After.Life

After.Life (2009)

| DVD
  • 4

Christina Ricci ja Liam Neeson pääosittavat tunnelmallista trilleriä, joka on ohjaajansa onnistunut debyytti.

julkaistu 2010-08-16 / päivitetty 20.09. klo 19:07

KUVA 3

Liam Neeson
Liam Neeson 

KUVA 2

Christina Ricci
Christina Ricci 

KUVA 1

Liam Neeson
Liam Neeson 

After.Life

Ohjaus Agnieszka Wojtowicz-Vosloo
Näyttelijät Christina Ricci, Liam Neeson, Justin Long, Chandler Canterbury
Maa Yhdysvallat
Pituus 99 min
Ikäraja 15 vuotta
Lisätietoja IMDb / Kuvien ©
  • Kuva 5
  • Ääni 5
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p00-5">00</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

After.Life

Tyylikäs ja synkän tunnelmallinen After.Life (2009) on Puolassa syntyneen Agnieszka Wojtovicz-Vosloon ensimmäinen pitkä ohjaus, joka seuraa hänen vuonna 2001 valmistunutta, kovasti ylistettyä lyhytelokuvaansa Pâté.

After.Life on debyyttiohjaukseksi sangen onnistunut. Elokuvan yhtenäinen, tummanpuhuvan kaunis visuaalinen maailma imaisee katsojan tapahtumien sisään, ja tuo kuoleman kauheudet aivan iholle asti. Onneksi elokuvan suurimmat ansiot eivät jää värikontrasteilla koreiluun. Kiehtovaa tarinaa kuoleman ja elämän rajamailla häilymisestä on uskallettu kertoa riittävän maltillisesti, pilaamatta sitä jatkuvalla perinteisten kauhuefektien ilotulituksella.

Aina tunteikkaasti esiintyvä Christina Ricci on Anna, nuori ja sievä luokanopettaja, joka kamalan auto-onnettomuuden jälkeen löytää itsensä hautaustoimistolta. Eliot Deacon (Liam Neeson), toimiston viileän rauhallinen mutta epäilyttävä omistaja, valmistelee Annan ruumista hautajaisia varten.

Anna ei kuitenkaan ole itse aivan tilanteen tasalla. Hän ei suostu uskomaan omaa kuolemaansa, mutta Deaconin mukaan hän onkin vasta siirtymässä tuonpuoleiseen. Deacon, joka pystyy ainutlaatuisen kykynsä ansiosta kommunikoimaan kuolleiden kanssa, on ainoa joka voi auttaa Annaa. Deaconin touhuja etäältä ihmettelee Annan surusta suunilleen joutunut poikaystävä Paul (Justin Long), joka alkaa hautajaisten lähestyessä päästä jyvälle hautaustoimiston kummallisista tapahtumista.

Elokuva jättää kuitenkin kolme tärkeintä henkilöhahmoa onttojen kuorten tasolle. Karmivasti “asiakkaisiinsa” kiintyvä Deacon, elämästä kynsin hampain kiinni pitävä Anna ja suruunsa juova Paul jäävät valitettavan pintapuolisiksi. Käsikirjoitus ei anna harvinaisen koskettaville ja aidon oloisille hahmoille tilaa kasvaa. Hahmojen muokkaaminen uskottaviksi henkilöiksi on jätetty kokonaan näyttelijöiden harteille.

Valloittava Christina Ricci voittaa jälleen puolelleen elokuvan haavoittuvaisena sankarittarena, ja ilmentää kuolemaa vastaan tappelevan Annan melankolisia tunnetiloja lautasen kokoisilla silmillään. Ricci ja näyttelijäveteraani Liam Neeson ovat täydellisiä henkilöimään yhdessä Annan ja Deaconin omituista kemiaa. Myös aiemmin pelkäksi romanttisen komedian vakiokasvoksi epäilty Justin Long näyttää viimein todelliset kyntensä särmikkäänä nuorena näyttelijälupauksena.

After.Life rikkoo perinteisiä kaavoja rohkealla otteella. Karmivan trillerin ytimestä ikään kuin huomaamatta paljastuu rakkaustarina. Tärkeitä kuoleman ja elämän kysymyksiä kyselevä elokuva onnistuu livahtamaan suoraan katsojan sydämeen viimeistään vavahduttavassa loppukohtauksessa.

DVD: Levy on teknisesti kaikin puolin kelvollinen (kuva: 16:9 anaforminen laajakuva 2.40:1, ääni: Dolby Digital 5.1), mutta valitettavasti FS Filmin julkaisu on täysin lisämateriaaliton.

Teksti: © 2010 Kreeta Korhola

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

Jodie Comer ja Ryan Reynolds

Free Guy Lue arvio »

Liam Neeson ja Laurence Fishburne

The Ice Road Lue arvio »

Shailene Woodley ja Callum Turner

Ole niin kiltti, älä rakasta häntä Lue arvio »

Samuli Jaskio ja Petri Poikolainen

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia Lue arvio »

Lashana Lynch ja Daniel Craig

007 No Time to Die Lue arvio »

Alséni Bathily ja Lyna Khoudri

Gagarine - Kiertoradalla Lue arvio »

Matt Damon

The Last Duel Lue arvio »

Seidi Haarla

Hytti nro 6 Lue arvio »

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2022
ISSN 1798-7202