Vuoden 2010 elokuvat ja Oscar-veikkaukset

Elokuvavuosi (2010)

| ELOKUVAVUOSI

Toimitus listasi elokuvasuosikkinsa viime vuodelta. Menestyjiin kuuluivat kotimaiset dokumentit Miesten vuoro ja Reindeerspotting sekä Gaspar Noén neonvärinen huumetrippi Enter the Void.

julkaistu 2011-02-07 / päivitetty 04.09. klo 16:04

KUVA 4

Miesten vuoro - Joonas Berghäll ja Mika Hotakainen
Miesten vuoro - Joonas Berghäll ja Mika Hotakainen 

KUVA 3

The Social Network - David Fincher
The Social Network - David Fincher 

KUVA 2

Rare Exports - Jalmari Helander
Rare Exports - Jalmari Helander 

KUVA 1

Inception - Christopher Nolan
Inception - Christopher Nolan 

Filmgoerin toimituksesta kuusi listasi elokuvasuosikkinsa viime vuodelta. Suomalaisen dokumentin vahva vuosi näkyi tuloksissa. Kolme mainintaa kukin saivat Reindeerspotting ja Miesten vuoro. Kotimaisista joulukomedia Rare Exports löysi tiensä kahteen listaan.

Oscar-suosikit menestyivät kohtuullisesti. Kaksi mainintaa saivat The Kids Are All Right, Inception, The Social Network ja Toy Story 3. Ennakkosuosikki Kuninkaan puhe ei sen sijaan mahtunut yhdellekään listalle.

Useamman toimituksen jäsenen elokuvavuoden huippuihin kuuluivat myös Gaspar Noén raju Enter the Void (3 mainintaa), iranilaismestari Abbas Kiarostamin eurooppalaistuotanto Copie Conforme (2) sekä Jacques Audiardin myyttinen vankilaelokuva Profeetta (2).

Samalla veikattiin voittajia 27.2. järjestettäviin Oscareihin. Täydellinen lista ehdokkaista on luettavissa tapahtuman sivuilla.

Eniten ehdokkuuksia keräsivät Kuninkaan puhe (12), True Grit (10), Inception (8), The Social Network (8), Taistelija (7), 127 tuntia (6), Toy Story 3 (5), Black Swan (5), Winter’s Bone (4) ja The Kids Are All Right (4).

Toimituksen valinnat:

Aleksi Salonen:

Olivier Assayasin Kesähetket olisi ykkösenä, mutta tuli Suomeen lähes puolentoista vuoden viiveellä. Oscar-elokuvista suositeltavia ovat ainakin The Social Network, Winter’s Bone, Black Swan, 127 tuntia ja The Kids Are All Right, miksei myös Coenien laadukas True Grit. Tammikuun lopulla järjestetyn DocPointin tarjonnan innoittamana laadin dokumenttielokuvalle oman listansa.

Fiktio:

1. Iltapäivä Toscanassa
(Copie conforme / Abbas Kiarostami / 2010 / Ranska, Italia, Iran )
Kiarostamin ensimmäinen eurooppalainen elokuva menee sinne mihin Iranissa ei voinut, “neljän seinän sisälle”, miehen ja naisen suhteeseen. Totuuden ja kauneuden etsintä on aiemmista töistä kantautuva motiivi. Saa näillä näkymin Suomen ensi-iltansa 18.3., kiitos Atlantic Film.

2. Enter the Void
(Enter the Void / Gaspar Noé / 2010 / Ranska – Saksa – Italia)
Gaspar Noén tour-de-force ei ole hienovarainen, mutta visuaalisesti se on täysin perikisiantamaton, hämmästyttävä elokuva.

3. Carlos
(Carlos / Olivier Assayas / 2010 / Yhdysvallat)
Olivier Assayasin viisi ja puolituntinen eepos maailmankuulun poliittisen sotilaan, palkkamurhaajan ja egomaanikon Ilich Ramírez Sánchezin elämästä. Kerronta ei kanna koko pituutta, mutta kyseessä on silti yksi lähivuosien mieleenpainuvimmista elokuvakokemuksista.

4. Vuosi elämästä
(Another Year/ Mike Leigh / 2010 / Iso-Britannia)
Leigh palaa onnellisuuden teemaan. Tasapainoinen vanheneva pariskunta ja heidän ympärillään yksinäisyyteen luhistuvat ystävät luovat haikean kuvan ihmisyydestä.

5. Jumalista ja ihmisistä
(Des hommes et des dieux / Xavier Beauvois / 2010 / Ranska)
Xavier Beauvois’n vähäeleinen ja mainiosti nimetty Jumalista ja ihmisistä on vivahteikas ja karkaa vangitsevaa yleismääritelmää. Fokus on altruismin ja uskonnolisen motivaation kuvauksessa.

Dokumentti:

1. Miesten vuoro
(Miesten vuoro / Joonas Berghäll ja Mika Hotakainen / 2010 / Suomi)
Sentimentaalinen saunadokumentti ei lipsu liialliseen patetiaan. Berghällin ja Hotakaisen elokuva on täynnä samassa intiimejä ja yleisinhimillisiä hetkiä. Elokuvan haastateltavat kohdataan harvinaisen ymmärtävästi.

2. Over Your Cities Grass Will Grow
(Over Your Cities Grass Will Grow / Sophie Fiennes / 2010 / Ranska – Hollanti – Iso-Britannia)
Saksalaistaiteilija Anselm Kieferin historiallisia, symbolistisia tai dekontruktivistisia, monumentaalisia taideteoksia pitkin otoksin katsova elokuva stimuloi mielikuvitusta ja haastaa käsitteellistä ajattelua.

3. The Arbor
(The Arbor / Clio Barnard / 2010 / Iso-Britannia)
Näytelmäkirjailija Andrea Dunbarin elämän ympärille kietoutuvassa dokumentissa näyttelijät huulisynkkaavat edesmenneen Dunbarin lähipiirin haastattelunauhoihin. Tekniikka ei ole metavitsi, vaan kytkeytyy Dunbaria lähellä olleeseen verbatim-teatteriin. Fitktion ja dokumentin raja-aitoja kaatava pioneerityö.

4. I Wish I Knew
(Hai shang chuan qi / Zhang-Ke Jia / 2010 / Kiina)
Naturalistisen elokuvan ja puolidokumentaarisen 24 Cityn mestariohjaaja Zhang-Ke Jia on yhä muuttuvan Kiinan tulkki. Menneen ja nykyisyyden katkosta tutkitaan nyt haastatteluin ja fiktiotuotannon puolelta tuttujen metaforisten kuvien kautta.

5. Weapon of War
(Weapon of War / Femke van Velzen, Ilse van Velzen / 2010 / Hollanti)
Belgian kuningas Leopoldin hirmuhallinnon ja vuosikymmenten sekasorron tuhoamassa Kongossa seksuaalinen väkivalta on arkipäiväistä. Hollantilaisdokumentaristit pureutuvat vääristyneen moraalisuuden ytimeen poikkeuksellisella hienovaraisuudella.


Oscar-veikkaukset (Aleksi Salonen):

1. Paras elokuva: Kuninkaan puhe (Tom Hooper)
2. Paras ohjaaja: David Fincher (The Social Network)
3. Paras miespääosa: Colin Firth (Kuninkaan puhe)
4. Paras naispääosa: Natalie Portman (Black Swan)
5. Paras miessivuosa: Christian Bale (Taistelija)
6. Paras naissivuosa: Melissa Leo (Taistelija)
7. Paras alkuperäinen käsikirjoitus: Lisa Cholodenko ja Stuart Blumberg (The Kids Are All Right)
8. Paras sovitettu käsikirjoitus: Aaron Sorkin (The Social Network)
9. Paras vieraskielinen elokuva: Biutiful (Alejandro González Iñárritu)
10. Paras animaatioelokuva: (Toy Story 3)


Marjo Eskola:

Tämä lista on muodostettu mieleenpainuvimmista vuonna 2010 Suomen ensi-iltansa saaneista elokuvista.

1. Hassut hurjat hirviöt
(Where the Wild Things Are / Spike Jonze / 2009 / Yhdysvallat, Saksa)
Maurice Sendakin tarinaan perustuvassa fantasiaelokuvassa yhdistyvät lapsuuden pohjaton mielikuvitus ja kasvamisen kipuilu.

