Another Gay Movie

Another Gay Movie (2006)

| DVD
  • 1

He asettavat itselleen tavoitteen menettää poikuus ennen kesän loppua. Kyse ei ole perinteisestä heteroseksistä, sillä..

Nanna Yli-Hukka
julkaistu 2009-01-25 / päivitetty 27.10. klo 18:06

KUVA 4

Michael Carbonaro
Michael Carbonaro 

KUVA 3

Jonathan Chase, Mitch Morris
Jonathan Chase, Mitch Morris 

KUVA 2

Graham Norton
Graham Norton 

KUVA 1

Jonathan Chase, Mitch Morris, Michael Carbonaro, Jonah Blechman
Jonathan Chase, Mitch Morris, Michael Carbonaro, Jonah Blechman 

Another Gay Movie

Ohjaus Todd Stephens
Näyttelijät Jonah Blechmann, Michael Carbonaro, Jonathan Chase, Mitc Morris
Maa Yhdysvallat
Pituus 92 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © TLA Releasing, Velvet Films, Luna Pictures, Piloton Entertainment
  • Kuva 3
  • Ääni 3
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p0-5">0</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Another Gay Movie

Todd Stephensin tuottama ja ohjaama Another Gay Movie on homokulttuuria parodioiva kertomus kaveruksista aikuisuuden kynnyksellä. Andy (Michael Carbonaro), Jarod (Jonathan Chase), Nico (Jonah Blechman) ja Griff (Mitch Morris) ovat lukionsa päättänyt nelikko, joiden hormonit hyrräävät ja mielessä pyörii alituiseen seksi. He asettavat itselleen tavoitteen menettää poikuus ennen kesän loppua. Kyse ei ole perinteisestä heteroseksistä, sillä nelikko etsii saman sukupuolen kanssa jaettavaa kokemusta. “Ison A:n” etsiminen voi alkaa!

Another Gay Movie on pitkälti rakennettu vuonna 1999 ilmestyneen American Pien muottiin. Sinällään hauska idea, että siitä on tehty homoversio. Voidaan jopa olettaa, että meno on hervotonta ja vatsalihakset ovat koetuksilla. Valitettavasti tämä jää olettamukseksi. Juonikuvio toistuu täysin samanlaisena, eikä anna mitään uutta. Elokuvassa nähdään muun muassa pääosanesittäjän laatuaikakohtaus itsensä kanssa vanhempien rynnätessä sisään ja yllättäessä, tuttua on myös isän seksuaalivalistus pojalleen puhumattakaan siitä kuuluisasta omenapiirakka-kohtauksesta. Se mikä oli hauskaa American Piessa, ei vain toimi Another Gay Moviesissa. Lyhyestä virsi kaunis, ainakin naurun suhteen.

Katsoja tutustutetaan homokulttuurin pariin perinteikkäiden stereotypioiden voimin 92 minuutin ajan. Vaikka kyseessä on komedia, se ei kuitenkaan sovellu kaikista siveimmille ihmisille. Elokuva on kaikin puolin härski, pääosassa onkin seksi, kirosanat ja pervoilu. On strippausta, seksivälineitä, alastomia vartaloita, puhutaan fetisseistä ja nähdään myös akteja, tosin komiikalla höystettynä. Homopornosta ei ole kyse, vaikka elokuva näyttääkin hyvin suurieleisesti kaiken aina makuukammarikäyttäytymisestä lähtien. Tosin tästä genrestä ei kyllä jäädä kovinkaan kauas.

Hyvin minimalistisella budjetilla tehty elokuva näyttää kaikin puolin juuri hyvin minimalistisen budjetin elokuvalta. Näyttelijätyöskentely on amatöörimäistä ja dialogi tökkii, vuorosanat eivät tunnu sopivan näyttelijöiden suihin. Vaikka elokuva on surkea, löytyy siitä kuitenkin positiivistakin sanottavaa: värimaailmaan ja taustalla soivaan musiikkiin on satsattu kaikessa kliseydessään.

Another Gay Movie on homoin elokuva ikinä, positiivisella tavalla. Se on täynnä ylilyöntejä, mutta tällaisten stereotypioitten suma tuskin tuottaa kenellekään mielipahaa. Hienoa on se, että homoseksuaalisuus ei ole tabu, ja että sille voidaan nauraa. Toinen asia on sitten, ketä tämä elokuva naurattaa. Suurin kysymys kuitenkin lienee se, että miksi se on ylipäätänsä tehty. Tätä ilmankin oltaisiin hyvin pärjätty.

DVD: Future Filmin julkaisema elokuva esitetään 1.78:1 anamorfisella laajakuvaformaatilla. Kuva on selkeä ja värit kirkkaat. Äänipuolella valittavana on Dolby Digital Stereo. Lisämateriaalia levyltä ei valitettavasti löydy.

Teksti © 2009 Nanna Yli-Hukka

Seuraa meitä

PINNALLA

Mahershala Ali ja Viggo Mortensen

Green Book

| 18.01.

Hassu, siirappinen tie-elokuva rasismin voittamisesta ei ole erityisen hyvä konsepti.

Lue lisää »
Clint Eastwood

The Mule

| 15.01.

Uusi alku vai viimeinen suora? Menneen maailman haurastunut hortonomi vaihtaa vararikossa puutarhapuolelta huumehommiin.

Lue lisää »
Lily Franky ja Kairi Jyo

Shoplifters - perhesalaisuuksia

| 27.12.

Varasteleva perhe pysyy yhdessä – japanilainen löytöperhedraama rikoksesta ja rakkaudesta kukoistaa kutsuvassa kurjuudessa.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

Matthias Schoenaerts ja Léa Seydoux

Kursk

| 14.12.

Sukellusveneonnettomuuden uhreja ja omaisia muistavassa tuomionluvussa syytettyinä seisovat sydämettömät sedät.

Lue lisää »
Michael B. Jordan ja Sylvester Stallone

Creed II

| 28.11.

Läski tummuu ja sydän turpoaa uuden sukupolven Rocky/Drago-revanssissa isien korkeammaksi kunniaksi.

Lue lisää »
Taron Egerton

Robin Hood

| 05.12.

Sherwoodin populistisankarin pointiton ja ponneton päivitys luokkapetturi-poikabändiläiseksi ryövää katsojan aikaa ja rahaa.

Lue lisää »

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

Saksanhirvet

Kosketuksissa

| DVD | 08.12.

Metafyysinen rakkaustarina teurastamossa ja unissa toisiaan etsivistä sieluista dominoi Berliinin elokuvajuhlia vuonna 2017.

Lue lisää »
Kurt Russell

The Christmas Chronicles

| Netflix | 10.12.

Ho ho ho ja hehkuviiniä pullo! Kurt Russellin valkoparta cowboy-ukki palauttaa uskon jouluun hyperglykeemisessä sesonkiseikkailussa.

Lue lisää »
Satu Silvo on Lumikungatar

Lumikuningatar

| DVD | 08.12.

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

Lue lisää »

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202