powered by FreeFind
DVD

Bottoms Up (2006)Jason Mewes ja Paris Hilton.


Paris Hilton ja Brian Hallisay.


Phil Morris ja Nicholle Tom.


Paris Hilton ja Jason Mewes.


David Keith ja Jason Mewes.


Miljoonaperijätär Paris Hilton. Siinä Bottoms Up tiivistettynä kolmella sanalla. Eräänlainen juonikin on tarjolla: Minnesotasta kotoisin oleva Owen (Jason Mewes) aikoo kerätä rahat isukkinsa baarin pelastamiseksi. Mahdollisuus avautuu kun Los Angelesissa pidetään baarimikkojen mestaruuskisat. Voittoa ei tietenkään heltiä, joten Owen turvautuu b-suunnitelmaan ja lyöttäytyy yhteen piilohomosetänsä kanssa. Kaksikon aikomuksena on päästä sisään julkkispiireihin katalan kiristyksen avulla. Sitten törmätäänkin jo elokuvastudion omistajan tyttäreen, Lisaan (Paris Hilton).

Luulin jo nähneeni lähes kaikki alan pohjanoteeraukset katsottuani taannoin Steven Seagalin tuotannon läpi. Nyt taatusti kaiken nähneenä voin raapustaa listat uuteen uskoon. Bottoms Up vetää nimittäin tilastot uusiksi kertalaakista. Ei ole osa-aluetta, jossa umpisurkea työnjälki ei näkyisi. Paikoin valaistus vaihtelee ääripäästä toiseen jopa saman kohtauksen sisällä. Leikkaajallakaan ei ole ollut ihan paras päivänsä, sillä välillä hypitään kuin vanhoissa Suomifilmeissä konsanaan. Musiikki on sietämätöntä 80-luvun pimputtelua… tämän enempää on turha yksityiskohtiin mennä kun kerran mitään rohkaisevaa ei ole sanottavana. Luultavasti leffan ainoa tarkoitus onkin esitellä Paris Hiltonia koko rahan edestä. Oikeastaan edes siinä ei onnistuta.

Bottoms Upin näyttelijälista on poikkeuksellisen pitkä. Yhteistä kaikille on se, että Bottoms Up (2006, Yhdysvallat) ei todellakaan ole heille työnäyte parhaimmasta päästä. Pääosassa hortoilee koomikko Jason Mewes, jota yritetään hehkuttaa dvd:n takakannessa. Ongelma vain on siinä, ettei Mewes ole hauska. Lainkaan. Sen sijaan Mewesin setää esittävä David Keith (U-571) on tämän komedian pelastus. Palkkioksi Keith ryvetti uransa varmaankin lopullisesti. Entäpä se Paris Hilton? Sanotaan vaikka niin, ettei neidin kannattaisi luopua päivätyöstään, mikä ikinä se lienee.

Bottoms Up on luokiteltu K13 tarralla. Kohdeyleisö voisi sen mukaan olla teinit. Varoituksen sana lienee kuitenkin paikallaan: Elokuva sisältää voimakkaita seksiin vihjaavia kohtauksia, alastomuutta (ei Paris) ja roisia kielenkäyttöä. Sen puoleen oikeampi kohderyhmä olisi varttuneet aikuiset, mutta heille Bottoms Up ei tarjoa elämyksiä. Vuonna 2006 valmistunut Bottoms Up päätyi Suomeen dvd-jakelussa vasta alkuvuodesta 2008. Syy tälle on tuntematon, mutta ainakaan Hiltonin toilailut ja putkareissut vuonna 2007 eivät asioita parantaneet. Pahat kielet varjoissa kuiskivat, ettei olisi ollut suuri vahinko, vaikka leffa olisi jäänyt kokonaan Suomeen tulematta. Kai asiassa jotain hyvääkin on. Ainakin se, että nyt jokaisella on tilaisuus todistaa, miltä näyttää elokuva, joka on erittäin ”hyvissä” asemissa IMDB:n bottom 100 –listalla.

Dvd:llä ei kumma kyllä ole bonusmateriaaleja lainkaan. Eikä niitä kukaan varmaan itse elokuvan katsottuaan enää kaipaakaan… Hauska huomio on sekin, että kansikuvalla ei ole mitään tekemistä itse leffan kanssa. Paris nimittäin esiintyy brunettina, ei blondina.

Teksti © 2008 Lasse Lepola

kuva:

ääni:

lisämateriaali:

 

 

 --

ohjaaja: Erik MacArthur
näyttelijät: Paris Hilton, Jason Mewes, David Keith, Brian Hallisay
genre: komedia
net: http://akas.imdb.com/
kuvat: © 2006 Cameo FJ Entertainment ja Synergy Movies.

© 1999-2008 Hosting: Futuron Internet | Sivuilla vieraillut elokuvan ystäviä Kävijälaskuri

MAINOS: