Boondock Saints, The 2

Boondock Saints, The II: All Saints Day (2009)

| Blu-ray
  • 3

Boondock Saintsin jatko-osassa MacManuksen veljekset palaavat USA:han jakamaan kristillistä oikeutta.

julkaistu 2010-03-15 / päivitetty 26.10. klo 18:06

KUVA 4

Norman Reedus ja Sean Patrick Flanery
Norman Reedus ja Sean Patrick Flanery 

KUVA 3

Totuus.
Totuus.  

KUVA 2

Sean Patrick Flanery, Billy Connolly, Norman Reedus ja Clifton Collins Jr.
Sean Patrick Flanery, Billy Connolly, Norman Reedus ja Clifton Collins Jr. 

KUVA 1

Norman Reedus ja Sean Patrick Flanery
Norman Reedus ja Sean Patrick Flanery 

Boondock Saints, The 2

Ohjaus Troy Duffy
Näyttelijät Sean Patrick Flanery, Norman Reedus, Billy Connolly, Clifton Collins Jr., Julie Benz, Peter Fonda, Willem Dafoe
Maa Yhdysvallat
Pituus 117 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2009: Stage 6 Films ja Sony Pictures Entertainment
  • Kuva 5
  • Ääni 5
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p5-5">5</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

Blu-ray

Boondock Saints 2: All Saints Day on verkkaisella aikataululla tehty jatko-osa Boondock Saints-nimiselle elokuvalle, jossa kaksi irlantilaisnuorukaista seikkailivat Bostonissa tappamassa rikollisia. Elokuva ei ollut välitön menestys julkaisuvuotenaan 1999, mutta saavutti DVD-puolella vähitellen kulttimaineen. Sen tasainen maineen kasvu antoi lopulta kylliksi syitä jatko-osan tekoon.

Boondock Saints oli musiikkivideomaisella tyylillä toteutettu räiskinnän ja läpänheiton mukiinmenevä avioliitto. Jatko-osassa kaikkea on enemmän, ja suurempi budjetti näkyy komeissa toimintakohtauksissa, joita on riittämiin. Kokonaisuutena elokuva on hauskaa räiskintäviihdettä, vaikka juonipuoli onkin melkoinen sillisalaatti – varsinkin jos et ole nähnyt ensimmäistä osaa muutamaan vuoteen.

Saints 2:n alussa tapaamme jälleen MacManuksen veljekset (Norman Reedus ja Sean Patrick Flanery), partaisina ja askeettisissa oloissa Irlannin takapajukossa. Kun he kuulevat, että Bostonissa tehty papin murha yritetään sälyttää heidän niskoilleen, he keräävät kamansa ja suuntaavat matkansa kohti USA:ta selvittämään todelliset tekijät ja motiivit tapahtuman takana. Pian paikalle saavuttuaan he huomaavat, että asia on luultua monimutkaisempi ja mysteerin juuret johtavat aina heidän isänsä (Bill Connolly) nuoruusvuosiin saakka.

Ohjaaja Troy Duffy, joka ohjasi myös ensimmäisen Saints-elokuvan, on sanonut asettaneensa itselleen kovat vaatimukset pyrkimällä nostamaan oman jatko-osansa sellaisten jatko-osien joukkoon kuin Terminator 2, Rocky 2 ja Kummisetä 2. Duffy on pyrkinyt ratkaisemaan kuuluisan jatko-osa-ongelman ottamalla mukaan kaikki ensimmäisen osan kiitellyt elementit ja lisäämällä volyymia tuntuvasti. Tuloksena on raju actionleffa, mutta tarina tuntuu hieman sotkuiselta. Sen siitä saa, kun yrittää sisällyttää mukaan kaikki edellisestä osasta tutut hahmot ja teemat, ja tuoda molempia lisää, syventää henkilöhahmoja ja heidän historiaansa.

Jatko-osan moraali on yhtä kyseenalainen kuin alkuperäisenkin: kun luetaan Raamattua ja on tatuoitu kärsivä Jeesus ja sanat “tasa-arvo” ja “oikeus” latinaksi nahkaan, voi tehdä mitä vaan ja se on coolia. Mitäpä tuosta. Se on sivuseikka, me kaikki tiedämme sen. Kuten Billy Connolly on sanonut, Boondock Saints on rock´n rollia, ja hyvä niin.

Hienoa elokuvan kannalta on se, että mukaan on saatu kaikki oleelliset näyttelijät ensimmäisestä elokuvasta. Mukana on jopa jokunen yllätys. Sokerina pohjalla on legendaarinen Henry Fonda, tosin rooli ei ole hänelle täydellinen.

Kaiken kaikkiaan Saints 2 toimittaa perille sen mitä siltä odottikin: tyyliteltyä toimintaa ja kevyttä läppää. Elokuvan alussa ensimmäisestä osasta tuttu Rocco (David Dello Rocco) toteaa, että on olemassa puhujia ja tekijöitä: tekijät saavat jotain aikaan, kaikki muu on paskaa. Tämä antaa aika hyvän lähtökohdan elokuvan katsomiselle.

Blu-ray: Sonyn Blu-ray-julkaisu on kaikin puolin huippuluokkaa. Kuvaformaattina on 2.35:1 teräväpiirtolaajakuva, jossa ei ole mitään moittimista. Ääniraitana on 5.1 DTS HD, joka on samoin sanalla sanoen täydellinen.

Lisämateriaaleja on huima määrä. Kommenttiraitoja löytyy kaksi: toisella ohjaaja Troy Duffy ja näyttelijät Reedus, Flanery ja Connolly puhuvat elokuvanteosta melko rennolla asenteella ja naureskelevat runsaasti. Toisella, hieman asiallisemmalla kommenttiraidalla on taas ohjaaja Duffy ja faneille mehukas yllärivieras.

Dokumentteja on suuri määrä ja niiden yhteiskesto on lähes kaksi tuntia, eli katsottavaa piisaa. Mukana on making of-dokumentti, Duffyn ja Connellyn juttutuokio hotellilla, näyttelijöiden haastatteluja, elokuvan aseisiin perehtyvä dokumentti ja lähes tunnin mittainen dokumentti, jossa seurataan elokuvantekijöitä comic con-messuilla.

Lisäksi levyllä on pari poistettua kohtausta (3 min.) ja kasa trailereita.

Teksti: © 2010 Antti Honkala

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

Liam Neeson ja Laurence Fishburne

The Ice Road Lue arvio »

Shailene Woodley ja Callum Turner

Ole niin kiltti, älä rakasta häntä Lue arvio »

Samuli Jaskio ja Petri Poikolainen

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia Lue arvio »

Lashana Lynch ja Daniel Craig

007 No Time to Die Lue arvio »

Alséni Bathily ja Lyna Khoudri

Gagarine - Kiertoradalla Lue arvio »

Matt Damon

The Last Duel Lue arvio »

Seidi Haarla

Hytti nro 6 Lue arvio »

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2022
ISSN 1798-7202