Broken English

Broken English (2007)

| DVD
  • 2

Rakastamisen sietämätön vaikeus ja oman identiteetin kokoaminen kolmikymppisen newyorkilaisen silmin.

Anton Vanha-Majamaa
julkaistu 2009-05-20 / päivitetty 07.08. klo 18:06

KUVA 4

Melvil Poupaud ja Parker Posey
Melvil Poupaud ja Parker Posey 

KUVA 3

Parker Posey ja Melvil Poupaud
Parker Posey ja Melvil Poupaud 

KUVA 2

Parker Posey ja Justin Theroux
Parker Posey ja Justin Theroux 

KUVA 1

Parker Posey ja Drea de Matteo
Parker Posey ja Drea de Matteo 

Broken English

Ohjaus Zoe Cassavetes
Näyttelijät Parker Posey, Melvil Poupaud, Drea de Matteo
Maa Yhdysvallat / Ranska / Japani
Pituus 95 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2007 HDNet Films, Backup Films, Phantom Film ja Vox3 Films
  • Kuva 3
  • Ääni 3
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p00-5">00</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Broken English

Nora (Parker Posey) on kolmikymppinen hotellissa työskentelevä sinkku, joka ikävuosien karttuessa on hiljalleen havahtumassa omaan yksinäisyyteensä. Paras ystävä Audrey (Drea de Matteo) on avioliitossa komean elokuvaohjaajan (Tim Guinee) kanssa, ja äitikin (Gena Rowlands) on löytänyt uuden rakkaan edesmenneen miehensä tilalle. Nora vaan ei onnistu löytämään sopivaa sulhokandidaattia, kun jännittävä filmitähti Nick Gablekin (Justin Theroux) paljastuu kaksinaamaiseksi petturiksi.

Tilanteeseen tulee kuitenkin muutos, kun Nora tutustuu ystävänsä kautta Julieniin (Melvil Poupaud), Ranskasta työn perässä Yhdysvaltoihin matkustaneeseen mieheen. Kupliva ja charmantti Julien on tuulahdus raikasta ilmaa, ja Nora huomaa tahtomattaankin lankeavansa tähän. Mutta miten antautua toiselle, jos ei vielä ole antautunut itselleenkään? Noran täytyy löytää itsestään usko rakkauteen ja ennen kaikkea omaan itseensä, ennen kuin hän voi sitoutua siihen, mitä hän on jo vuosikaudet tuloksetta metsästänyt.

Sundancen filmifestivaaleilla ensi-iltansa parisen vuotta sitten saanut Broken English on perustaltaan tuskastuttavan perinteinen tarina rakkaudesta ja itsensä löytämisestä. Pienin varoin toteutettu elokuva etenee flegmaattisesti eikä onnistu pitämään katsojan mielenkiintoa yllä. Käsikirjoituksesta puuttuvat koukut joilla napata katsoja mukaan, ja mm. Superman Returnsista ja The Eyesta tuttu Parker Posey on pääosassa täydellisen karismaton. Nelikymppinen Posey ei ole suuri luonnenäyttelijä, ja naisen häilyvä roolisuoritus syö päähahmon ympärille kietoutuvan tarinan tehoa.

Ohjausdebyyttinsä Men Make Women Crazy Theory -lyhärillään kahdeksan vuotta sitten tehnyt Zoe Cassavetes, legendaarisen John Cassavetesin tytär, voitti Broken Englishilla parhaan elokuvan palkinnon Philadelphian filmifestivaaleilla ja oli ehdolla Grand Jury Prizen saajaksi myös Sundancessa. Elokuva on palkintopuheista huolimatta persoonaton ja hengetön kuvaus identiteettikriisin keskellä painivasta naisesta, joka ei missään vaiheessa muutu hahmona mielenkiintoiseksi.

Ääniraidalla ranskalainen elektroduo Scratch Massive tekee kyllä loistavaa jälkeä, säestäen hidastempoista elokuvaa asiaankuuluvan laiskoilla biiteillä. Lopputekstien aikana kuullaan yhtyeen oiva cover-versio Marianne Faithfulin Broken English -kappaleesta.

DVD: FS Filmin julkaiseman DVD:n kuvaformaatti on anamorfinen 1.78:1 laajakuva, ja ääniraitana toimii Dolby Digital 5.1. Äänimaisemaltaan vähäeleinen elokuva ei ole suuri koetinkivi kotiteatterille, mutta ainakin musiikit toistuvat selkeästi ja kirkkaasti. Kuvanlaatu on myös erinomainen, eikä näkyvää kohinaa ole havaittavissa.

Mukana ei ole lainkaan lisämateriaalia.

Teksti: © 2009 Anton Vanha-Majamaa

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

Liam Neeson ja Laurence Fishburne

The Ice Road Lue arvio »

Shailene Woodley ja Callum Turner

Ole niin kiltti, älä rakasta häntä Lue arvio »

Samuli Jaskio ja Petri Poikolainen

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia Lue arvio »

Lashana Lynch ja Daniel Craig

007 No Time to Die Lue arvio »

Alséni Bathily ja Lyna Khoudri

Gagarine - Kiertoradalla Lue arvio »

Matt Damon

The Last Duel Lue arvio »

Seidi Haarla

Hytti nro 6 Lue arvio »

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2022
ISSN 1798-7202