André Wickström - Ensimmäinen jäähyväiskeikka

André Wickström - Ensimmäinen jäähyväiskeikka (2006)

| DVD
  • 3

André Wickström istuskelee tuoreen DVD:nsä kannessa tyylikkäästi pukeutuneena ja piippu suussa. Kannesta välittyy pakostakin mielikuva ranskalaisesta koomikosta Jaques Tatista ja tämän monsiour Hulot…

julkaistu 2009-02-19 / päivitetty 14.08. klo 14:02

KUVA 1

André Wickström
André Wickström 

André Wickström - Ensimmäinen jäähyväiskeikka

Ohjaus Lauri Nurkse
Näyttelijät André Wickström
Maa Suomi
Pituus 84 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2006 Nordisk Film
  • Kuva 3
  • Ääni 3
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p2-5">2</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

André Wickström istuskelee DVD:nsä kannessa tyylikkäästi pukeutuneena ja piippu suussa. Kannesta välittyy pakostakin mielikuva ranskalaisesta koomikosta Jaques Tatista ja tämän monsiour Hulot –hahmostaan.

Samoin kuin Hulot, Wickström on erinomainen tarkkailija ja suomenruotsalaisella Wickströmillä on mahdollisuus tarkkailla molempia osapuolia – suomalaisia ja ruotsalaisia. Vastakkainasettelun lisäksi miehen Ensimmäinen jäähyväiskeikka (2006 Suomi) käsittää melko erilaisia aiheita. Wickström risteilee löyhästi yhteen nivottuna naapurien ärsyttämisestä ja klamydiasta, dildoihin ja Tony Halmeeseen.

Ensimmäisessä jäähyväiskeikassaan Wickström on halunnut tallentaa osioita ja vitsejä menneiltä vuosilta, joita ei tule oikeastaan enää käytettyä. Tuloksena syntyi Studio Pasilassa nauhoitettu DVD–taltiointi. Taltioinnin on ohjannut ohjaaja, näyttelijä Lauri Nurkse, joka ei valitettavasti ole saanut kovinkaan persoonallista leimaa taltiointiin. Pääosassa on tietenkin itse esitys, mutta jotain olisi tarvinnut lisäksi. Kenties väliosioiden lisääminen jaksottamaan settiä, joka Wickströmin omastakin mielestä oli hieman hajanainen, niin kokonaisuus olisi ollut jo parempi. Nyt yleisvaikutelmaksi jää enemmän kameralle puhuminen, jonka seurauksena kestää hieman aikansa päästä juttuun mukaan. Suurin osa vitseistä tosin toimii ja se on pääasia.

Omimmillaan Wickström on kansainvälisissä jutuissa ja yllättävästi jopa englanninkielisissä pätkissä. Wickströmin havainnot esimerkiksi Tanskan kielestä ja suomalaisten ja ruotsalaisten eroista osuvat melko nappiin. Parhaimmillaan hän on kuitenkin kuvitteellisessa Oscar–puheessaan, jossa hän kiteyttää tankeroenglanniksi kaiken oleellisen Suomesta ulkopuolisen silmin katsottuna. Täydellinen havannoitsija kuten koomikon kuuluukin olla.

teksti: © 2006 Otto Kylmälä

Seuraa meitä

PINNALLA

Mahershala Ali ja Viggo Mortensen

Green Book

| 18.01.

Hassu, siirappinen tie-elokuva rasismin voittamisesta ei ole erityisen hyvä konsepti.

Lue lisää »
Clint Eastwood

The Mule

| 15.01.

Uusi alku vai viimeinen suora? Menneen maailman haurastunut hortonomi vaihtaa vararikossa puutarhapuolelta huumehommiin.

Lue lisää »
Lily Franky ja Kairi Jyo

Shoplifters - perhesalaisuuksia

| 27.12.

Varasteleva perhe pysyy yhdessä – japanilainen löytöperhedraama rikoksesta ja rakkaudesta kukoistaa kutsuvassa kurjuudessa.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

Matthias Schoenaerts ja Léa Seydoux

Kursk

| 14.12.

Sukellusveneonnettomuuden uhreja ja omaisia muistavassa tuomionluvussa syytettyinä seisovat sydämettömät sedät.

Lue lisää »
Michael B. Jordan ja Sylvester Stallone

Creed II

| 28.11.

Läski tummuu ja sydän turpoaa uuden sukupolven Rocky/Drago-revanssissa isien korkeammaksi kunniaksi.

Lue lisää »
Taron Egerton

Robin Hood

| 05.12.

Sherwoodin populistisankarin pointiton ja ponneton päivitys luokkapetturi-poikabändiläiseksi ryövää katsojan aikaa ja rahaa.

Lue lisää »

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

Saksanhirvet

Kosketuksissa

| DVD | 08.12.

Metafyysinen rakkaustarina teurastamossa ja unissa toisiaan etsivistä sieluista dominoi Berliinin elokuvajuhlia vuonna 2017.

Lue lisää »
Kurt Russell

The Christmas Chronicles

| Netflix | 10.12.

Ho ho ho ja hehkuviiniä pullo! Kurt Russellin valkoparta cowboy-ukki palauttaa uskon jouluun hyperglykeemisessä sesonkiseikkailussa.

Lue lisää »
Satu Silvo on Lumikungatar

Lumikuningatar

| DVD | 08.12.

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

Lue lisää »

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202