City Island

City Iland (2009)

| DVD
  • 3

Perheen ongelmia puidaan yllättävän toimivassa, lämminhenkisessä draamakomediassa.

Anton Vanha-Majamaa
julkaistu 2010-02-15 / päivitetty 15.02. klo 09:09

KUVA 3

Joyce (Julianna Margulies)
Joyce (Julianna Margulies) 

KUVA 2

Vince (Andy Garcia) ja Marlon
Vince (Andy Garcia) ja Marlon 

KUVA 1

Rizzon perhe
Rizzon perhe 

City Island

Ohjaus Raymond De Felitta
Näyttelijät Andy Garcia, Julianna Margulies, Steven Strait, Emily Mortimer, Alan Arkin
Maa Yhdysvallat
Pituus 99 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2009 CineSon Entertainment, Medici Entertainment, Lucky Monkey Pictures, Gremi Film Production ja Filmsmith Productions
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p00-5">00</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

City Island

Parhaasta lyhäristä (Bronx Cheers, 1990) Oscar-ehdokkuuden aikanaan saaneen Raymond De Felittan ohjaama City Island sijoittuu ohjaajan edellisten tavoin New Yorkiin, tällä kertaa City Island -nimiselle kalastaja-alueelle. Kyseessä on pintapuolin perinteinen perhedraama, jossa yhtälön jokainen tekijä on tavalla tai toisella viallinen. Pehmentävänä tekijänä on runsas, poikkeuksellisen toimiva huumori.

Perheen pää on Vince Rizzo (Andy Garcia), alueella koko ikänsä elänyt vanginvartija, joka sattumalta törmää sellikierroksella omaan poikaansa, Tonyyn (Steven Strait). Aikuisikään ehtinyt autovaras ei tunne isää, joka häippäsi ennen kuin tämä ehti syntyä. Syyllisyyden vaivaama Vince ottaa pojan kuitenkin huostaansa työsopimuksen varjolla.

Perheelleen mies ei hiiskahda jälkikasvustaan, kuten ei toisestakaan salaisuudesta: iltaisin Vince käy draamakurssilla ja haaveilee näyttelijän urasta. Kun mies kurssilla tutustuu salaperäiseen Mollyyn (Emily Mortimer), tuntuu onni kääntyvän: kutsu tulee pian uuden Scorsese-pätkän koekuvauksiin.

Salaisuuksia on perheen muillakin jäsenillä. Täysi-ikäinen tytär, Vivian (Dominik García-Lorido) tekee töitä stripparina maksaakseen opintonsa, jotka ovat keskeytyneet marihuanaselkkauksen myötä. Puberteettiinsa yltänyt Vince jr. (Ezra Miller) taas on orastava syöttäjä – poika saa nautintoa lihavien naisten syöttämisestä. Äiti Joyce (Julianna Margulies) täydentää ongelmasuoran lähentelemällä talon uutta asukkia, Tonya, kun ei osaa oikein olla sivistyneesti aviomiehensä kanssa.

Palaset ovat vastaavista perhekuvauksista tuttuja, mutta elokuvan lämminhenkisyys ja aitous tekevät siitä genressään mainitsemisen arvoisen. Dialogi on kautta linjan uskottavaa ja loistavat näyttelijät tuovat siihen välittömyyden tuntua ja luontevuutta. Kun Garcian hahmo toteaa vaimolleen tämän olevan “ilmaa jota hän hengittää”, on se muutakin kuin viittaus näyttelijän aiempaan elokuvarooliin. Se on elämässään valintoja, oikeita ja vääriä, tehneen miehen kömpelön anteeksipyytelevä rakkaudenosoitus.

Huolellisesti kerrotun City Islandin heikoin lenkki on sen lopetus, joka hiukan turhan siististi alleviivaa ongelmavyyhdin ratkaistuksi. Kun kertojanääni vielä barbeque-piknikin äärellä kiittää yläkerran herraa toisesta tilaisuudesta, on elokuvan taika vaarassa kadota. Pohja kuitenkin säilyy, kiitos laatunäyttelijöiden ja poikkeuksellisen toimivan huumorin.

DVD: FS Filmin julkaiseman DVD:n kuvaformaatti on anamorfinen 1.78:1-laajakuva ja ääniraitana kuullaan DD 5.1:ä. Molemmat ajavat asiansa, eikä huomautettavaa löydy.

Ei lisämateriaalia.

Teksti: © 2010 Anton Vanha-Majamaa

Seuraa meitä

PINNALLA

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

Free Guy

| 10.08.

Kesän todellisessa yllättäjässä pelimies kyllästyy vähäpätöiseen sivurooliin.

Lue lisää »

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia

| 21.09.

Sokea ja sosiaalisesti eristynyt cinefiili rullaa oman elämänsä kasarisankarina hakemaan höttöisen hattaran sijaan aitoa läheisyyttä.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

The Ice Road

| 26.08.

Vaikka jää pettää rekkakuski-Neesonin rutiininomaisen toimintatrillerin alta, vihainen harmaakarhu ei osoita hiipumisen merkkejä.

Lue lisää »

Ole niin kiltti, älä rakasta häntä

| 03.09.

Säädyllisen siirappisessa murhenäytelmässä toimittaja löytää kiihkeästä romanssista kertovan kirjeen ja rakastuu.

Lue lisää »

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia

| 21.09.

Sokea ja sosiaalisesti eristynyt cinefiili rullaa oman elämänsä kasarisankarina hakemaan höttöisen hattaran sijaan aitoa läheisyyttä.

Lue lisää »

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

Caleb Landry Jones ja Henry Hughes

The Outpost Lue arvio »

Gerard Butler

Greenland Lue arvio »

Russell Crowe

Rattiraivo Lue arvio »

Gugu Mbatha-Raw ja Gemma Arterton

Kesämaa Lue arvio »

Devin France

Wendy Lue arvio »

Inja Zalta, Emilia Ares ja Ronen Rubinstein

Follow Me Lue arvio »

Josephine Langford ja Hero Fiennes Tiffin

After We Collided Lue arvio »

Ellen Hollman

Army of One Lue arvio »

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2021
ISSN 1798-7202