Bratz Babyz The Movie

(2009)

| DVD
  • 2

Vauhdikas Bratz Babyz-seikkailu Cloen, Sashan, Jaden ja Yasminin johdolla.

Heta Kämäräinen
julkaistu 2009-08-02 / päivitetty 11.08. klo 22:10

KUVA 4

Ostarin superstevari
Ostarin superstevari 

KUVA 3

Pepi "petnappaajan" kynsissä
Pepi "petnappaajan" kynsissä 

KUVA 2

Ostoskeskuksen lapsiparkissa.
Ostoskeskuksen lapsiparkissa. 

KUVA 1

Bratz Babyz eli Yasmin, Sasha, Jade ja Cloe
Bratz Babyz eli Yasmin, Sasha, Jade ja Cloe 

Bratz Babyz The Movie

Ohjaus Davis Doi
Maa Yhdysvallat
Pituus 66 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2006 Fox Home video, MTV3 ja FS Film
  • Kuva 3
  • Ääni 3
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p00-5">00</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Bratz Babyz The Movie kertoo eräästä Bratz Babyzien päivästä. Babyzien aamu alkaa tavanomaisesti. Baby-Cloe, – Sasha, – Jade ja – Yasmin tekevät aamutoimet, joiden jälkeen heidät viedään ostoskeskuksen lapsiparkkiin päivähoitoon. Bratz Babyzien ystävillä Noralla ja Nitalla on mukanaan päivähoidossa Pepi-koira. Yllättäen Pepi karkaa ostoskeskuksen puolelle, ja se on pelastettava. Kun vielä vanhempi kiusankappale ”petnappaa” koiranpennun, tulevat tyttöjen apuun heidän hyvät ystävänsä Bratz Babyz. Koko Bratz-joukko karkaa ovelasti päivähoidosta ja jakaantuu kahdeksi ryhmäksi. Toisen ryhmän tehtävänä on yrittää saada kiusaaja ja pentu erilleen toisistaan, ja toisen kerätä kokoon pennusta vaaditut lunnaat. Seikkailu seuraa toistaan heidän sukeltaessa kolikkoja suihkulähteestä ja osallistuessa karaokekilpailuun. Mutta riittävätkö Bratz Babyz rahkeet pelastamaan Pepin pulasta vai jääkö koira ilkiön haltuun?

Heti elokuvan alussa esitellään päähenkilöt. Kello herättää nelikon kahdeksalta kunkin omassa kodissaan. Aamutoimien taustalla soi esittelylaulu Bratz Babyz. Tarinaa kuljetetaan eteenpäin kovin bratzmäiseen tyyliin. Bratz Babyzien tutit, vaatteet ja jopa lemmikit on stailattu kunkin Babyzin tyyliin sopiviksi. Bratz Babyzit eivät kuitenkaan meikkaa tai käy itsekseen ostoksilla kuten isommat Bratzit vaan lähinnä leikit ovat heidän päiviensä sisältö. Bratz Babyz The Movie onkin suunnattu ennenkaikkea vähän pienemmille lapsille.

Bratz Babyz The Movie on hyvin musiikkivetoinen elokuva. Tarinan lomassa on paljon lauluja, jotka tuovat ostariseikkailuun vauhdikkuutta. Elokuva on muilta osin dubattu, mutta laulut ovat alkuperäiskielellä. Tämä on aika erikoinen ratkaisu ottaen huomioon, että elokuvan pääkohderyhmä on alle kouluikäiset lapset. Musiikki elävöittää pelkästäänkin tapahtumia, mutta laulujen sisältö tuo tarinaan oleellista lisätietoa, joka varmasti kiinnostaisi myös nuorimpia katsojia.

Elokuvan sanoma on, että kiusaaminen on väärin ja ystävät ovat tärkeitä. Petnappaaja on lopulta ilkeä siksi, että hänellä ei ole omia ystäviä. Siksi hän joutuu hakemaan huomiota kyseenalaisilla tavoilla. Pienempien kiusaaminen ja heiltä varastaminen ei kuitenkaan johda ystävyyteen vaan kiusaaja jää aina lopulta yksin. Tämä ajatus ei kuitenkaan välity kovin vahvasti karkinvärisen ja -makuisen tarinan lomasta. Elokuvan tarina on myös kovin ennalta-arvattava.

Bratz Babyz The Movie saavuttaa keskinkertaisen tason. Elokuva viihdyttää kuitenkin varmasti Bratzien tosiystäviä. Elokuva sisältää vauhdikkaita hetkiä, jännittävää seikkailua, ystävyyden iloa ja suuren joukon isopäisiä pikku-Bratzeja. Mikä olisi sen ihanampaa.

DVD: FS Filmin kuvaformaatti on 4:3 Letterbox ja kuvasuhde 1.66:1. Ääniformaattina 2.0. Animaation kuvanlaatu on kohtuullinen, mutta ei erityisen tarkka. Puheen ja musiikin äänentasoerot ovat huomattavissa. Muutoin äänenlaatu on hyvää.

DVD:llä ei ole lisämateriaalia.

Teksti: © 2009 Heta Kämäräinen

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202