Bangkok Dangerous

Bangkok Dangerous (2008)

| DVD
  • 3

Nicolas Cage on tällä kertaa ihan vaan Joe, ilman sukunimeä tai taustaa ylipäätään. Joe on se heppu, jonka nimeä on turha etsiä keltaisilta sivuilta, mutta joka tilataan hätiin kun tarvitaan todellist…

Lasse Lepola
julkaistu 2009-03-01 / päivitetty 08.05. klo 21:09

KUVA 4

Nicolas Cage
Nicolas Cage 

KUVA 3

Charlie Yeung
Charlie Yeung 

KUVA 2

Nicolas Cage ja Shahkrit Yamnarm
Nicolas Cage ja Shahkrit Yamnarm 

KUVA 1

Nicolas Cage
Nicolas Cage 

Bangkok Dangerous

Ohjaus Oxide Pang Chun, Danny Pang
Näyttelijät Nicolas Cage, Shahkrit Yamnarm, Charlie Yeung, Panward Hemmanee
Maa Yhdysvallat
Pituus 99 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2008 Bangkok Dangerous, Blue Star Pictures, Initial Entertainment Group, International Production Company, Living Films, Saturn Films, Virtual Studios ja Nordisk Film
  • Kuva 3
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p1-5">1</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Nicolas Cage on monien roolien mies. Enää ei taida olla toimenkuvaa, jota Cage ei olisi valkokankaalla harjoittanut samoilla perusilmeillään. Cage on ollut ambulanssisuhari, poliisi, varas, huijari ja jopa aarteenmetsästäjä. Seuraava (vaikkei kovin luonnollinen) askel onkin sitten maailman menoa pohtiva palkkatappaja. Kyseessä on Pang veljesduon vuosikymmen takaperin ilmestyneen thaihittileffan jenkkirestaurointi.

Cage on tällä kertaa ihan vaan Joe, ilman sukunimeä tai taustaa ylipäätään. Joe on se heppu, jonka nimeä on turha etsiä keltaisilta sivuilta, mutta joka tilataan hätiin kun tarvitaan todellista ammattimiestä. Eikä mitä tahansa remonttireiskaa vaan kylmänviileää tappajaa. Joen palveluksia käyttävät etenkin venäläiset alamaailman keisarit, mutta sana raudanlujasta ammattilaisesta on kiirinyt nopeasti. Nyt tilausta olisi myös Bangkokin suunnalla.

Lopettamispäätöstä puntaroiva Joe hyväksyy neljästä iskusta koostuvan toimeksiannon, jota hän lähtee purkamaan tutuilla metodeillaan. Niihin kuuluvat aina paikallinen apuri, joka keikan päätteeksi olisi helppo päästää päiviltä. Tunteille ei Joen työvuorossa ole sijaa. Ehkä siksi lukuisten murhien arpeuttama Joe onkin yksinäisempi kuin koskaan. Bangkokissa päätös lopettamisesta vahvistuu. Ensimmäinen ennusmerkki on kun Joe ystävystyy apurinsa Kongin (Shahkrit Yamnarm) kanssa ja ottaa hänet oppipojakseen. Joe myös ihastuu paikalliseen farmaseutti Foniin (Charlie Yeung), jolle hän ei kuitenkaan henno kertoa todellista luonnettaan. Ensin Joen olisi suoritettava toimeksianto loppuun, mutta eri asia on, onnistuuko hän siltikään irtautumaan synkästä työstään. Ja annetaanko hänelle siihen mahdollisuuttakaan.

Onhan näitä hitman-rainoja (The Replacement Killers, Hitman, jne.) tullut nähtyä vino pino. Jokainen niistä liikuskelee tasan samojen ongelmien ympärillä. On työhönsä leipiintynyt pyssyttäjä, joka esitellään katsojalle sankarina ja jonka tunnontuskia sitten seuraillaan silmät kiiluen. Tokihan näin hienosta ammatista jossain vaiheessa pitäisi irtautuakin ja sehän on helpommin sanottu kuin tehty.

