Indie-elokuvaa myös DVD:lle

(2006)

Kotimaisen elokuva-alan harrastelijoiden lyhytelokuvia Internetissä esittänyt Pixoff on julkaissut DVD-koosteen, johon on kerätty katsaus kotimaisten elokuvatekijöiden tuotoksia.

julkaistu 2006-02-12 / päivitetty 20.06. klo 20:08

KUVA 2

 

KUVA 1

 

Kotimaisen elokuva-alan harrastelijoiden lyhytelokuvia Internetissä esittänyt Pixoff on julkaissut DVD-koosteen, johon on kerätty katsaus kotimaisten elokuvatekijöiden tuotoksia. Kaiken kaikkiaan reilut 30 lyhytelokuvaa. Mukaan mahtuu niin kaveriporukalla väsättyjä toimintaparodioita kuin opiskelutyönä tehtyjä animaatioita. DVD olisi tarkoitus myös viedä Suomen rajojen ulkopuolelle.

Koosteen taso vaihtelee mallikelpoisten teosten ja epämääräisten tekeleiden välillä. Levyltä jää mieleen monet Turun ammattikorkeakoulun animaatiot, vaikka sisällöltään ovatkin liian korkealentoisia yltävät ne teknisesti monien mainoselokuvien tasolle. Usein yksi hyvä idea tiivistettynä lyhyeksi tarinaksi on onnistunein ratkaisu. Romeo ja Julia –mukaelma kahden ranskanperunan heräämisestä ruokalautaselta on erinomainen esimerkki tästä. Toinen varsin upea ja huolella työstetty lyhytanimaatio on Aiju Salmisen Treevil, jossa joulukuusi metsälle lähtenyt mies huomaakin olevansa osa jotain suurempaa koneistoa. On mainittava vielä hauska ja selkeästi animoitu robottitarina Way to Go, jossa surullinen robotti etenee suurta tornia ylöspäin erilaisten ohjeiden mukaisesti. Nämä kolme ja muutamat muut Pixoff-DVD:n elokuvista kelpaisivat varmasti esitettäväksi televisiossa. Valitettavasti edes YLE ei esitä juuri lyhytelokuvia ohjelmistossaan Maikkarista tai Nelosesta puhumattakaan.

Itse Pixoffin sivuilta voi ladata samat elokuvat mitä DVD:ltä jo löytyy sekä yli 500 muuta lyhytelokuvaa. Vuorovaikutteisuus korostuu Pixoffin sivuilla, sillä katsojat voivat antaa suoraa palautetta tekijöille sekä harrastajat voivat keskustella keskenään. Sivusto on esimerkillisesti toteutettu ja sen toimintaa on tukemassa mm. Kauppa- ja teollisuusministeriö. Ohjaaja Markku Pölönen on nimetty sivuston suojelijaksi.

Tiedän, että Suomessa toimii aktiivinen indie- ja amatöörielokuvien harrastelijaeliöstö. Luonnollisesti suuri osa tästä materiaalisti on väsätty kavereiden kesken kavereille, joten tällaiset tekeleet harvoin ansaitsevat sen suurempaa menestystä. Kultaisena poikkeuksena ja esimerkkinä tuleville Pölösille on ollut tamperelainen sci-fiparodia Star Wreck, joka keräsi juuri Internetin kautta tapahtuneen ilmaislevityksen ansiosta käsittämättömät katsojaluvut ohittaen Suomen elokuvahistorian katsotuimman kotimaisen elokuvan Laineen Tuntemattoman sotilaan. Internet tarjoaa lyhyille elokuville ja niiden tuntemattomille tekijöille mahdollisuuden julkaista teos periaatteessa ympäri maailmaa, jolloin tieto kiinnostavista ja hyvistä elokuvista leviää takuuvarmasti.

teksti: © 2006 Raimo Miettinen

Seuraa meitä

PINNALLA

Charlize Theron, Nicole Kidman ja Margot Robbie

Bombshell - hiljaisuuden rikkojat

| 18.02.

Theron, Kidman ja Robbie sytyttävät MeToo-tulilangan dokudraamassa Fox Newsin ahdisteluskandaalista.

Lue lisää »
Krista Kosonen ja Pekka Strang

Koirat eivät käytä housuja

| 24.11.

Kosonen ja Strang vakuuttavat täysillä viiden tähden tummassa BDSM-romanssissa surusta ja suloisesta kivusta.

Lue lisää »
Taika Waititi, Roman Griffin Davis ja Sam Rockwell

Jojo Rabbit

| 15.01.

Optimistisen ihmisyyden natsisatiiri humoristisen hirveästä sankaripalvonnasta nauraa johtajaveitikan valheiden läpi.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2020
ISSN 1798-7202