Bad Boys

Bad Boys (1995)

| DVD
  • 3

Miamin etsiväkaksikolla Mike Lowreylla ja Marcus Burnettilla pitää kiirettä. Kaveruksilla on ruhtinaalliset 72 tuntia aikaa löytää poliisin varastosta nyysitty sadan miljoonan arvoinen heroiinilasti.

Lasse Lepola
julkaistu 2008-12-18 / päivitetty 11.06. klo 20:08

KUVA 3

Will Smith ja Martin Lawrence
Will Smith ja Martin Lawrence 

KUVA 2

Martin Lawrence, Will Smith ja Téa Leoni
Martin Lawrence, Will Smith ja Téa Leoni 

KUVA 1

Will Smith
Will Smith 

Bad Boys

Ohjaus Michael Bay
Näyttelijät Martin Lawrence, Will Smith, Téa Leoni, Theresa Randle, Joe Pantoliano, Marg Helgenberger, Nestor Serrano, Tchéky Karyo, Michael Imperioli
Maa Yhdysvallat
Pituus 118 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 1995 Don Simpson/Jerry Bruckheimer Films
  • Kuva 3
  • Ääni 3
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p2-5">2</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Miamin etsiväkaksikolla Mike Lowreylla (Martin Lawrence) ja Marcus Burnettilla (Will Smith) pitää kiirettä. Kaveruksilla on ruhtinaalliset 72 tuntia aikaa löytää poliisin varastosta nyysitty sadan miljoonan arvoinen heroiinilasti ja pelastaa poliisilaitoksensa maine. Jossain matkan varrella vaihdetaan pääkaksikon henkilöllisyyksiä, kuvaan ilmestyy Tea Leonin esittämä kaunis todistaja, läppää viskotaan suuntaan jos toiseen… ja sitä rataa.

Ymmärtääkseen miksi Bad Boys (1995 Yhdysvallat) on ylipäätään tehty, pitää mennä kultaiselle 80-luvulle, jolloin tuottajamoguli Jerry Bruckheimer loihti imperiuminsa tuottamalla muutaman kassamagneetin (Top Gun, Beverly Hillsin Kyttä 1-2) yhdessä ystävänsä Don Simpsonin kanssa. Näistä päivistä lähtien kaksikolla oli valtaa ja pätäkkää millä filmata. Onneksemme Bruckheimer ymmärsi uusien kykyjen päälle ja palkkasi mainos- ja musiikkivideota väännelleen Michael Bayn muokkaamaan jo kertaalleen hyllytettyä (!) Bad Boys -elokuvaa uuteen uskoon. Loppu onkin sitten historiaa.

Bad Boysia purkitettiin siis ”vaikeuksien kautta voittoon”. Ensimmäinen onnistuminen oli löytää koomikko Martin Lawrence yhteen toisen lupaavan kyvyn, Will Smithin, kanssa. Tämän jälkeen poikien annettiin improvisoida puuttuvat käsikirjoituspalaset ja keltanokka Bay yritti parhaansa mukaan pitää sillisalaatin kasassa. Hommaa ei helpottanut se, että Bruckheimer-Simpson -kaksikko käänsi mielenkiintonsa samaan aikaan tekeillä olleeseen Purppuravyöhykkeeseen. Bay oli omillaan, mutta päätti näyttää mihin pystyi. Lopputulos ei ole ollenkaan niin huono kuin luulisi. Siinä sivussa Bay kehitteli tavaramerkkinsä, alaviistosta kasvoille hyppäävän kamerazoomauksen.

Käytännössä Bad Boys on täysin Michael Bayn työtodistus Bruckheimerille, jossa juoni korvataan toiminnalla ja hyvillä herjoilla. Leffan teko löi leiville kun katsoo Bayn portfoliota tänä päivänä. Bad Boys on erittäin mukavaa perjantai-illan hömppää: Taustalla soi ”whatcha gonna do” ja aivot saavat huilia.

teksti: © 2006 Lasse Lepola

Seuraa meitä

PINNALLA

Mahershala Ali ja Viggo Mortensen

Green Book

| 18.01.

Hassu, siirappinen tie-elokuva rasismin voittamisesta ei ole erityisen hyvä konsepti.

Lue lisää »
Clint Eastwood

The Mule

| 15.01.

Uusi alku vai viimeinen suora? Menneen maailman haurastunut hortonomi vaihtaa vararikossa puutarhapuolelta huumehommiin.

Lue lisää »
Lily Franky ja Kairi Jyo

Shoplifters - perhesalaisuuksia

| 27.12.

Varasteleva perhe pysyy yhdessä – japanilainen löytöperhedraama rikoksesta ja rakkaudesta kukoistaa kutsuvassa kurjuudessa.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

Matthias Schoenaerts ja Léa Seydoux

Kursk

| 14.12.

Sukellusveneonnettomuuden uhreja ja omaisia muistavassa tuomionluvussa syytettyinä seisovat sydämettömät sedät.

Lue lisää »
Michael B. Jordan ja Sylvester Stallone

Creed II

| 28.11.

Läski tummuu ja sydän turpoaa uuden sukupolven Rocky/Drago-revanssissa isien korkeammaksi kunniaksi.

Lue lisää »
Taron Egerton

Robin Hood

| 05.12.

Sherwoodin populistisankarin pointiton ja ponneton päivitys luokkapetturi-poikabändiläiseksi ryövää katsojan aikaa ja rahaa.

Lue lisää »

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

Saksanhirvet

Kosketuksissa

| DVD | 08.12.

Metafyysinen rakkaustarina teurastamossa ja unissa toisiaan etsivistä sieluista dominoi Berliinin elokuvajuhlia vuonna 2017.

Lue lisää »
Kurt Russell

The Christmas Chronicles

| Netflix | 10.12.

Ho ho ho ja hehkuviiniä pullo! Kurt Russellin valkoparta cowboy-ukki palauttaa uskon jouluun hyperglykeemisessä sesonkiseikkailussa.

Lue lisää »
Satu Silvo on Lumikungatar

Lumikuningatar

| DVD | 08.12.

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

Lue lisää »

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202