2. Toy Story 3
(Toy Story 3 / Lee Unkrich / 2010 / Yhdysvallat)
Parhaat elokuvat usein sekä itkettävät että naurattavat. Trilogian kolmas osa tuo tarinan haikeaan päätökseen. Kerrassaan upeaa animaatiota.

3. Miesten vuoro
(Miesten vuoro / Joonas Berghäll, Mika Hotakainen / 2010 / Suomi)
”Kun soivat kiukaan mustat urut, unhoittuvat arjen surut.” Herkkä kuvaus siitä, kuinka elämän kolhimat suomalaiset miehet puhdistautuvat saunassa niin henkisesti kuin fyysisestikin.

4. Crazy Heart
(Crazy Heart / Scott Cooper / 2009 / Yhdysvallat)
Jeff Bridges kanavoi Oscarin arvoisessa roolissaan rankkaa kiertue-elämää alkoholisoituneena ja katkeroituneena kantritähtenä. Kokonaisuus kuvaa osuvasti taiteilua kuningas alkoholin, musiikin, unelmien ja omien virheiden tunnustamisen aallokossa.

5. Zombieland
(Zombieland / Ruben Fleischer / 2009 / Yhdysvallat)
Hulvaton verilöyly yhdistää jännittävien zombie-elokuvien puitteet ja zombie-parodioiden huumorin. Loistavaa viihdettä.

Lisäksi mainittakoon Jacques Audiardin kouriintuntuva vankiladraama Profeetta (Un Prophète, 2009), Christopher Nolanin viihdyttävä toimintaa ja sci-fiä yhdistelevä Inception (2010), Lisa Cholodenkon oivaltava ja aito draamakomedia The Kids Are All Right (2010) sekä Jalmari Helanderin härski ja normeja rikkova toimintakomedia Rare Exports (2010).


Oscar-veikkaukset (Marjo Eskola):

1. Paras elokuva: Kuninkaan puhe (Tom Hooper)
2. Paras ohjaaja: Tom Hooper (Kuninkaan puhe)
3. Paras miespääosa: Colin Firth (Kuninkaan puhe)
4. Paras naispääosa: Natalie Portman (Black Swan)
5. Paras miessivuosa: John Hawkes (Winter’s Bone)
6. Paras naissivuosa: Hailee Steinfeld (Kova kuin kivi)
7. Paras alkuperäinen käsikirjoitus: Lisa Cholodenko ja Stuart Blumberg (The Kids Are All Right )
8. Paras sovitettu käsikirjoitus: Debra Granik & Anne Rosellini (Winter’s Bone)
9. Paras vieraskielinen elokuva: In A Better World (Susanne Bier)
10. Paras animaatioelokuva Toy Story 3 (Lee Unkrich)


Jaakko Kuitunen:

Viisi mieleenpainuvaa — vaikkei välttämättä parasta — elokuvaa aakkosjärjestyksessä. Ne ovat saaneet ensi-iltansa joko Suomessa vuonna 2010 tai maailmalla. Michael Haneken Valkoinen nauha sisältyi jo viime vuoden listaan heti ensimmäisenä, ja kärjessä se olisi tässäkin. Muita hyviä: Kekseliäs Herra Kettu (Wes Andersonin paras, 2000-luvun paras komedia so far), The Ghost Writer (Polanskin Fahrenheit 9/11), Kesähetket (humanistinen draama historiasta), Winter’s Bone (muistuttaa kuinka hyvä dokumentti David Sutherlandin Country Boys onkaan).

Vuoden suomalaisten tallennejulkaisujen kärjessä kaiketikin Tuokaa Alfredo Garcian pää (Future Film), The Bâby of Macon (Atlantic Film) ja Punainen erämaa (Atlantic Film).

1. Iltapäivä Toscanassa
(Copie conforme / Abbas Kiarostami / 2010 / Ranska, Italia, Iran )
Erään parisuhteen anatomia on maagista realismia, tavallaan kaksi elokuvaa yhdessä, joista ensimmäinen kertoo tapaamisesta, rakastumisesta ja avioliitosta, ja toinen katkeransuloisesti avioliiton hajoamisesta, erosta ja etääntymisestä — kaikki tiiviisti klassisen runo-opin mukaisesti.

