All about Steve

(2009)

| DVD
  • 2

Sandra Bullockin ja Bradley Cooperin tähdittämä komedia sokkotreffeistä, jotka menevät pieleen.

Heta Kämäräinen
julkaistu 2010-04-19 / päivitetty 27.10. klo 18:06

KUVA 3

Thomas Haden Church, Sandra Bullock ja Bradley Cooper.
Thomas Haden Church, Sandra Bullock ja Bradley Cooper. 

KUVA 2

Sanaristikoiden esittelyä päätoimittajalle
Sanaristikoiden esittelyä päätoimittajalle 

KUVA 1

Sandra Bullock ja Bradley Cooper
Sandra Bullock ja Bradley Cooper 

All about Steve

Ohjaus Phil Traill
Näyttelijät Sandra Bullock, Thomas Haden Church ja Bradley Cooper
Maa Yhdysvallat
Pituus 95 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2009 Films, Fox 2000 Pictures, Radar Pictures ja FS Film.
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p1-5">1</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Phil Traillin ohjaama All about Steve on komedia sokkotreffeistä, jotka menevät hilpeästi pieleen. Elokuvaa tähdittävät Sandra Bullock (Odottamaton ehdotus, 2009) ja Bradley Cooper (Kauhea kankkunen, 2009).

Mary Horowitz (Bullock) tekee työkseen sanaristikoita paikalliseen lehteen. Työ ei elätä, joten Mary joutuu asumaan edelleen vanhempiensa luona. Hänellä ei ole juurikaan ystäviä eikä sosiaalista elämää. Maryn huolestuneet vanhemmat järjestävät tyttärelleen sokkotreffit ystäväperheensä pojan, Steven (Cooper), kanssa. Komearaaminen Steve työskentelee uutiskuvaajana, ja Mary rakastuu häneen ensi silmäyksellä. Tunne on kuitenkin valitettavan yksipuolinen eikä epäsosiaalinen Mary osaa tulkita Steven torjuntaa. Sen sijaan hän vaan päättää lähteä seuraamaan Steven uutisryhmää ja aikoo saada hänet omakseen keinoja kaihtamatta. Samalla joutuu keskelle mediasirkusta.

Elokuvan käsikirjoittaja Kim Barker on halunnut nostaa tarinassa esille “sen oikean” löytämisen vaikeutta. Vaikka kuinka itse rakastuisi, vastapuolta ei voi pakottaa tuntemaan samoin. Elokuvan tarina ei valitettavasti kanna kovinkaan hyvin tätä ajatusta vaan jättää sen pinnallisen liihottelun tasolle.

Sandra Bullock palkittiin Maryn roolista surkeimman näyttelijättären palkinnolla Razziella maaliskuussa. Tämän palkinnon hän sai ansaitusti, sillä hän ei näyttele kovin onnistuneesti heikkoitsetuntoista ja epäsosiaalista naista. Bullock voi kylläkin kiittää palkinnosta myös elokuvan käsikirjoittajaa, joka on tehnyt elokuvan kaikista henkilöhahmoista paperinohuita. Bullock on siitä erikoinen näyttelijätär, että hän sai saman vuoden aikana sekä Razzien että Oscar-palkinnon (Elämä pelissä, 2009) pääosarooleistaan. Melkoinen saavutus sekin.

Kaiken kaikkiaan All about Steve on sävyltään hyvin kepeä. Se on helpon hyväntuulinen ja on siihen onnistuttu ujuttamaan pari hauskaa hetkeäkin. Elokuva on nappivalinta romanttisten komedioiden suurkuluttajalle, joka haluaa ennalta-arvata tarinan kulun eikä kaipaakaan tarinalta syvempiä merkityksiä.

DVD: FS Filmin DVD-julkaisun kuvan- ja äänenlaatu on hyvätasoista. Kuvaformaattina on 1.85:1 anamorfinen laajakuva. Ääniraitana DD 5.1. DVD:n ääni- ja kuvavalikoissa on ansiokkaasti otettu huomioon myös näkö- ja kuulorajoitteiset katsojat. Elokuvaan voi valita tapahtumien kuvailutulkkauksen englanniksi tai kuulorajoitteisille tarkoitetun ääniraidan. Nämä valinnat ovat valitettavasti mahdollisia vain englanniksi.

DVD:n lisämateriaaleina on ainoastaan viisi elokuvasta poistettua kohtausta, joiden yhteiskesto on vajaat kymmenen minuuttia. On hyvä, että kohtaukset on jätetty pois elokuvasta, sillä ne olisivat vain alleviivanneet liiaksi jo nähtyjä tapahtumia.

Teksti: © 2010 Heta Kämäräinen

Seuraa meitä

PINNALLA

Mahershala Ali ja Viggo Mortensen

Green Book

| 18.01.

Hassu, siirappinen tie-elokuva rasismin voittamisesta ei ole erityisen hyvä konsepti.

Lue lisää »
Clint Eastwood

The Mule

| 15.01.

Uusi alku vai viimeinen suora? Menneen maailman haurastunut hortonomi vaihtaa vararikossa puutarhapuolelta huumehommiin.

Lue lisää »
Lily Franky ja Kairi Jyo

Shoplifters - perhesalaisuuksia

| 27.12.

Varasteleva perhe pysyy yhdessä – japanilainen löytöperhedraama rikoksesta ja rakkaudesta kukoistaa kutsuvassa kurjuudessa.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

Matthias Schoenaerts ja Léa Seydoux

Kursk

| 14.12.

Sukellusveneonnettomuuden uhreja ja omaisia muistavassa tuomionluvussa syytettyinä seisovat sydämettömät sedät.

Lue lisää »
Michael B. Jordan ja Sylvester Stallone

Creed II

| 28.11.

Läski tummuu ja sydän turpoaa uuden sukupolven Rocky/Drago-revanssissa isien korkeammaksi kunniaksi.

Lue lisää »
Taron Egerton

Robin Hood

| 05.12.

Sherwoodin populistisankarin pointiton ja ponneton päivitys luokkapetturi-poikabändiläiseksi ryövää katsojan aikaa ja rahaa.

Lue lisää »

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

Saksanhirvet

Kosketuksissa

| DVD | 08.12.

Metafyysinen rakkaustarina teurastamossa ja unissa toisiaan etsivistä sieluista dominoi Berliinin elokuvajuhlia vuonna 2017.

Lue lisää »
Kurt Russell

The Christmas Chronicles

| Netflix | 10.12.

Ho ho ho ja hehkuviiniä pullo! Kurt Russellin valkoparta cowboy-ukki palauttaa uskon jouluun hyperglykeemisessä sesonkiseikkailussa.

Lue lisää »
Satu Silvo on Lumikungatar

Lumikuningatar

| DVD | 08.12.

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

Lue lisää »

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202