powered by FreeFind

 

Suden vuosi (2007)

Erinäköistä julkisuutta osakseen saanut Olli Saarela tulee vaihteeksi julkisuuteen omalla työllään. Hänen elokuvansa Suden vuosi (2007 Suomi) kertoo epilepsiaa sairastavan Sarin ja tämän kirjallisuuden opettajan Mikon suhteesta. Molemmilla on omat vastoinkäymisensä, jonka johdosta he päättävät muuttaa yhteen. Kyseessä on vain looginen järjestelykysymys, vaikkei se ulkopuolisille siltä näytäkään.

Elokuvan pääparina nähdään Krista Kosonen ja Kari Heiskanen. Sarin ja Mikon suhde kuvataan hienovaraisesti. Kyseessä on enemmänkin luottamuksellinen kumppanuus kuin seksuaalinen suhde. Pienet hymyt ja flirttailevat silmät paljastavat henkilöhahmojen kiintymyksen toisiinsa, mutta se jää valitettavasti elokuvan ainoaksi hyveeksi.

Leikkausvirheet, outo kuvauksellinen tyylittely ja taukoamaton musiikki rankkaavat kokonaisuutta alaspäin. Tosin Sarin epilepsiakohtaukset on hoidettu melko tyylikkäällä hukkumis-symboliikalla ja elokuvan keskeinen teema, epätäydellisyytensä hyväksyminen välittyy hienosti läpi. Kukaan ei voi olla täydellinen, mutta jokaisen pitäisi ymmärtää se.

Täysin toivoton elokuva ei siis ole, muttei myöskään sieltä parhaasta päästä.

teksti: © 2007 Otto Kylmälä

ohjaaja: Olli Saarela
näyttelijät: Krista Kosonen, Kari Heiskanen, Kai Vaine, Johanna af Schulten
genre: draama
net: http://akas.imdb.com
kuvat: © 2007 MRP Matila Röhr Productions Oy.

© 1999-2007 Hosting: Futuron Internet | Sivuilla vieraillut elokuvan ystäviä Kävijälaskuri

MAINOS: