Another Gay Movie

Another Gay Movie (2006)

| DVD
  • 1

He asettavat itselleen tavoitteen menettää poikuus ennen kesän loppua. Kyse ei ole perinteisestä heteroseksistä, sillä..

Nanna Yli-Hukka
julkaistu 2009-01-25 / päivitetty 27.10. klo 18:06

KUVA 4

Michael Carbonaro
Michael Carbonaro 

KUVA 3

Jonathan Chase, Mitch Morris
Jonathan Chase, Mitch Morris 

KUVA 2

Graham Norton
Graham Norton 

KUVA 1

Jonathan Chase, Mitch Morris, Michael Carbonaro, Jonah Blechman
Jonathan Chase, Mitch Morris, Michael Carbonaro, Jonah Blechman 

Another Gay Movie

Ohjaus Todd Stephens
Näyttelijät Jonah Blechmann, Michael Carbonaro, Jonathan Chase, Mitc Morris
Maa Yhdysvallat
Pituus 92 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © TLA Releasing, Velvet Films, Luna Pictures, Piloton Entertainment
  • Kuva 3
  • Ääni 3
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p0-5">0</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Another Gay Movie

Todd Stephensin tuottama ja ohjaama Another Gay Movie on homokulttuuria parodioiva kertomus kaveruksista aikuisuuden kynnyksellä. Andy (Michael Carbonaro), Jarod (Jonathan Chase), Nico (Jonah Blechman) ja Griff (Mitch Morris) ovat lukionsa päättänyt nelikko, joiden hormonit hyrräävät ja mielessä pyörii alituiseen seksi. He asettavat itselleen tavoitteen menettää poikuus ennen kesän loppua. Kyse ei ole perinteisestä heteroseksistä, sillä nelikko etsii saman sukupuolen kanssa jaettavaa kokemusta. “Ison A:n” etsiminen voi alkaa!

Another Gay Movie on pitkälti rakennettu vuonna 1999 ilmestyneen American Pien muottiin. Sinällään hauska idea, että siitä on tehty homoversio. Voidaan jopa olettaa, että meno on hervotonta ja vatsalihakset ovat koetuksilla. Valitettavasti tämä jää olettamukseksi. Juonikuvio toistuu täysin samanlaisena, eikä anna mitään uutta. Elokuvassa nähdään muun muassa pääosanesittäjän laatuaikakohtaus itsensä kanssa vanhempien rynnätessä sisään ja yllättäessä, tuttua on myös isän seksuaalivalistus pojalleen puhumattakaan siitä kuuluisasta omenapiirakka-kohtauksesta. Se mikä oli hauskaa American Piessa, ei vain toimi Another Gay Moviesissa. Lyhyestä virsi kaunis, ainakin naurun suhteen.

Katsoja tutustutetaan homokulttuurin pariin perinteikkäiden stereotypioiden voimin 92 minuutin ajan. Vaikka kyseessä on komedia, se ei kuitenkaan sovellu kaikista siveimmille ihmisille. Elokuva on kaikin puolin härski, pääosassa onkin seksi, kirosanat ja pervoilu. On strippausta, seksivälineitä, alastomia vartaloita, puhutaan fetisseistä ja nähdään myös akteja, tosin komiikalla höystettynä. Homopornosta ei ole kyse, vaikka elokuva näyttääkin hyvin suurieleisesti kaiken aina makuukammarikäyttäytymisestä lähtien. Tosin tästä genrestä ei kyllä jäädä kovinkaan kauas.

Hyvin minimalistisella budjetilla tehty elokuva näyttää kaikin puolin juuri hyvin minimalistisen budjetin elokuvalta. Näyttelijätyöskentely on amatöörimäistä ja dialogi tökkii, vuorosanat eivät tunnu sopivan näyttelijöiden suihin. Vaikka elokuva on surkea, löytyy siitä kuitenkin positiivistakin sanottavaa: värimaailmaan ja taustalla soivaan musiikkiin on satsattu kaikessa kliseydessään.

Another Gay Movie on homoin elokuva ikinä, positiivisella tavalla. Se on täynnä ylilyöntejä, mutta tällaisten stereotypioitten suma tuskin tuottaa kenellekään mielipahaa. Hienoa on se, että homoseksuaalisuus ei ole tabu, ja että sille voidaan nauraa. Toinen asia on sitten, ketä tämä elokuva naurattaa. Suurin kysymys kuitenkin lienee se, että miksi se on ylipäätänsä tehty. Tätä ilmankin oltaisiin hyvin pärjätty.

DVD: Future Filmin julkaisema elokuva esitetään 1.78:1 anamorfisella laajakuvaformaatilla. Kuva on selkeä ja värit kirkkaat. Äänipuolella valittavana on Dolby Digital Stereo. Lisämateriaalia levyltä ei valitettavasti löydy.

Teksti © 2009 Nanna Yli-Hukka

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

Liam Neeson ja Laurence Fishburne

The Ice Road Lue arvio »

Shailene Woodley ja Callum Turner

Ole niin kiltti, älä rakasta häntä Lue arvio »

Samuli Jaskio ja Petri Poikolainen

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia Lue arvio »

Lashana Lynch ja Daniel Craig

007 No Time to Die Lue arvio »

Alséni Bathily ja Lyna Khoudri

Gagarine - Kiertoradalla Lue arvio »

Matt Damon

The Last Duel Lue arvio »

Seidi Haarla

Hytti nro 6 Lue arvio »

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2022
ISSN 1798-7202