pictures, Gremi Film Production ja Filmsmith Productions
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p00-5">00</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

City Island

Parhaasta lyhäristä (Bronx Cheers, 1990) Oscar-ehdokkuuden aikanaan saaneen Raymond De Felittan ohjaama City Island sijoittuu ohjaajan edellisten tavoin New Yorkiin, tällä kertaa City Island -nimiselle kalastaja-alueelle. Kyseessä on pintapuolin perinteinen perhedraama, jossa yhtälön jokainen tekijä on tavalla tai toisella viallinen. Pehmentävänä tekijänä on runsas, poikkeuksellisen toimiva huumori.

Perheen pää on Vince Rizzo (Andy Garcia), alueella koko ikänsä elänyt vanginvartija, joka sattumalta törmää sellikierroksella omaan poikaansa, Tonyyn (Steven Strait). Aikuisikään ehtinyt autovaras ei tunne isää, joka häippäsi ennen kuin tämä ehti syntyä. Syyllisyyden vaivaama Vince ottaa pojan kuitenkin huostaansa työsopimuksen varjolla.

Perheelleen mies ei hiiskahda jälkikasvustaan, kuten ei toisestakaan salaisuudesta: iltaisin Vince käy draamakurssilla ja haaveilee näyttelijän urasta. Kun mies kurssilla tutustuu salaperäiseen Mollyyn (Emily Mortimer), tuntuu onni kääntyvän: kutsu tulee pian uuden Scorsese-pätkän koekuvauksiin.

Salaisuuksia on perheen muillakin jäsenillä. Täysi-ikäinen tytär, Vivian (Dominik García-Lorido) tekee töitä stripparina maksaakseen opintonsa, jotka ovat keskeytyneet marihuanaselkkauksen myötä. Puberteettiinsa yltänyt Vince jr. (Ezra Miller) taas on orastava syöttäjä – poika saa nautintoa lihavien naisten syöttämisestä. Äiti Joyce (Julianna Margulies) täydentää ongelmasuoran lähentelemällä talon uutta asukkia, Tonya, kun ei osaa oikein olla sivistyneesti aviomiehensä kanssa.

Palaset ovat vastaavista perhekuvauksista tuttuja, mutta elokuvan lämminhenkisyys ja aitous tekevät siitä genressään mainitsemisen arvoisen. Dialogi on kautta linjan uskottavaa ja loistavat näyttelijät tuovat siihen välittömyyden tuntua ja luontevuutta. Kun Garcian hahmo toteaa vaimolleen tämän olevan “ilmaa jota hän hengittää”, on se muutakin kuin viittaus näyttelijän aiempaan elokuvarooliin. Se on elämässään valintoja, oikeita ja vääriä, tehneen miehen kömpelön anteeksipyytelevä rakkaudenosoitus.

Huolellisesti kerrotun City Islandin heikoin lenkki on sen lopetus, joka hiukan turhan siististi alleviivaa ongelmavyyhdin ratkaistuksi. Kun kertojanääni vielä barbeque-piknikin äärellä kiittää yläkerran herraa toisesta tilaisuudesta, on elokuvan taika vaarassa kadota. Pohja kuitenkin säilyy, kiitos laatunäyttelijöiden ja poikkeuksellisen toimivan huumorin.

DVD: FS Filmin julkaiseman DVD:n kuvaformaatti on anamorfinen 1.78:1-laajakuva ja ääniraitana kuullaan DD 5.1:ä. Molemmat ajavat asiansa, eikä huomautettavaa löydy.

Ei lisämateriaalia.

Teksti: © 2010 Anton Vanha-Majamaa

Seuraa meitä

PINNALLA

Mahershala Ali ja Viggo Mortensen

Green Book

| 18.01.

Hassu, siirappinen tie-elokuva rasismin voittamisesta ei ole erityisen hyvä konsepti.

Lue lisää »
Clint Eastwood

The Mule

| 15.01.

Uusi alku vai viimeinen suora? Menneen maailman haurastunut hortonomi vaihtaa vararikossa puutarhapuolelta huumehommiin.

Lue lisää »
Lily Franky ja Kairi Jyo

Shoplifters - perhesalaisuuksia

| 27.12.

Varasteleva perhe pysyy yhdessä – japanilainen löytöperhedraama rikoksesta ja rakkaudesta kukoistaa kutsuvassa kurjuudessa.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

Matthias Schoenaerts ja Léa Seydoux

Kursk

| 14.12.

Sukellusveneonnettomuuden uhreja ja omaisia muistavassa tuomionluvussa syytettyinä seisovat sydämettömät sedät.

Lue lisää »
Michael B. Jordan ja Sylvester Stallone

Creed II

| 28.11.

Läski tummuu ja sydän turpoaa uuden sukupolven Rocky/Drago-revanssissa isien korkeammaksi kunniaksi.

Lue lisää »
Taron Egerton

Robin Hood

| 05.12.

Sherwoodin populistisankarin pointiton ja ponneton päivitys luokkapetturi-poikabändiläiseksi ryövää katsojan aikaa ja rahaa.

Lue lisää »

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

Saksanhirvet

Kosketuksissa

| DVD | 08.12.

Metafyysinen rakkaustarina teurastamossa ja unissa toisiaan etsivistä sieluista dominoi Berliinin elokuvajuhlia vuonna 2017.

Lue lisää »
Kurt Russell

The Christmas Chronicles

| Netflix | 10.12.

Ho ho ho ja hehkuviiniä pullo! Kurt Russellin valkoparta cowboy-ukki palauttaa uskon jouluun hyperglykeemisessä sesonkiseikkailussa.

Lue lisää »
Satu Silvo on Lumikungatar

Lumikuningatar

| DVD | 08.12.

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

Lue lisää »

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202