Bad Day to Go Fishing

Mal día para pescar (2009)

| DVD
  • 4

Pysäyttävän Alvaro Brechnerin esikoiselokuvan pääosassa nähdään suomalainen Jouko Ahola.

Heta Kämäräinen
julkaistu 2011-05-25 / päivitetty 01.06. klo 16:04

KUVA 4

César Troncoso
César Troncoso 

KUVA 3

Voimamiehen kuntoilua
Voimamiehen kuntoilua 

KUVA 2

Gary Piquer
Gary Piquer 

KUVA 1

Jouko Ahola
Jouko Ahola 

Bad Day to Go Fishing

Ohjaus Alvaro Brechner
Näyttelijät Gary Piquer, Jouko Ahola ja Antonella Costa
Maa Uruguay/Espanja
Pituus 110 min
Ikäraja 15 vuotta
Lisätietoja IMDb / Kuvien ©
  • Kuva 4
  • Ääni 3
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p1-5">1</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Bad Day to Go Fishing on tarina entisestä maailman vahvimmasta miehestä Jacob van Oppenista. Juan Carlos Onettin alkuperäisnovelliin perustuva elokuva on pysäyttävä kuvaus voimasta ja sen käytön rajoista.

Entinen maailman vahvin mies Jacob van Oppen (Jouko Ahola) ja hänen managerinsa “Prinssi” Orsini (Gary Piquer) ansaitsevat elantonsa järjestämällä painiotteluita ympäri Etelä-Amerikkaa. Santa Marian kaupungissa parivaljakko saa kuitenkin harvinaisen innokkaan vastaanoton ja painiotteluun etsitään Jacobille vastustajaa valtaisan mediamylläkän saattelemana. 1000 dollarin palkkio houkuttelee mestarin haastajia. Kepeäksi viihteeksi tarkoitetusta ottelusta kasvaa pian iso, jopa liian suuri, kala ongittavaksi.

Pääroolissa nähdään Jouko Ahola. Hän on myös reaalimaailmassa kahdesti Maailman vahvin mies -kisan voittanut hämeenlinnalainen. Hänen näyttelijänuransa alkoi vuonna 2001 Werner Herzogin elokuvassa Invincible.

Erityisiä näyttelijäntaitoja ei Oppenin roolissa vaadita. Vain raaka voimankäyttö ja tietynlainen haikeuden tunteen välittäminen ja menneen perään haikailu riittää, ja ne luonnistuvat Aholalta luonnostaan. Prinssi Orsinia näyttelee Gary Piquer, joka on varsin oiva valinta lipevän managerin rooliin. Hänen kauttaan ilmennetään hyvin lajin raadollisuutta niin fyysiseltä kuin henkiseltä puolelta.

Alvaro Brechnerin esikoiselokuvassa aika hidastuu ja välillä se onnistutaan jopa pysäyttämään. Kauniit still-kuvat rytmittävät tarinaa ja luovat sille uusia merkityksiä. Kuvaus on kautta linjan poikkeuksellisen kaunista katseltavaa ja se rikkoo perinteisiä kuvakerronnan lainalaisuuksia.

Elokuvassa käytetään vuolaasti sanoja, joilla ei ole merkitystä. Sanojen takaa paljastuu aluksi vain pinnalliselta vaikuttavan voimamittelön kuvaus, mutta lopulta tunteikas tarina.

DVD: Scanboxin julkaisu on teknisiltä ominaisuuksiltaan vaihteleva. Kuva (2.35:1 anamorfinen laajakuva) on kirkas ja värikylläinen. Äänen suhteen olisi sen sijaan paljon parannettavaa. Puheääni toistuu paikoitellen hyvin vaimeana ja erottuu selvästi muusta äänimaisemasta.

Levyllä on lisämateriaaleina ainoastaan trailerit elokuvista Get Low, Monsters, Dog Pound ja Animal Kingdom.

© 2011 Heta Kämäräinen

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202