2. Enter the Void
(Enter the Void / Gaspar Noé / 2010 / Ranska, Saksa, Italia)
Gaspar Noé kertoo jälleen tarinan, joka juonimuottiin sijoitettuna on yksinkertainen kuin elämä itse, mutta subjektiivisen kokemuksen simulaationa rikas kuin elämä itse.

3. Profeetta
(Un prophète / Jacques Audiard / 2009 / Ranska, Italia)
Ranskan Scorsese työstää isäteemaa kuin aiemmassa elokuvassaan Kun sydän lakkaa lyömästä, mutta nyt vankilassa ja patongeilla.

4. Reindeerspotting
(Reindeerspotting / Joonas Neuvonen / 2010 / Suomi)
Rovaniemeläinen Jani käyttää huumeita, koska niihin tuppaa jäämään koukkuun. Monintavoin poikkeuksellinen dokumentti on myös sosiaalipoliittinen päänavaus, joka kuvittaa yhtä paljon ääniraitaansa — Notkea Rotta, Hannibal&Soppa jne. — kuin ääniraita sitä.

5. The Social Network
(The Social Network / David Fincher / 2010 / Yhdysvallat)
Vikkelä satiiri vammaisesta kuninkaasta on kuin uusvanha lastensatu. Mutta mikä lienee moraalinen opetus… “2000-luvun Kansalainen Kane”, joka sai Armond Whiten kirjoittamaan siitä esseen, joka muistuttaa jo ihan Timo Vihavaisen kommentteja Sinkkuelämää-elokuvasta eräänä signaalina länsimaiden rappiosta.


Heta Kämäräinen:

Alla on listattuna mielestäni viisi mieleenpainuvinta elokuvaa, jotka saivat Suomessa ensi-iltansa vuonna 2010.

1. Inception
(Inception / Christopher Nolan / 2010 / Yhdysvallat)
Taidokkaan moniulotteisesti käsikirjoitettu elokuva, joka vie katsojan mukanaan mielen syövereihin sekä unen ja valveen välitilaan. Myös visuaalisesti vaikuttava kokemus.

2.The Kids Are All Right
(The Kids Are Allright / Lisa Cholodenko / 2010 / Yhdysvallat)
Viihdyttävä perhekuvaus, jossa kuitenkin raapaistaan myös pintaa syvemmältä ja uskalletaan nostaa pöydälle myös vaikeita asioita. Paras vuonna 2010 näkemäni draama.

3. Toy Story 3
Toy Story 3 / Lee Unkrich / 2010 / Yhdysvallat
Kultakimpale animaatioiden joukossa. Toy Story 3 toimii yksittäisenä elokuvana ja päättää samalla trilogian täydellisesti.

4.Rare Exports
(Rare Exports / Jalmari Helander / 2010 / Suomi)
Harvinaislaatuisen häiriintynyt suomalainen jouluelokuva. Musta huumori kukkii eikä traditioita kunnioitetta. Hatunnoston arvoinen suoritus. Rohkea veto perinteisten suomalaiselokuvien rinnalle.

5. Reindeerspotting
(Reindeerspotting /Joonas Neuvonen / 2010 / Suomi)
Dokumentissa päästään uskomattoman lähelle päihderiippuvaisten arkea. Karu ja pysäyttävä.


Oscar-veikkaukset (Heta Kämäräinen):

1. Paras elokuva: Inception (Christopher Nolan)
2. Paras ohjaaja: David Fincher (The Social Network)
3. Paras miespääosa: Jesse Eisenberg (The Social Network)
4. Paras naispääosa: Jennifer Lawrence (Winter’s bone)
5. Paras miessivuosa: Mark Ruffalo (The Kids Are All Right)
6. Paras naissivuosa: Amy Adams (Taistelija)
7. Paras alkuperäinen käsikirjoitus: Christopher Nolan (Inception)
8. Paras sovitettu käsikirjoitus: Debra Granik & Anne Rosellini (Winter’s Bone)
9. Paras vieraskielinen elokuva: Biutiful (Alejandro González Iñárritu)
10. Paras animaatioelokuva (Toy Story 3)

Nanna Yli-Hukka:

Tässä listassa ovat vuoden 2010 mieleenpainuvimmat elokuvat, jotka onnistuivat säväyttämään.