Ei liene lainkaan epäselvää, että juuri tämän juonikuvion seuraaminen tekee Bangkokin seikkailusta ennalta-arvattavan. Se ei ole kuitenkaan tärkeää, vaan keskeinen tuhannen bahtin kysymys kuuluu: tuoko Bangkok Dangerous (2008, Yhdysvallat) mitään oikeasti uutta kiikaritähtäimeen? Eipä juuri, vaan melkeinpä päinvastoin, sillä alkuperäisen Bangkokin keikan ideaan kuuromykästä pyssysankarista Cage ei lämmennyt. Tämäkin on täysin selvää, sillä täytyyhän miljoonapalkkiota nettoavan supertähden päästä heittämään omat repliikkinsä. Niinpä ennakkoon ainoa mielenkiintoinen aspekti poistettiin ja jäljelle jäivät Bangkokin markkinahumu ja haamun lailla laahustava, supersymppis Cage itse.

Jos laahustaa Cage pääosassa, niin samaa voi sanoa nykivästä tarinankerronnastakin. Välillä Cagen kertojanääni pohjustaa ammatin saloja pilkuntarkasti, jopa kyllästymiseen asti, ja seuraavassa hetkessä roimitaan luoteja vailla päätä tai häntää. Leffan sanoma tulee kuitenkin selväksi vähemmälläkin. Kyllähän tässä itsensä löytämisestä on kyse, ei siitä pääse yli eikä ympäri edes Cagen kyydittämänä.

Täysin epäkelvosta tekeleestä ei suinkaan ole kyse, vaan taustalla kytee potentiaalinen ”cagemainen” hiillos. Bangkokin viihdyttävän ahdistavat neonkulissit toimivat yllättävän hyvin ja Pangin veljeksethän taitavat toimintapuolen ihan kelvollisesti. Muutama visuaalisesti hieno kohtauskin on saatu synnytettyä. Leffan vaikein osa lieneekin jälleen kerran sulattaa Cagen tavaramerkki, imelä tekopyhä irvistys, yhdistettynä armottomaan sankari-imagoon. Jos tämä ei ole tuottanut ongelmia aiemmissa Cage pätkissä, niin ei Bangkok Dangerous mikään poikkeus ole. Kyllä tämän ihan kerran jos toisenkin läpi katselee.

Teksti © 2008 Lasse Lepola

Dvd: Nordisk Filmin DVD-julkaisu ei yllä sinne parhaimpaan päähän. Kuvasuhteella 1.85:1 esitettävän toimintatykityksen kuvanlaatu on huomattavan rakeinen. Kuvasta erottaa jopa isoja möykkyjä. Ääniraitana on hyväksi havaittu DD 5.1.

Extroja perusjulkaisu dvd:llä ei ole, eikä liioin alkuvalikkoa, mutta onneksi sentään muutama elokuvatrailleri löytyy.

Dvd teksti © 2009 Tuomo Keskinen

Seuraa meitä

PINNALLA

Russell Crowe

Rattiraivo

| Blu-ray | 02.01.

Perkele, että on Russell Crowella hermo pinnassa!

Lue lisää »
Gerard Butler

Greenland

| Blu-ray | 22.12.

Ihmiskuntaa moukaroiva komeetta kiteyttää tuhobuumin muodonpalautuksessa koronavuoden kriisikäytöksen.

Lue lisää »
Amit Rahav ja Shira Haas

Unorthodox - harvinaislaatuinen hasididraama erilaisesta nuoresta huomioi hienosti historian

| 09.06.

Epäortodoksinen eroko? Netflixin menora-menestyjä tutustuttaa vanhakantaiseen juutalaisuuteen, jonka vivahteissa viihtyisi pidempäänkin…

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

Russell Crowe

Rattiraivo

| Blu-ray | 02.01.

Perkele, että on Russell Crowella hermo pinnassa!

Lue lisää »
Gary Oldman ja Amanda Seyfried

Mank

| Netflix | 19.01.

Hullu ja masentunut Hollywood synnytti Citizen Kanen, jonka myyttinen auteur saa Fincheriltä isällisen avokämmenen.

Lue lisää »
Gugu Mbatha-Raw ja Gemma Arterton

Kesämaa

| Blu-ray | 04.02.

Kotoilun lämmin ja pehmeä kaima The Blitzin ajoilta maalaa miedon lesbosuhteen.

Lue lisää »

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2021
ISSN 1798-7202