Bang Bang olet kuollut

Bang Bang You're Dead (2002)

| DVD
  • 4

Trevor liittyy Trogs nimeä kantavan joukon mukaan, jotka päivittäin unelmoivat ampuvansa koulutoverinsa.

julkaistu 2009-02-20 / päivitetty 17.03. klo 14:02

KUVA 3

Bang Bang olet kuollut
Bang Bang olet kuollut 

KUVA 2

Bang Bang olet kuollut
Bang Bang olet kuollut 

KUVA 1

Bang Bang olet kuollut
Bang Bang olet kuollut 

Bang Bang olet kuollut

Ohjaus Guy Ferland
Näyttelijät Ben Foster, Tom Cavanagh, Jane McGregor, Randy Harrison
Maa Yhdysvallat, Kanada
Pituus 87 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2002 Every Guy Productions, Jersey Guys Productions, Legacy Filmworks ja Viacom Productions
  • Kuva 3
  • Ääni 3
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p1-5">1</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Trevor Adams (Ben Foster) on viime lukuvuonna tehnyt muuten toimivan pommin, mutta ilman räjähdeainetta, ja piilottanut sen jenkkifutisjoukkueen pukukoppiin. Jäätyään kiinni, ja jouduttuaan kesällä uusimaan luokkansa, hän palaa alkavalla vuosikurssilla kouluun. Vanhempien ja opettajien pelkäämä sekä oppilaiden kiusaama Trevor on koulussa ilman minkäänlaista ihmiskontaktia eikä kotonakaan paljon ymmärrystä heru. Hän kuljettaa mukanaan videokameraa kuvaten kaikki päivän tapahtumat. Päivän päätteeksi Trevor käy läpi kuvamateriaalinsa ja tekee niistä omaelämäkerrallisia dokumentteja.

Trevor liittyy Trogs -nimeä kantavan joukon mukaan. Trogsit ovat kiusattujen joukko jotka päivittäin unelmoivat toteuttavansa suunnitelman, jossa he ampuvat koulutoverinsa. Val Duncan (Thomas Cavanagh) roolittaa Trevorin päärooliin näytelmään nimeltä Bang Bang You’re Dead. Näytelmä kertoo kouluampujasta joka käy jälkeenpäin läpi tapahtunutta, ja siitäkös melkoinen meteli nousee. Kun Trogsit vielä myöhemmin päättävät toteuttaa unelmansa ja haluavat tuoda aseita kouluun ja ampua ruokalassa, on soppa valmis.

Bang Bang olet kuollut (2002 Yhdysvallat, Kanada) on Yhdysvaltoja vavisuttavien, ja nyt myös valitettavasti Suomessakin koettujen, kouluampumisten tekijöiden taustoista ja tuntemuksista kertova elokuva. Ja Trevorin koettelemuksia käydäänkin tarkoin läpi. Elokuva on saanut nimensä samannimisestä näytelmästä jonka voi ilmaiseksi lukea netissä ja ladata koulunäytelmää varten. Näytelmä onkin esitetty jo todella monessa koulussa ja harrastelijateatterissa. Myös elokuva päättyy kohtauksiin näytelmästä.

Ben Foster (Klo 15:10 lähtö Yumaan) tekee todella hyvän suorituksen masentuneena ja kiusattuna Trevor Adamssina. Thomas ”Tom” Cavanagh (tv-sarja Ed) vetää roolinsa mukiinmenevästi. Trevorin kiinnostuksen kohdetta esittävä söpöläinen Jane McGregor jää kuitenkin hieman mitäänsanomattomaksi.

Elokuva pyrkii herättämään katsojat ajattelemaan miltä kyseisestä henkilöstä tuntuu ja mitä hän joutuu kokemaan ennenkuin olemme valmiit tuomitsemaan hänet hulluksi. Kaikenkaikkiaan Bang bang olet kuollut on hyvä kuvaus siitä mitä kiusatun ja kuulumattomuuden tunteesta kärsivän ihmisen päässä liikkuu.

Teksti © 2008 Tomi Jokinen

Seuraa meitä

PINNALLA

Mahershala Ali ja Viggo Mortensen

Green Book

| 18.01.

Hassu, siirappinen tie-elokuva rasismin voittamisesta ei ole erityisen hyvä konsepti.

Lue lisää »
Clint Eastwood

The Mule

| 15.01.

Uusi alku vai viimeinen suora? Menneen maailman haurastunut hortonomi vaihtaa vararikossa puutarhapuolelta huumehommiin.

Lue lisää »
Lily Franky ja Kairi Jyo

Shoplifters - perhesalaisuuksia

| 27.12.

Varasteleva perhe pysyy yhdessä – japanilainen löytöperhedraama rikoksesta ja rakkaudesta kukoistaa kutsuvassa kurjuudessa.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

Matthias Schoenaerts ja Léa Seydoux

Kursk

| 14.12.

Sukellusveneonnettomuuden uhreja ja omaisia muistavassa tuomionluvussa syytettyinä seisovat sydämettömät sedät.

Lue lisää »
Michael B. Jordan ja Sylvester Stallone

Creed II

| 28.11.

Läski tummuu ja sydän turpoaa uuden sukupolven Rocky/Drago-revanssissa isien korkeammaksi kunniaksi.

Lue lisää »
Taron Egerton

Robin Hood

| 05.12.

Sherwoodin populistisankarin pointiton ja ponneton päivitys luokkapetturi-poikabändiläiseksi ryövää katsojan aikaa ja rahaa.

Lue lisää »

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

Saksanhirvet

Kosketuksissa

| DVD | 08.12.

Metafyysinen rakkaustarina teurastamossa ja unissa toisiaan etsivistä sieluista dominoi Berliinin elokuvajuhlia vuonna 2017.

Lue lisää »
Kurt Russell

The Christmas Chronicles

| Netflix | 10.12.

Ho ho ho ja hehkuviiniä pullo! Kurt Russellin valkoparta cowboy-ukki palauttaa uskon jouluun hyperglykeemisessä sesonkiseikkailussa.

Lue lisää »
Satu Silvo on Lumikungatar

Lumikuningatar

| DVD | 08.12.

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

Lue lisää »

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202