Indie-elokuvaa myös DVD:lle

(2006)

Kotimaisen elokuva-alan harrastelijoiden lyhytelokuvia Internetissä esittänyt Pixoff on julkaissut DVD-koosteen, johon on kerätty katsaus kotimaisten elokuvatekijöiden tuotoksia.

julkaistu 2006-02-12 / päivitetty 20.06. klo 20:08

KUVA 2

 

KUVA 1

 

Kotimaisen elokuva-alan harrastelijoiden lyhytelokuvia Internetissä esittänyt Pixoff on julkaissut DVD-koosteen, johon on kerätty katsaus kotimaisten elokuvatekijöiden tuotoksia. Kaiken kaikkiaan reilut 30 lyhytelokuvaa. Mukaan mahtuu niin kaveriporukalla väsättyjä toimintaparodioita kuin opiskelutyönä tehtyjä animaatioita. DVD olisi tarkoitus myös viedä Suomen rajojen ulkopuolelle.

Koosteen taso vaihtelee mallikelpoisten teosten ja epämääräisten tekeleiden välillä. Levyltä jää mieleen monet Turun ammattikorkeakoulun animaatiot, vaikka sisällöltään ovatkin liian korkealentoisia yltävät ne teknisesti monien mainoselokuvien tasolle. Usein yksi hyvä idea tiivistettynä lyhyeksi tarinaksi on onnistunein ratkaisu. Romeo ja Julia –mukaelma kahden ranskanperunan heräämisestä ruokalautaselta on erinomainen esimerkki tästä. Toinen varsin upea ja huolella työstetty lyhytanimaatio on Aiju Salmisen Treevil, jossa joulukuusi metsälle lähtenyt mies huomaakin olevansa osa jotain suurempaa koneistoa. On mainittava vielä hauska ja selkeästi animoitu robottitarina Way to Go, jossa surullinen robotti etenee suurta tornia ylöspäin erilaisten ohjeiden mukaisesti. Nämä kolme ja muutamat muut Pixoff-DVD:n elokuvista kelpaisivat varmasti esitettäväksi televisiossa. Valitettavasti edes YLE ei esitä juuri lyhytelokuvia ohjelmistossaan Maikkarista tai Nelosesta puhumattakaan.

Itse Pixoffin sivuilta voi ladata samat elokuvat mitä DVD:ltä jo löytyy sekä yli 500 muuta lyhytelokuvaa. Vuorovaikutteisuus korostuu Pixoffin sivuilla, sillä katsojat voivat antaa suoraa palautetta tekijöille sekä harrastajat voivat keskustella keskenään. Sivusto on esimerkillisesti toteutettu ja sen toimintaa on tukemassa mm. Kauppa- ja teollisuusministeriö. Ohjaaja Markku Pölönen on nimetty sivuston suojelijaksi.

Tiedän, että Suomessa toimii aktiivinen indie- ja amatöörielokuvien harrastelijaeliöstö. Luonnollisesti suuri osa tästä materiaalisti on väsätty kavereiden kesken kavereille, joten tällaiset tekeleet harvoin ansaitsevat sen suurempaa menestystä. Kultaisena poikkeuksena ja esimerkkinä tuleville Pölösille on ollut tamperelainen sci-fiparodia Star Wreck, joka keräsi juuri Internetin kautta tapahtuneen ilmaislevityksen ansiosta käsittämättömät katsojaluvut ohittaen Suomen elokuvahistorian katsotuimman kotimaisen elokuvan Laineen Tuntemattoman sotilaan. Internet tarjoaa lyhyille elokuville ja niiden tuntemattomille tekijöille mahdollisuuden julkaista teos periaatteessa ympäri maailmaa, jolloin tieto kiinnostavista ja hyvistä elokuvista leviää takuuvarmasti.

teksti: © 2006 Raimo Miettinen

Seuraa meitä

PINNALLA

Laura Birn ja Tommi Korpela

Tyhjiö

| DVD | 01.02.

Tyhjiö on hilpeä viilto nykypäivän suomalaisen viihdekulttuurieliitin kantapäihin.

Lue lisää »
Satu Silvo on Lumikungatar

Lumikuningatar

| DVD | 08.12.

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

Lue lisää »
KiKi Layne ja Stephan James

If Beale Street Could Talk

| 13.02.

Harlemin runollisessa sielunmessussa rakkaus ei suojele rakenteelliselta rasismilta.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

LUETUIMMAT – 6KK

ENSI-ILTA

BLU-RAY & STREAM

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202