1. Inception
(Inception / Christopher Nolan / 2010 / Yhdysvallat)
Christopher Nolanin monimutkainen scifi-trilleri tutkimusmatkasta syvälle mielen syövereihin. Ellen Page loistaa roolissaan!

2. Reindeerspotting – pako joulumaasta
(Reindeerspotting – pako joulumaasta / Joonas Neuvonen / 2010 / Suomi)
Dokumenttielokuva päihderiippuvaisesta Janista ja hänen elämästään Rovaniemellä. Karua katseltavaa, puhuttelee pitkään.

3. Rare Exports
(Rare Export /Jalmari Helander/ 2010 / Suomi)
Erilainen jouluelokuva, jossa ei nähdä herttaista “Coca-Cola -pukkia”. Painajaismainen vanhan ajan nuuttipukki on takaisin!

4. Prinsessa Mononoke
(Mononoke-hime / Hayao Miyazaki / 1997 / Japani)
Lumoava ja ajaton animaatio luonnon kohtaamisesta. Miyazakin yksi aikuismaisimmista elokuvista, jonka kuvaus on astetta kovempaa. Monitahoinen ja ajoittain vaikeaselkoinen juoni paljastaa itsestään enemmän kuin mitä se näyttää.

5. The Kids Are All Right
(The Kids Are All Right / Lisa Cholodenkon / 2010 / Yhdysvallat)
Kuvaus sateenkaariperheen arjesta. Kevyt ja viihdyttävä elokuva, joka kuitenkin käsittelee vaikeita asioita.


Oscar-veikkaukset (Nanna Yli-Hukka):

1. Paras elokuva: (Kuninkaan puhe) (Tom Hooper)
2. Paras ohjaaja: David Fincher (The Social Network)
3. Paras miespääosa: Colin Firth (Kuninkaan Puhe)
4. Paras naispääosa: Annette Bening (The Kids Are All Right)
5. Paras miessivuosa: Christian Bale (Taistelija)
6. Paras naissivuosa: Melissa Leo (Taistelija)
7. Paras alkuperäinen käsikirjoitus: David Seidler (Kuninkaan puhe)
8. Paras sovitettu käsikirjoitus: Debra Granik ja Anne Rosellini (Winter’s Bone)
9. Paras vieraskielinen elokuva: Biutiful (Alejandro González Iñárritu)
10. Paras animaatio: Toy Story 3 (Toy Story 3)


Anton Vanha-Majamaa:

Elokuvavuoden laadukkuudesta en osaa sanoa. Teattereihin tuli monelta auteurilta uudet mestariteokset – Valkoinen nauha on vuoden hienoimpia teatteriensi-iltoja. Se kuitenkin valmistui jo hyvän aikaa aiemmin, kuten teki myös Olivier Assayasin Kesähetket, jonka Cinema Mondo toi vasta nyt valkokankaille. Siksipä ne mainittakoon vain tässä. Samaan pinoon ladottakoon vielä Spike Jonzen Hassut hurjat hirviöt, hieno elokuva sekin.

DVD-julkaisuista oleellisin on R&A:ssa nähty Fish Tank. Muita merkittäviä ovat ainakin hillittömän The Thick of It (suom. Politiikan nappula) -sarjan johdannainen In the Loop, sekä Todd Solondzin odotettua pehmeämpi uutuusdraama Life During Wartime. Molemmat ovat myös festarisuosikkeja.

Ohessa vuoden viisi suosikkia, julkaisuväylään katsomatta:

1. Enter the Void
(Enter the Void / Gaspar Noé / 2010 / Ranska, Saksa, Italia)
Noén kolmas elokuva on ohjaajansa hallituin: Irréversiblen vapaasti poukkoileva kamera on jalostettu tyylikkäästi pitkin Tokion alamaailmaa vaeltavaksi entiteetiksi, kamera-ajot ovat häkellyttäviä. Uudelleensyntymän tematiikkaa pyörittävä kerronta huumaa ja huikaisee, mutta myös haastaa: 2,5-tuntisena elokuvan ”kaupallinen” versiokin on raskas.

