Aivan liian hotti

She's Out of My League (2010)

| Blu-ray
  • 3

Tusinaelokuvaa astetta paremmassa Jim Field Smithin ohjaamassa ihmissuhdekomediassa tavis riiaa hottista.

Nanna Yli-Hukka
julkaistu 2010-10-27 / päivitetty 27.10. klo 11:11

KUVA 4

Krysten Ritter, Alice Eve
Krysten Ritter, Alice Eve 

KUVA 3

Jay Baruchel, Mike Vogel, Nate Torrence, T.J. Miller
Jay Baruchel, Mike Vogel, Nate Torrence, T.J. Miller 

KUVA 2

Jay Baruchel, Mike Vogel, Nate Torrence, T.J. Miller
Jay Baruchel, Mike Vogel, Nate Torrence, T.J. Miller 

KUVA 1

Jay Baruchel, Alice Eve
Jay Baruchel, Alice Eve 

Aivan liian hotti

Ohjaus Jim Field Smith
Näyttelijät Jay Baruchel, Alice Eve, T.J. Miller, Mike Vogel, Nate Torrence, Lindsay Sloane, Kyle Bornheimer, Jessica St. Clair, Krysten Ritter
Maa Yhdysvallat
Pituus 104 min
Ikäraja 11 vuotta
Lisätietoja IMDb / Kuvien ©
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p3-5">3</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

Blu-ray

On tavallinen poika (Jay Baruchel), jolla on tavalliset ja oudot ystävät. On tavallinen ja varsin turvallinen työpaikka. On myös rasittava perhe ja ex-tyttöystävä. Sitten on myös se kuuma kissa, kympin nainen (Alice Eve), jolla on upean täydelliset ystävät puhumattakaan loistavasta työpaikasta. Sattumalta tai ehkäpä jopa kohtalon sanelemana nämä kaksi toistensa vastakohtaa tapaavat ja aloittavat parisuhteen, joka on vastoin universumin lakeja.

Aivan liian hotti (2010) on Jim Field Smithin ohjaama kevyt ihmissuhdekomedia, joka ei muuta maailmaa. Siitä ei tulla puhumaan vuosien jälkeen ja tokkopa se yltää Oscareillekaan. Silti se on ehdottomasti katsomisen arvoinen perjantai-illan viihdyke, joka ei yritäkään olla mitään muuta.

Sean Andersin ja John Morrisin käsikirjoittama elokuva toistaa varsin tutuksi käynyttä kaavaa. Se on tavallinen elokuva tavallisesta pojasta, jolla käy hyvä mäihä ihmissuhderintamalla vastoin kaikkia odotuksia. Vastaavanlaisia elokuvia on nähty vuosien aikana tusina, loistavina esimerkkeinä mainittakoon Bo Derekin ja Dudley Mooren “10” – Nainen kuin unelma (1979) ja Patrick Dempseyn ja Amanda Petersonin Can’t Buy Me Love (1987). Juonikäänteidensä perusteella Aivan liian hotti ei ole omaperäinen, mutta toisaalta miksi muuttaa jotain sellaista mikä kerrankin toimii?

Smithin romanttinen komedia on tusinaelokuvaa pari astetta parempi. Se pitää sisällään monenkirjavia ja osaavia näyttelijöitä, jotka ovat työstäneet stereotyyppisistä hahmoista hurmaavia ja aidontuntuisia. Pääosanesittäjät Jay Baruchel ja Alice Eve vastakohtien pariskuntana täydentävät hienosti toinen toistaan. On suorastaan sääli, etteivät T.J. Millerin esittämä suorasanainen Stainer ja Nate Torrencen herkähkö Devon ole pääosassa, sillä huumori pyörii pääasiassa sivuosanesittäjien varassa. Hehkutuksen arvoista on myös se, että kerrankin on tehty komedia, jonka pääosassa ei nähdä Seth Rogania, Michael Ceraa tai Paul Ruddia!

Aivan liian hotti on piristävä ja hienostuneen röyhkeä elokuva, jossa nähdään myös sitä perinteistä alapää- ja eritehuumoria hyvän maun puitteissa. Vaikka reilu puolitoistatuntinen onkin täynnä kliseitä ja välillä mennään tyhmän hassuttelun puolelle myötähäpeäksi saakka, on elokuva positiivinen yllätys kaikessa viihdyttävyydessään. Se on hieno hömppäkomedia, jonka katsominen ei harmita.

Blu-ray Paramountin Blu-ray-julkaisu on korkealaatuinen tekniikkansa puolesta. 1080p-kuva 2.35:1 -kuvasuhde on terävä ja ääni toistuu mahtipontisesti DTS-HD Master Audio 5.1.

Blu-raylle ominaiseen tapaan lisämateriaalia on tarjolla kiitettävästi. Perinteisen ohjaajan kommenttiraidan (18 min) lisäksi ekstroina tarjotaan poistettuja kohtauksia (4 min) ja parhaimpia mokaotoksia (7 min) sekä Aivan liian hotti -elokuvan henkilöhahmo Devonin (Nate Torrence) deittailutipit (7 min).

Teksti: © 2010 Nanna Yli-Hukka

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202