2. Paha perhe
(Paha perhe / Aleksi Salmenperä / 2010 / Suomi)
Pienistä palasista rakentuu huikean älykäs ja monitasoinen perhedraama. Keskiössä operoi isä, joka yrittää varmistaa asemansa ja pitää perheensä kasassa. Keinot ovat kuitenkin väärät, ja uppiniskainen vastuunkanto uhkaa romuttaa korttitalon. Perheen dekonstruktio kerrataan tragikoomisin sävyin, primus motorina toimii epäilys sisarusten välisestä seksisuhteesta. Loistavaan Virtaseen kiteytyy tunteiden koko kirjo. Alun sympatiat kääntyvät lopulta tuskalliseksi myötähäpeäksi, hahmon pohjaton traagisuus näyttäytyy asteittain. Tuomo Hutrin oivaltava kuvaus ja Ville Tantun rämpyttämä ukulele luovat häiriinnyttäviä kuvia, ja viimeinen kohtaus nostaa ihokarvat pystyyn.

3. The Social Network
(The Social Network / David Fincher / 2010 / Yhdysvallat)
Fincher on palannut ruotuun mielipiteet jakaneen Benjamin Buttonin jälkeen. Sorkinin tuella fokus on osattu suunnata oikeaan suuntaan, eikä The Social Network promokuvistaan huolimatta kerro Facebookin voittokulusta. Palvelun synnyttämät ilmiöt jäävät viitteiksi marginaaliin. Selvää on, ettei aiheesta mitään sankaritarinaa olisi saanutkaan.

4. Profeetta
(Un Prophète / Jacques Audiard / 2009 / Ranska, Italia)
Jacques Audiardin terävästi ohjaama Profeetta kuuluu 2000-luvun tärkeimpiin rikoselokuviin. Intiimisti kohdettaan seuraava filmi kasvattaa massaansa lumipallon tavoin, lopputulos on historiallisesti tarkkakatseinen ja yhteiskunnallisesti ajankohtainen mestariteos. Stéphane Fontainen käsivarakamera taltioi laitosmaailman naturalistisin vedoin, realismia puhkoo vain päähenkilön vainoama menneisyyden aave – allegorinen osoitus siitä, kuinka väärät valinnat tarrautuvat takaraivoon kiinni.

5. Miesten vuoro
(Miesten vuoro / Joonas Berghäll, Mika Hotakainen / 2010 / Suomi)
Syvälle suomalaisen miehen sielunmaisemaan poraava dokumentti on kuviltaan ja tunnelmaltaan ainutlaatuinen.


Oscar-veikkaukset (Anton Vanha-Majamaa):

Tämän vuoden Oscar-kilpa on tasokkain vuosiin. Voi olla, että Inception vie parhaan elokuvan palkinnon.

1. Paras elokuva: The Social Network (David Fincher)
2. Paras ohjaaja: David Fincher (The Social Network)
3. Paras miespääosa: Colin Firth (Kuninkaan puhe)
4. Paras naispääosa: Annette Bening (The Kids Are All Right)
5. Paras miessivuosa: John Hawkes (Winter’s Bone)
6. Paras naissivuosa: Melissa Leo (Taistelija)
7. Paras alkuperäinen käsikirjoitus: Lisa Cholodenko ja Stuart Blumberg (The Kids Are All Right)
8. Paras sovitettu käsikirjoitus: Aaron Sorkin (The Social Network)
9. Paras vieraskielinen elokuva: Dogtooth
10. Paras animaatioelokuva: (Toy Story 3)

Elokuvavuoden rajaus noudattaa Yhdysvaltain palkintokautta, minkä vuoksi listoilla olevista elokuvista osa sai tai saa Suomen ensi-iltansa vasta tänä vuonna.

Katso myös:
Vuoden 2009 parhaat
Vuoden 2008 parhaat
Vuoden 2007 parhaat
Vuoden 2006 parhaat

Teksti: © 2011 Filmgoer.fi
Kuvat: © ks. arvostelut

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

Lashana Lynch ja Daniel Craig

007 No Time to Die Lue arvio »

Alséni Bathily ja Lyna Khoudri

Gagarine - Kiertoradalla Lue arvio »

Matt Damon

The Last Duel Lue arvio »

Seidi Haarla

Hytti nro 6 Lue arvio »

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2022
ISSN 1798-7202